Caravana Culturală Sătmăreană la o nouă ediţie

• publicat la: 14 mai 2013
Caravana Culturală Sătmăreană la o nouă ediţie

A IV-a ediție a Caravanei Culturale Sătmărene a pornit în periplul său județean din 13 mai la Ardud, unde a fost prezentată piesa de teatru în limba română „Muzicanții din Bremen”. Până în 19 mai, fiecare zi va fi dedicată unui eveniment cultural.

Astfel, marți, Centrul Județean de Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare va face o prezentare a aparițiilor editoriale privind localitatea Ardud, sub genericul „Interferențe ale culturii tradiționale”. Evenimentul va fi urmat de un spectacol folcloric oferit de elevi ai școlilor din oraș și din localitățile aparținătoare. În aceeași zi, trupa Harag Gyorgy va prezenta programul „Iciri-Piciri”.
Miercuri, Muzeul Județean Satu Mare va prezenta filmul bilingv „Istoria Sătmarului”. Joi Școala de Arte va prezenta un spectacol de muzică populară și pop-rock, iar Biblioteca Județeană va demara Maratonul poveștilor pentru preșcolari și școlari mici, iar elevilor de  gimnaziu și de liceu le este rezervat Infonet pentru copii isteți -Povestiri digitale.

Caravana Culturală Sătmăreană va încheia evenimentele de la Ardud cu un Concert Cameral „Muzica în Bisericile județului Satu Mare” al Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” satu Mare.
Caravana Culturală Sătmăreană se desfășoară sub egida Consiliului Judeţean Satu Mare în colaborare cu  Muzeul Judeţean Satu Mare, Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Biblioteca Judeţeană Satu Mare, Şcoala de Arte Satu Mare şi Teatrul de Nord Satu Mare.

Încă de la prima ediție, desfășurată în 2009, aceasta s-a bucurat de 3500 de participanți, pentru ca la edițiile următoare numărul participanților să crească: în 2010 – 4000 de participanți, în 2011 – 5000 de participanți, ediția din 2012 nu a avut loc.

Caravana culturală sătmnăreană din acest an cuprinde lansări de carte, expoziții, spectacole de teatru pentru adulți și copii, spectacole de muzică ușoară și populară. Caravana va poposi în mai multe localități sătmărene după următorul program:

        3 mai – 19 mai 2013  – ARDUD

        20 mai – 26 mai 2013- TĂŞNAD

       27 mai – 02 iunie 2013 – LIVADA

 03 iunie – 09 iunie 2013   – NEGREŞTI OAŞ

        10 iunie – 16 iunie 2013  – CAREI

 17 iunie – 23 iunie 2013 – SATU MARE

Lasati un comentariu