Atenţionare de călătorie – pericol de inundaţii în Ungaria

• publicat la: 6 June 2013
Atenţionare de călătorie – pericol de inundaţii în Ungaria

Autoritățile ungare au instituit o alertă de pericol de inundații la Dunăre, valabilă pentru cursul superior al fluviului din Ungaria, mai exact județele Gyor-Moson-Sopron, Komarom-Esztergom, Pest, precum și pentru Budapesta.

Conform datelor transmise de autorități, nivelul maxim al debitului fluviului este așteptat în zilele de 8-9 iunie 2013, fiind posibil să depășească maximul istoric atins în anul 2002. Din acest motiv, până la trecerea viiturii, se pot introduce restricții de circulaţie pe anumite poduri şi artere rutiere, după cum urmează:

·        pe sectorul de Dunăre de la frontiera maghiaro-slovacă, la km1806 (podul Vamosszabadi);

·        pe anumite sectoare ale drumurilor naționale 1 si 11.

În situația închiderii podului Vamosszabadi, autoritățile recomandă persoanelor care doresc să se deplaseze spre Slovacia să utilizeze în acest scop drumurile spre Rajka şi Komarom.

Informaţii actualizate privind pericolul inundațiilor pot fi obţinute accesând următoarele pagini web: http://eduvizig.hu/hirek, http://www.hydroinfo.hu, precum și site-ul poliției maghiare: www.police.hu.

În Budapesta, autoritățile au dispus închiderea insulei Margareta, unul din principalele puncte de atracție turistică din capitala Ungariei, evacuarea clienților celor două hoteluri de pe această insulă, precum și închiderea traficului pe cele două cheiuri (rakpart) de pe malurile fluviului.

Totodată, a fost anunţată închiderea staţiei de metrou Batthyány tér din capitala Ungariei, din cauza pericolului ca aceasta să fie inundată.

Traficul fluvial pe Dunăre a fost oprit.

În acest moment, nu există autostrăzi sau puncte de trecere ale frontierei blocate, însă este posibil să existe unele întârzieri ale traficului feroviar din cauza restricțiilor de viteză impuse.

Lasati un comentariu