Clipe de neuitat la concertul Trio Andrei

• publicat la: 10 mai 2013
Clipe de neuitat la concertul Trio Andrei

Primăvara culturală careiană a continuat cu un concert de chitară clasică susținut de formația camerală Trio Andrei. Constantin Andrei, Aurelian Andrei și Adrian Andrei, toți profesori universitari, sunt interpreți desăvârșiți la cursurile de măiestrie ale chitariștilor  J. Duarte, P. Marquez, C. Stancu-Deleure, M. Sadanowsky și cvartetul Ardene din Franța.

Acordurile calde de chitară clasică s-au înscris într-un tablou de epocă creionat de Sala Cavalerilor a Castelului Karolyi, unde a avut loc concertul. De la Haydn la Debussy, de la Luigi Boccherini și până la Adrian Andrei, de la ceea ce numim de obicei muzică clasică și până la acorduri de jazz, trecând prin ritmuri folclorice românești, acordurile chitarelor celor trei artiști au încântat puținii spectatori din sală. Fiecare piesă muzicală a fost răsplătită cu îndelungi aplauze.

La finalul concertului, membrii Trio-ului Andrei au mulțumit celui care i-a invitat să cânte la Primăvara Culturală Careiană, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură și Sport Carei.

redactia

Lasati un comentariu