Lumina soarelui -„elixirul vieţii”

• publicat la: 13 May 2013
Lumina soarelui -„elixirul vieţii”

Un nou studiu a sugerat că expunerea pielii la lumina soarelui poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, reduce riscul de atac de cord şi de accident vascular celebral – şi chiar prelungi viaţa.

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au arătat că, atunci când pielea noastră este expusă la razele soarelui, un compus este eliberat în vasele noastre de sânge care ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Constatările sugerează faptul că expunerea la lumina soareluiîmbunătăţeşte starea generală de sănătate, deoarece beneficiile reducerii tensiunii arteriale depăşesc cu mult riscul de a dezvolta cancer de piele.

Producerea acestui compus reductor de presiune – numit oxid nitric – este separat de producţia organismului de vitamina D, care are loc în urma expunerii la soare.

„Bănuim că beneficiile pentru sănătatea inimii ale luminii soarelui depăşesc riscul cancerului de piele. Munca noastră prevede un mecanism care ar putea explica acest lucru şi, de asemenea, inclusiv de ce suplimentele cu vitamina D nu pot compensa lipsa luminii soarelui”, a declarat dr. Richard Weller, lector în Dermatologie de la Universitatea din Edinburgh./apropo.ro

Lasati un comentariu