Week-end liberal în judeţ cu 47 reprezentanţi de organizaţii din ţară

• publicat la: 14 aprilie 2013
Week-end liberal în judeţ cu 47 reprezentanţi de organizaţii din ţară

În acest week-end la Satu Mare au fost prezenţi aproximativ 200 de tineri liberali la Delegaţia Permanentă TNL şi la întrunirea Biroului Permanent Naţional.

Duminică, 14 aprilie la sediul PNL a avut loc o conferinţă de presă la care au fost prezenţi Preşedintele BPJ PNL Satu Mare, deputatul Ovidiu Silaghi, Preşedintele BPM PNL, Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef, Preşedintele BPN TNL, Florin Alexe, Vicepreşedintele BPN TNL, Bogdan Ţîmpău, Preşedintele BPM TNL Gheorghe Rişcău şi vicepreşedintele BPJ TNL Mircea Pal.

 

Primul care a luat cuvântul a fost Florin Alexe care a declarat faptul că este foarte bucuros că a putut fi prezent la această delagaţie care a fost una fructuoasă. Florin Alexe a spus că au fost două zile pline de şedinţe alături de aproximativ 200 de tineri din toată ţara, reprezentanţii ai celor 47 de organizaţii. Acesta a prezentat faptul că în 18 mai are loc la Romexpo Conferinţa Naţională a TNL şi a prezentat modul de vot care este unul modern, unde fiecare membru dintre cei 20.000-30.000 prezenţi va putea vota fără probleme, la încheierea votului având rezultatul. Procesul de vot este unul transparent şi se va aplica pentru toate cele patru serii de alegeri. În 18 mai se va vota pentru TNL în mediul rural, TNL oameni de afaceri, pentru componenţa comisiilor de specialitate şi pentru preşedintele TNL.

În perioada următoare, până la alegeri pe pagina de internet a TNL fiecare candidat va fi prezentat, cu CV şi poză pentru ca votanţii să îi aleagă în cunoştinţă de cauză.

Florin Alexe a încheiat prin a-şi exprima regretul faţă de plecarea domnilor Mircea Pal şi Bogdan Ţîmpău din rândurile TNL pentru depaşirea pragului de vârstă, însă acesta a propus infiinţarea unei organizaţii din care să facă parte toţi foştii membrii.

Bogdan Ţîmpău şi-a exprimat părerea despre TNL Satu Mare ca fiind o poveste de succes care a crescut atât de bine în cadrul PNL. „PNL Satu Mare are o poveste de succes care este şi povestea de succes a TNL Satu Mare. TNL are rolul de a forma oameni politici care să nu fie aduşi în partid atraşi de anumite interese, ci de modul în care ei se raporteză la valorile vieţii. TNL crează oameni de valoare şi Adrian Ştef este unul dintre aceştia. E drept că nu ajung decât la 2-3 ani în Satu Mare şi ştiu că dacă la Satu Mare, spitalul, aeroportul arată din ce în ce mai bine, totul se datorează în principal efortului pe care Adrian Ştef le-a făcut atât ca vicepreşedinte a Consiliului Judeţean Satu Mare şi acum ca preşedinte.”

Gheorghe Rişcău a mulţumit seniorilor pentru susţinerea acordată tinerilor liberali deoarece „noi fără seniori nu reuşeam să ne organizăm atât de bine”.

Ovidiu Silaghi a dorit să prezinte câteva teme de interes local şi anume faptul că dosarul ANI a fost clasat, dănsul caştigăndu-l. „În momentul debutului campaniei electorale s-a început cercetarea Agenţiei Naţionale de Integritate împotriva mea. Vineri, 12 aprilie, am avut rezultatul final, dosarul a fost casat, prin urmare am câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, dar nu înseamnă că nu şi-a făcut efectul, pentru că niciunul dintre foştii membri ai Guvernului, datorită mecanismului de verificare şi cooperare cei care erau în proces cu ANI, nu au mai putut fi renominalizaţi în Guvern. Tergiversarea a fost suficientă, şase luni. Ei la primul termen nu s-au prezentat, la al doilea termen au zis că nu pot depune dosarul pentru că dosarul conţine informaţii confidenţiale despre conturile mele. Eu toate acele informaţii le făcusem publice într-o conferinţă de presă”, a declarat deputatul  Silaghi.

Ovidiu Silaghi a afirmat, de asemenea, că va acţiona din nou instituţia în judecată pentru daune morale.

comunicat

Lasati un comentariu