Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare

• publicat la: 20 May 2013
Gigi Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare

Deputatul Gigi Becali a fost condamnat, luni, de catre instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare.

Cate doi ani dupa gratii cu executare au primit si fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, si fostul sef al Marelui Stat Major, Dumitru Cioflina.

Sentinta este definitiva.

Becali a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii. Judecatorii au contopit pedeapsa cu cea din dosarul sechestrarii de persoane, astfel ca deputatul va fi nevoit sa stea trei ani dupa gratii. Instanta a dispus sa fie scazuta perioada 2 aprilie – 17 aprilie 2009, in care Becali a fost retinut si arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrarii de persoane.

De asemenea, Gigi Becali a primit si pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi civile timp de cinci ani, dupa executarea celei cu inchisoare. Astfel, Becali nu va mai putea candida si nici nu va putea ocupa functii publice.

Nu in ultimul rand, instanta a hotarat mentinerea sechestrului pe bunurile celor trei condamnati, obligandu-i sa plateasca si cate 25.000 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare.

Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina vor fi nevoiti sa plateasca in solidar si 421.280 de dolari sau echivalentul in lei, plus dobanda calculata incepand cu 5 octombrie 1998. In plus, vor trebui sa plateasca in solidar 448.378 de dolari sau echivalentul in lei, plus dobanda adunata din 1999.

Deputatul Becali a primit vestea de la televizor, la biroul sau din Parlament.

In acel moment, latifundiarul s-a schimbat la fata si a cerut presei sa il lase singur, dupa care s-a inchis in birou.

Becali trebuie sa se predea “de indata” la Politia Capitalei.

Ulterior, Becali a declarat ca va merge acasa, la familie, dupa care se va preda singur in aceasta seara. El a rugat autoritatile sa nu trimita mascatii la poarta. Deputatul a precizat ca sora sa a lesinat cand auzit vestea condamnarii.

In alta ordine de idei, Becali a anuntat ca va ataca decizia ICCJ la CEDO si ca regreta ca nu mai este europarlamentar.

“Asta e tara lui Satan (…) Asta nu e tara de stat”, a spus Becali.

Daca nu se va prezenta singur la arest, politistii il pot ridica de acasa sau de oriunde il gasesc pentru a-l duce cu forta dupa gratii.

Becali, oprit de politisti pe aeroport – Voia sa fuga din tara (Video)

Duminica, cu o zi inaintea pronuntarii sentintei, Gigi Becali a incercat sa zboare in Israel, tara cu care Romania nu are acord de extradare. El a fost oprit pe aeroport de politistii de frontiera. Deputatul a declarat apoi ca nu stia ca are interdictie de a parasi tara, deoarece aceasta a fost data cu doua ore inainte de incercarea sa. El a precizat ca este vorba despre un alt caz, mentionand Dosarul Avicola Iasi.

“Nu aveam nicio interdictie. Au pus-o cu doua ore inainte. S-au gandit ca daca pun interdictia inainte cu cinci-sase ore, il anunta cineva pe Becali. Nu stiam de nicio interdictie”, a spus el.

In dosarul schimburilor de terenuri, Becali a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, alaturi de fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fiica lui, Ioana, pentru luare de mita si, respectiv, complicitate la luare de mita. De asemenea, si fostul sef al Marelui Stat Major, Dumitru Cioflina, este judecat tot pentru abuz in serviciu.

La judecarea pe fond, latifundiarul din Pipera a fost achitat de judecatori. DNA a facut recurs la completul de cinci judecatori, cerand inchisoare cu executare pentru Gigi Becali.

sursa ziare.com

comentarii

de Nume la 20 May 2013 - 19:52

putin

de gyury la 22 May 2013 - 18:19

pe viata trebuia arogantu pulyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

de porumbelu la 22 May 2013 - 18:48

atuci jenou cat premeste daca asta luat 3 ani?????????

de jmecher la 22 May 2013 - 19:55

praf in ochi pentru cine mai crede in basme….fara alba ca zapada….baietii marinarului il ascund pe gigel pana spune tot ce a vorbit cu crinul liberal….cum afla ce vor muschii lor i se si da drumu…cica gratiat!

de congo la 23 May 2013 - 07:16

Urmeaza senatoruuuuuuuu……..

de jmecher la 23 May 2013 - 14:12

Ca binie zici mataluta…..

de congo la 23 May 2013 - 14:31

eu gandit la ala de carei cu tulipanu in spate care se lauda ca are la mana tot dneau si politzaiiiiiiii…….

Lasati un comentariu