Kelemen ameninţă: Scoaterea sintagmei “naţional” din articolul 1 din Constituţie nu este negociabilă

• publicat la: 25 May 2013
Kelemen ameninţă: Scoaterea sintagmei “naţional” din articolul 1 din Constituţie nu este negociabilă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la finalul Congresului Uniunii de la Miercurea Ciuc, că propunerea formaţiunii de scoatere a sintagmei “naţional” din articolul 1 din Constituţie “nu este negociabilă”.

Cred că la modificare constituţională putem găsi acea formulă care să vă garanteze şi dumneavoastră că sunteţi o parte a naţiunii, o parte legitimă a acestei ţări şi că asta e ţara dumneavoastră, cum e a tuturor românilor”, a mai spus premierul Ponta.

Întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Congresului UDMR de la Miercurea Ciuc, dacă pentru UDMR este negociabilă propunerea de scoatere a sintagmei “naţional” din articolul 1 al Constituţiei, Kelemen Hunor a răspuns negativ.

“Nu vom negocia prin televiziuni, prin mass-media. Am recepţionat toate mesajele. Nu este negociabilă”, a spus liderul UDMR.

Peste o mie de persoane au participat, sâmbătă, la al XI-lea Congres al UDMR, care s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc, fiind cel mai mare congres din istoria Uniunii.

Participanţii  au aprobat modificarea Statutului Uniunii, astfel încât să se permită înfiinţarea, în premieră pentru formaţiune, a organizaţiei de femei, alegerile pentru aceasta urmând să aibă loc până la sfârşitul lunii septembrie.

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat sâmbătă că prin organizaţia de femei se creează o platformă prin care femeile au o posibilitate mai ridicată de a intra în politică.

“UDMR a modificat, la Congresul de la Miercurea Ciuc, Statutul formaţiunii, care va da posibilitatea înfiinţării, în premieră, a organizaţiei de femei. Aceasta ar fi trebuit înfiinţată mai demult. Prin această organizaţie putem crea o platformă prin care femeile au o posibilitate mai ridicată de a intra în politică şi ar însemna o rampă de lansare pentru femei, la fel cum a reprezentat pentru tineri organizaţia de tineret.Potrivit acestuia, o altă modificare a Statutului limitează numărul platformelor politice din interiorul UDMR la cinci, faţă de nouă câte sunt în prezent, acestea fiind democrat-creştină, social-democrată, liberală, agrară şi, în premieră, platforma verzilor.

O altă modificare a Statutului prevede reducerea de la 18 la 9 a numărului membrilor Preşedinţiei UDMR, astfel încât această structură devine una mai flexibilă şi capabilă să ia decizii de la o oră la alta.

sursa mediafax.ro

 

comentarii

de emil la 25 May 2013 - 21:33

Premierul Ponta nu înțelege ca horthystii nu vor în Romania, ci vor într-un stat care nu are nimic comun cu aceasta țară și cu limba ei, adică vor în afara autorității statului roman. Pe de alta parte, minoritatea ungara din Romania nu este co-națiune cu națiunea romana, ci este o minoritate etnica trăitoare în afara statului națiunii ungare, Ungaria, stat pe care l-au generat etnia și națiunea ungara. Acolo, în Ungaria, națiunea ungara este fondatoare de stat, nu în Romania, statul națiunii romane. Cetățenii romani aparținând minorității ungare, spre deosebire de cetățenii romani aparținând altor minorități etnice și chiar de cei de etnie romana, se bucura de foarte multe înlesniri, drepturi și chiar privilegii, discriminări pozitive și altele pe care nu are rost sa le înșir acum.
Prin declarația lui Kelemen Hunor li se spune deschis romanilor ca udmr/rmdiszno nu are de gând sa accepte și sa respecte articolul 1 din Constituția României. Iar premierul Ponta se gudura pe lângă șovinii unguri promițându-le formule care sa ii mulțumească și sa ii transforme din minoritate in co-națiune. Pai dacă si ungurimea din Romania este fondatoare de stat si co-națiune, atunci suntem stat format din doua națiuni. Iar dacă suntem stat format din doua națiuni, următorul pas este sa îl transformam în federație, iar după ce l-am făcut federație urmează sa dam dreptul celeilalte națiuni (evident, cea ungara) de a se desprinde de statul federal roman tocmai in virtutea dreptului la autodeterminare al națiunilor. Deci, declarația lui Ponta este o gafa monumentala, o prostie pe care șovinii hungaristi o vor exploata in sensul celor dorite de ei.
E bine sa reamintim premierului ca articolul 1 din Constituția României este nerevizuibil și nenegociabil, deci, in cadrul legal de acum nu are cum sa găsească formule care sa transforme națiunea romana si statul ei național in halci de smuls de catre iredentistii unguri. Nu mai dezvolt acum subiectul si mai inflamant si infamant legat de legitimarea de catre premier a unei formatiuni culturale, care nu respecta legea partidelor politice. O voi face cu alta ocazie, care îmi va fi oferita cu siguranță de gafele impardonabile ale unui premier care a început deja sa uite de mandatul cu care a ajuns in parlament si la Palatul Victoria.

de emil la 25 May 2013 - 21:41

Singurul lucru cu care sunt de acord din cele spuse de Ponta este acela ca Romania este țara tuturor cetățenilor ei, adică și a etnicilor unguri cetățeni romani. Asta nu înseamnă însă ca, de dragul unor minoritari, trebuie neapărat sa sacrificam interesele majorității românești, pentru ca, dacă facem asta, la ce naiba ne mai trebuie statul nostru? Si la ce naiba s-a mai făcut Romania Mare dacă ne era asa de bine sub stăpâniri străine?!

de Aldebaran la 26 May 2013 - 07:11

Daca se va revizui Constitutia,la articolul 5 “cetatenia ” sa fie stipulat ” Romanii care au obtinut dubla cetatenie nu pot ocupa functii publice sau demnitati civile si militare”
La articolul 8 “pluralismul si partidele politice ” sa fie stipulat ” Sunt interzise partidele sau formatiunile constituite pe criterii etnice si cele care actioneaza impotriva Statului National Unitar Roman,a integritatii sale teritoriale,a limbii Romane,
a Drapelelui National si al Imnului de Stat”
La articolul 37 sa fie stipulat ” pragul electaral ptr.accesul in parlament va fi de 10% ,ce se raporteaza la numarul populatiei potrivit ultimului recensamant,ptr.formatiuni (partide) politice ,iar nu aliante electorale.
Numarul de senatori si deputati sa fie tot raportat la numarul de populatie ,adica,
cate un senator la fiecare 500000(cincisute de mii)
de locuitori,adica 80 (optzeci ) de senatori; si,
cate un deputat la fiecare 150000(unasuta cincizeci de mii) de locuitori,adica,cca 133 (unasuta treizeci si trei) de deputati si astfel problema se poate rezolva.

de k la 26 May 2013 - 09:15

EMILE….rmdiszni e mata…cu tine n pizda…ai inteles ?

de k_de_la_kk la 26 May 2013 - 09:34

@k la 26 May 2013 – 09:15

A greșit omul, iartă-l.

A vrut să scrie: RMDISZNÓK (vagytok).

de emil la 26 May 2013 - 13:16

@k_de_la_kk(lemon)

Omul nu a gresit, ci a vrut sa spuna ca rmdiszno este organizația aia care pretinde ca reprezinta pe toți ungurii din Romania, dar de fapt reprezinta numai pe ungurii horthysti, șovini, iredentiști, hungaristi. De aceea nici nu merita alta denumire decât rmdiszno, pentru ca porc antiroman mai mare decat ea nu exista în Romania. Aceea e organizația. Cât despre electoratul ei, pe acela îl numesc rmdszamar, în primul rând pentru ca votează etnic, la comanda rmdiszno, ca niște dobitoace, adică fără a judeca, compara, opta, nu selecta, ci pornind de la ideea ca, aprioric, orice ungur e mai bun decât un roman. Dacă nu ar avea injectata teza rasista a superiorității ungurești fata de alte neamuri, în special fata de romani, ar mai putea fi sensibili la argumente. Dar aceste specimene știu ca nu ii suporta pe romani și, în consecință, nici nu are importanta cine e omul, dacă nu e ungur, nu are nici o valoare. In al doilea rând, numele de rmdszamar este potrivit si pentru ca traducerea sa in limba romana este apropiata de numele pe care și-l atribuie minoritatea etnica respectiva, adică măgar. Pentru ca numai un măgar (sau mai multi de aceeași specie) pretinde ca în Ardeal romanii sunt venetici. Asta ca si cum ungurii ar fi fost vreun popor statornic in acest spatiu si nu ar fi venit din Asia in Europa in urma cu doar ceva mai mult de 1000 de ani.

de emil la 26 May 2013 - 13:21

@ k migratorul 09:34

uita-te sub sa, sa vezi daca s-a frăgezit carnea.

de emil la 26 May 2013 - 13:58

@ k migratorul 26 May 09:15 / “Kelemen amenință :scoaterea … ” 26 May 09:18

Dacă tot ai pomenit mamele altora îți spun ca ai un limbaj de slab școlarizat și slab educat. Nu-ți răspund la înjurătura de birjar, dar îți amintesc ca tot ce urezi altora ți se poate întâmpla atât ție, cât și celei care te-a adus pe lume.
Sa nu crezi ca dacă ragi pe aici cuvinte obscene, lumea se sperie și uita cât de antinationala și antiromânească este rmdiszno cu tot electoratul ei, injectat de șovinism și visând la Ungaria Mare. Ce faci tu aici este o încercare deplorabila de a abate atenția de la pretențiile exagerate și antistatale ale rmdiszno, care nu e mama mea, dar e clar ca e preferata ta!

Chestiunea de fond este ca kklemon juice din fruntea rmdiszno susține în continuare ca nu accepta art. 1 din Constituția României, iar primul ministru, care a jurat sa apere integritatea statului roman declara public ca va găsi o formula care sa atenueze conținutul articolului 1 si, mai mult, regreta ca nu are la guvernare pe rmdiszno, care nici macar nu s-a inscris la tribunal ca partid politic.
Deci, “k migrator”, nu-ți face iluzii ca iți va răspunde cineva la înjurături si va uita sa discute chestiunea de esență: este PSD -in frunte cu Ponta- atât de doritor sa aducă rmdiszno la guvernare încât sa treacă si peste legea partidelor politice si peste votul electoratului dat in 9 decembrie, a cărui semnificație a fost, pe lângă “jos beshila” și “jos pdl”, aceea de “jos rmdiszno”? Asta nu stim. Poate ca Tonta a facut declaratii de circumstanta, pe care le va pune in practica in alt mod decat gandeste rmdiszno, dar chestiunea de principiu este ca nu trebuia sa faca asemenea declaratii. Si se va vedea ca asta va costa usl mai scump decat esecul referendumului!

Lasati un comentariu