Victor Ponta o propune pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA

• publicat la: 2 aprilie 2013
Victor Ponta o propune pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA

Premierul Victor Ponta a anunţat în această dimineaţă că Laura Codruţa Kovesi va fi propunerea sa pentru şefia DNA. Premierul a fost întrebat dacă o va numi pe Kovesi la conducerea DNA, iar răspunsul acestuia a fost: “Da”.

Anunţul a fost făcut cu o oră înainte de întâlnirea pe care o va avea cu membrii secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii despre numirea unui nou procuror general şi a unui procuror şef la DNA. Întâlnirea care are loc la ora 11.00 a fost solicitată de şeful guvernului în calitate de interimar la Ministerul Justiţiei. Premierul a declarat că va discuta cu membrii CSM despre procedura de numire, dar a lăsat să se înţeleagă că le va prezenta şi două propuneri pentru funcţiile amintite.

Până acum pentru DNA a fost vehiculat numele Codruţei Kovesi, fostul procuror general al României. Pentru Parchetul General a fost menţionat numele lui Tiberiu Niţu, ales de Mona Pivnieru anul trecut şi respins de CSM.

Posibila numire a lui Kovesi la DNA a fost criticată intens de către preşedintele PNL Crin Antonescu. Victor Ponta a declarat însă că îşi asumă aceste numiri şi că este pregătit să le facă în cel mai scurt timp, însă nu înainte de a obţine un acord de principiu de la CSM şi de la Traian Băsescu. Premierul a mai precizat că după ce va discuta cu secţia de procurori a CSM va avea şi o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu şi că dacă obţine acodrul celor două părţi ar putea face propunerile pentru CSM chiar miercuri 3 aprilie.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu