Proiecte careiene prezentate la Zilele REGIO TRANSILVANIA de Nord

• publicat la: 12 mai 2013
Proiecte careiene prezentate la Zilele REGIO TRANSILVANIA de Nord

ADR Nord-Vest în parteneriat cu Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, Institutul Francez din Cluj-Napoca şi Primăria MunicipiuluiCluj-Napoca  au organizat  în perioada 9-10 mai 2013 la Centrul de Cultură Urbană Casino, “Zilele REGIO Transilvania de Nord, Ziua Europei şi Anul European al Cetăţenilor”.

Zilele REGIO TRANSILVANIA de Nord sunt destinate promovării REGIO – Programului Operaţional Regional către public. Astfel, vor fi prezentate cele mai „vizuale” proiecte finanţate din acest program, chiar de către beneficiarii lor.

Printre cele mai interesante momente  au fost o  demonstratie susţinută de echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, un spectacol sustinut de copii de la Scoala din Horoatu Crasnei si un spectacol de artificii susţinut de Pyrotechnic Transylvania.

Printre participantii de vineri de la  Masa rotundă – Cum am implementat un proiect REGIO?   s-au regăsit şi doi careieni manageri de proiecte: Ilie BOTA, manager la Mondorek Carei care a expus “Creşterea  productivităţii în activitatea de colectare, valorificare a de/eurilor de ambalaje reciclabile, utilizând tehnologii moderne”  si ing.Dorel Oprea,director al Departamentului Tehnic din cadrul Primăriei Carei, care a făcut cunoscut proiectul prin care a fost reabilitat Castelul din Carei.

Potrivit celor afirmate de Dorel Oprea,proiectul prin care a fost reabilitat Castelului Karolyi se numește „Circuitul Târgurilor medievale din Transilvania de Nord” și  presupune  reabilitarea edificiul din Carei și a Cetății Ardud,in urma căruia au fost atraşi până acum 40.000 de  vizitatori.

Valoarea totală a proiectului finantat din fonduri europene a fost de 23,17 milioane de lei, din care 18,77 cheltuieli eligibile totale.

Numărul mare de vizitatori  se datorează si activităţii sustinute a membrilor echipei Directiei de Cultură din cadrul Primăriei Carei,al cărei director, Bogdan Georgescu ,organizează evenimente  si manifestări deosebit de atractive,pentru toate gusturile şi toate categoriile de vârstă,implicând şi  unităţile şcolare sau alte institutii de cultură din judeţ.

redactia

foto:cluj.travel.ro

comentarii

de cucu la 13 mai 2013 - 10:11

ce firma de deseuri e asta si unde lucreaza?
nu faceti angajari???

Lasati un comentariu