Imigranţii din Germania sunt mai bine pregătiţi decât mulţi dintre cetăţenii nemţi

• publicat la: 24 mai 2013
Imigranţii din Germania sunt mai bine pregătiţi decât mulţi dintre cetăţenii nemţi

Aproape jumătate dintre imigrantii care sosesc in Germania sunt mai bine pregătiti decât cetăţenii acestei ţări, arată rezultatele unui studiu dat publicităţii vineri.

43% dintre nou-venitii din Germania cu vârste cuprinse intre 15 si 65 de ani dispun de cel putin o calificare profesională, spre deosebire de doar 26% dintre germanii din aceeasi categorie.

Studiul, elaborat de compania de cercetare Herbert Brucker pentru Fundatia Bertelsmann si preluat de The Local, mai evidentiază faptul că somajul ridicat din celelalte state europene impinge forta de munca mai calificata catre Germania.

Chiar daca datele arata contrariul, economistii de la Institutul pentru Ocuparea Fortei de Munca arata ca germanii inca ii vad pe imigranti ca fiind mai putin capabili decat ei.

In ultimii ani, Germania a suferit modificari majore in ceea ce priveste populatia straina de pe teritoriul sau.

Numai in anul 2012 peste un milion de persoane au sosit in Germania, potrivit statisticilor federale oficiale. Acesta este cel mai mare numar din 1995 incoace, iar dintre acestia un procent foarte mare poseda calificari inalte.

Cel mai mare numar de imigranti este reprezentat de cei veniti din Polonia, peste 176.000, arata datele Biroului Federal de Statistica.

Romanii se claseaza pe locul doi in topul imigrantilor

Unele zone din tara, cum ar fi localitatile mai mici si cele mai putin dezvoltate in care se simte lipsa lucratorilor calificati, ar putea apela la ajutorul imigrantilor, cred autorii studiului.

„Germania are nevoie de forta de munca inalt calificata mai mult ca niciodata”, a declarat presedintele Fundatiei Bertelsmann, Jorg Drager, adaugand ca vizati sunt si imigrantii din afara statelor Uniunii Europene.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu