Acţiuni ale Poliţiei

• publicat la: 1 mai 2013
Acţiuni ale Poliţiei

În data 30.04.2013, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 180  sancţiuni contravenţionale în valoare de  13 670 lei.

Printre cei sancţionaţi se numără 12 biciclişti, 11 pietoni, 32 conducători auto care nu respectat regimul legal de viteză, 2 pentru consum de alcool, 24  care nu au folosit centura de siguranţă,  7 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, 15 care nu aveau documentele asupra lor, 17 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice.

Poliţiştii Secţiei Rurale Beltiug l-au depistat în trafic pe MIHAI S., de 26 ani, care, între localităţile Santău şi Răteşti, a condus un autovehicul fără a poseda permis de conducere. Acesta este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare i-au identificat pe CLAUDIU P., de 21 ani şi CRISTIAN P, de 20 ani, ca fiind autorii tâlhăriei comisă în data de 05.04.2013 asupra părţii vătămate R.M., de 15 ani.

            Cei doi, în timp ce se aflau pe autobusul care circula pe ruta de transport nr.1, sub pretextul că ar fi „controlori de bilete ” i-au solicitat minorului R.M. biletul. Acesta a prezentat o legitimaţie de călătorie, despre care cei doi falşi controlori au afirmat că ar avea termenul de valabilitate expirat, motiv pentru care i-au cerut minorului să coboare în staţia de pe stada Martirilor Deportaţi, unde sub ameninţarea unui cuţit i-au sustras părţii vătămate un telefon mobil. Prejudiciul, în valoare 1 000 lei, a fost recuperat.

            În timpul cercetărilor s-a stabilit că susnumiţii sunt autorii a încă două infracţiuni de furt calificat, comise pe raza municipiului Satu Mare în luna noiembrie 2010  şi aprilie 2013, prin care au cauzat un prejudiciu de 2000 lei.

            Cei doi sunt cercetaţi în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lîngă Judecătoria Satu Mare în vederea ducerii acestora în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

comentarii

Lasati un comentariu