BAC 2013 Carei:Doar 310 înscrişi

• publicat la: 10 iunie 2013
BAC 2013 Carei:Doar 310 înscrişi

Prima sesiune a bacalaureatului a inceput astăzi, cu probele de  competențele  lingvistice de comunicare orală în limba română, probe ce se vor  desfășura până pe 12 iunie.

Cea de a doua probă, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, se va susţine între 12 şi 14 iunie, iar evaluarea competenţelor digitale între 17 şi 21 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie.

Ca procedura, candidatul extrage un bilet si primeste hartie stampilata pentru ciorna. Pentru elaborarea raspunsurilor, fiecarui candidat i se acorda cate 15 minute pentru pregatirea raspunsurilor, iar pentru sustinerea acestora in fata comisiei, cate 10 – 15 minute.

Este strict interzis accesul candidatilor cu orice tip de lucrari: manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele in cauza au fost folosite sau nu.

La nivel national, pentru sesiunea actuala a  examenului national de bacalaureat  s-au inscris 187.898 elevi, repartizati in 585 de centre de examen. Dintre acestia, 147.830 sunt din promotia actuala, iar 40.068, din promotii anterioare.

La nivel de municipiu  Carei,din totalulu de  486  absolventi ai celor patru licee ,s-au inscris 310.
Dupa cum era de asteptat,cel mai mare procent de elevi  inscrisi la BAC 2013  provin de la Liceul Teoretic unde din 159 absolventi doar 8 nu vor participa la nicio proba.

La Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” au absolvit in acest an 140 de elevi dintre care 82 vor intra la BAC iar din anii anteriori s-au mai inscris 29 de candidati.

La Liceul Tehnologic” Simion Barnutiu” au fost 111 absolventi dintre care vor intra in examene 25, iar 2 fiind din anii anteriori.

Seminarul romano-catolic Josepf  Calasantius a  avut in acest an 76 de absolventi iar numarul celor inscrisi la BAC  este de 23.

Pentru anul acesta au fost operate câteva motificări in modul de desfasurare al BAC 2013.

Subiectele la proba de limba şi literatura română vor fi mai exigente pentru absolvenţii de la profilul uman sau pedagogic, comparativ cu aceia care au urmat sectia reala sau tehnologică.

De asemenea, la această disciplină subiectul privind argumentarea unui text  a fost scos.

Ministerul Educației a justificat măsura afirmând că elevi nu înţelegeau cerinţa.

Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu limba şi literatura română. Pe 2 iulie vor are loc proba la limba maternă şi pe 3 iulie, proba obligatorie a profilului.

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie.

 

comentarii

de Parinte la 10 iunie 2013 - 12:31

Totusi ce scola e aia..
Din total sa inscrie 20% ???
Cati iau ???
Jalnic jalnic
E jale e jaleee mare!

de Horia Mărieș la 11 iunie 2013 - 21:35

De meditat putin si la chestia asta. Inainte de a vedea rezutatele de la BAC 2013 Carei, asa cum vor fi ele.

http://ro.stiri.yahoo.com/drumul-spre-nic%C4%83ieri-al-elevilor-care-nu-dau-141229293.html

Lasati un comentariu