„Gran Prix 2013” la tir

• publicat la: 12 mai 2013
„Gran Prix 2013” la tir

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat vineri la deschiderea concursului „Gran Prix 2013” la tir care a avut loc la Viile Satu Mare. Adrian Ștef a declarat că găzduirea unei competiții atât de importante la Satu Mare este o dovadă că județul nostru se află în circuitul marilor competiții sportive internaționale. Adrian Ștef a afirmat că va face demersuri pentru ca Satu Mare să organizeze în viitor o finală de Campionat European.

            „Îmi face o deosebită onoare de a vă ura „Bun venit în Satu Mare !”, de a vă fi gazdă, alături de Falviu Radu şi Horaţiu Bonea, la o competiţie atât de importantă. Vreau să vă spun că pentru mine este o mare emoţie să fiu astăzi în faţa dumneavoastră, este un moment de bucurie deoarece pentru prima dată în istorie, România găzduieşte un concurs de Grand Prix la tir, iar acest concurs are loc la Satu Mare.Acesta este un lucru care ne şi dovedeşte respectul de care ne bucurăm în lumea sportivă internaţională, dar şi faptul că acum suntem, într-adevăr, pe harta sporturilor de elită. Prezenţa la Satu Mare a domnului preşedinte Jean- Francais Palincas, a unui sportiv atât de celebru ca şi domnul George Digweed este o mare onoare pentru noi. Ştiu că Flaviu Radu şi Horaţiu Bonea au făcut eforturi extraordinare pentru a organiza acest concurs şi sper că sprijinul pe care l-a acordat Consiliul Judeţean v-a fost de ajutor. Atunci când Horaţiu mi-a vorbit despre acest eveniment, am acceptat cu entuziasm să-l sprijin, pentru că este vorbim de o competiţie care face cinste judeţului Satu Mare.

Acest Grand Prix este de un nivel foarte ridicat, dar eu îmi doresc mai mult. Mă voi implica personal pentru a organiza la Satu Mare finala Campionatului European. Este un obiectiv care pare greu de realizat, dar  eu sunt sigur că Satu Mare, intrat acum circuitul internaţional, nu peste mult timp va fi gazda unei finale de Campionat European. Spun asta pentru că ştiu că suntem capabili să organizăm un eveniment de un asemenea calibru, avem infrastructura şi capacitatea organizatorică de a o face. Sportul este un bun ambasador, dacă ne gândim că numai la acest Grand Prix sunt sportivi din nouă țări, care după competiţie vor putea fi  ambasadori ai României, ai judeţului Satu Mare în ţările lor”, a spus Adrian Ștef.

Poligonul de Tir din Viile Satu Mare a fost  sâmbătă 11 mai și duminică 12 mai, gazda celui mai mare eveniment organizat vreodată în România, Grand Prix 2013.

România este membru fondator al Federației Internaționale de Tir cu Armă de Vânătoare din anul 1921, însă cu toate acestea până acum nu s-a organizat nici o competiție Grand Prix în țara noastră. Astfel,  Clubul „Transilvania Clay Shooting” în colaborare cu Federația Internațională de Tir cu Armă de Vânătoare FITASC organizează sâmbătă, primul Grand Prix din România.

La competiție vor participa concurenți din nouă țări, Cipru, Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia, Belgia, Franța, Anglia și România care vor concura la categoriile de vârstă: juniori, seniori, veterani, super veterani și femei.

„Suntem onorați că federația ne-a încredințat această competiție. E una dintre cele 18 competiții care se desfășoară pe cele cinci continente și sper ca cea organizată de noi să fie una cu succes”, a declarat președintele clubului „Transilvania Clay Shooting”, Flaviu Radu.

Invitați speciali sunt președintele FITASC, Jean- Francais Palincas, George Digweed campion mondial și european, campionul mondial la categoria veterani, Eric Manshoven și mulți alți campioni ai acestui sport.

 

 

Lasati un comentariu