Judeţul stă bine la Apărare

• publicat la: 31 mai 2013
Judeţul stă bine la Apărare

În data de 31 mai, în cadrul unei şedinţe, desfăşurate în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, a fost prezentat bilanţul exerciţiului de verificare a stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, acţiune organizată în judeţul Satu Mare de Structura Teritorială pentru Probleme Speciale în perioada 28-31 mai.

Concluziile au fost prezentate de către directorul exerciţiului, director al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, colonel ing. Dragoş Sîsîn, şi directorul general în cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, dr. ing. Cristian Vintilă. Potrivit bilanţului exerciţiului, rezultatele obţinute au fost bune atât de către instituţiile publice cât de către agenţii economici implicaţi. Subprefectul Cristian Sasu a ţinut să felicite întregul colectiv al Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Satu Mare pentru organizarea şi implicarea în derularea exerciţiului.

La şedinţa de bilanţ au mai participat preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef respectiv Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, conducerile inspectoratelor judeţene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi directorii de  instituţii publice deconcentrate.

Scopul exerciţiului a fost de a evalua nivelul pregătirii economice şi de apărare civilă a judeţului Satu Mare în cazul unor situaţii de urgenţă. A fost verificat modul în care sunt îndeplinite obligaţiile ce revin, potrivit legii, autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice şi agenţilor economici din judeţ privind planificarea, organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice în situaţia stărilor excepţionale şi a fost evaluată pregătirea şi modul de intervenţie pentru înlăturarea urmărilor evenimentelor simulate.

Următorul exerciţiu de verificare a stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare la nivelul judeţului Satu Mare se va organiza peste opt ani.

Lasati un comentariu