Poeţi europeni pe aleile parcului careiean

• publicat la: 9 mai 2013
Poeţi europeni pe aleile parcului careiean

Joi, 9 mai 2013, la ora 13.00, în Parcul municipiului  Carei a avut loc  inaugurarea plăcuțelor care vor denumi simbolic alei din parc după cei mai mari poeți din țările membre ale Uniunii europene, un proiect numit ”Europa la ea acasă.Poeți reprezentativi ai U.E.” al Direcției de Cultură Carei, menit să ofere posibilitatea cunoașterii valorilor europene.

Fiecare plăcuță conține lângă portretul poetului și steagul țării, o strofă dintr-o poezie reprezentativă în limba în care a fost scrisă, precum și un cod QR cu ajutorul căruia se pot culege informații despre poet cu un smartphone.

Alături de plăcuțe pot fi admirate și drapelele fiecărui stat al Uniunii Europene, inclusiv drapelul U.E.

 Enumerăm în continuare numele celor implicați în realizarea proiectului: Poosz Lorand, Adrian Ștefănuți, Dragoș Georgescu, Fejszés László, Linda Sălăgean, Bogdan Georgescu și designer-ul plăcuțelor,  Jakab Imre.Din partea Consiliului Local au fost prezenţi Ilie Ciută,Ionuţ Oneţ şi Aron Hago.

Realizatorii proiectului aduc mulțumiri speciale ambasadelor Finlandei, Slovaciei, Sloveniei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Croației, Cehiei, Italiei, Bulgariei, Portugaliei, Belgiei, Olandei și Marii Britanii pentru sprijinul acordat și pentru interesul deosebit manifestat pentru acest proiect. Reprezentanți ai unor ambasade și-au manifestat intenția de a vizita orașul nostru în urma acestui proiect.

redactia

 re

comentarii

de YouTube la 14 mai 2013 - 18:09

Karolyi Castle, Carei, Romania. * Europe at home * 2013

http://www.youtube.com/watch?v=kidIJDctnfg

de kuker la 14 mai 2013 - 18:51

Kum se face ca vigilentul kamraman uitat sa puna zoomul pe tencuiala cazuta de la fatada principala a kastely si cea koapta de sub balcon la nici juma de an de la receptie ???
rezolvat KJ problema cu casle hihihiha

de Horia Mărieș la 1 octombrie 2013 - 01:16

@kuker la 14 May 2013 – 18:51

„Vigilentul kamraman” a văzut și „tencuiala căzută de la fațada principală a kastely și cea koaptă de sub balcon la nici juma de an de la recepție” doar că în acest filmuleț s-a ocupat de „poeţii europeni pe aleile parcului careiean” și nu de KJ.

Despre unele din „isprăvile” lui KJ vă puteți informa, în parte, pe aici:

http://www.youtube.com/watch?v=XwyiR5ndiq8

Lasati un comentariu