Băsescu anunţă declanşarea unui nou referendum

• publicat la: 11 iunie 2013
Băsescu anunţă declanşarea unui nou referendum

Trimis acasă de majoritatea românilor, anul trecut, cu ocazia referendumului naţional destinat cuvenitei sale demiteri din postul de preşedinte al României, Traian Băsescu a anunţat, marţi, că început procedurile pentru declanşarea unui nou referndum naţional prin care să fie desfiinţată una dintre cele două camere ale Parlamentului României şi pentru a fi redus numărul de parlamentari. Practic, Băsescu T. repetă referendumul din 2009.

 

Într-o declaraţie de presă pe care a susţinut-o la Palatul Cotroceni, Băsescu T. a anunţat practic, de fapt, tema-fanion a campaniei electorale a noului partid pe care l-a început într-o cârciumă, alături de câţiva rătăciţi.

 

Este demn de remarcat că Băsescu  vrea din nou reducerea numărului membrilor celei dintâi instituţii a unei democraţii reale, esenţa democraţiei-Parlamentul, la numai o zi după ce şi-a mai încărcat, cu încă un consilier (Murgeanu), schema şi aşa nesimţită de consilieri  pe care o stăpâneşte la Palatul Cotriceni. Triplăfaţă de echipa preşedintelui Emil Constantinescu şi dublă faţă de cea a lui Ion Iliescu.

 

Rânjind, insul de la Cotroceni a declarat:

 

“Mi-e greu să spun: “Asta e, nu am ce face, la revedere popor român!” De aceea, marţi am declanşat procedura … declanşării (sic-n.r.) unui nou referendum. Revizuirea Constituţiei nu s-a încheiat şi, mai există şansa ca plenul parlamentului să vină la respect faţă de poporul român. Mai există şansa ca Curtea Constituţională să respingă o lege care nu ţine cont de referendum. Am declanşat procedura şi voi emite decretul în funcţie de ce se întâmplă în Parlament şi la Curtea Constituţională. Voi da posibilitatea românilor să se pronunţe din nou dacă doresc parlament unicameral şi cu 300 de parlamentari.”

 

Printre rânjete şi hăhăituri ori grimase de satisfacţie meschină, demisul din 2012 al românilor – susţinut în mod absurd de o parte a Occidentului (cine poate şti pentru ce şi pentru cât au făcut-o?) – a mai făcut şi alte declaraţii, subliniin de mai multe ori că va da explicaţii la un post de televiziune care îl susţine pe faţă. Spicuim din aberaţiile acestui Băsescu T :

 

“Mi-am început cel de-a doilea mandat, premergător lui, obiectivul în campanie a fost modernizarea statului, un stat flexibil, uşor, ieftin. De aceea a fost şi procesul de reducere a personalului bugetar.”

 

„Un obiectiv a fost şi revizuirea altor instituţii, una din ele este Parlamentul României. Un Parlament care poate fi caracterizat ca ineficient şi desprins de realităţile legislative.”

 

“Marţea sau miercurea parlamentarii votează 50 de legi fără să ştie despre ce e vorba. Practic Parlamentul funcţionează ca un Parlament unicameral. De aceea am declanşat un referendum – parlament unicameral, 300 de parlamentari. A fost un referendum valid. În aceste condiţii, am iniţiat procesul de revizuire a Constituţiei care punea în aplicare rezultatul referendumului, pe care l-am considerat obligatoriu în baza articolului 2 din Constituţia României.”

 

“Cea mai puternică formă de suveranitate. Din păcate, acum o lună, plenul Parlamentului a respins propunerea de revizuire a Constituţiei. S-a trecut la elaborarea unei noi Constituţii în care nu se ţine cont de rezultatele referendumului din 2009.”

 

“Această atitudine a Parlamentului României, a majorităţii USL nu este compatibilă cu statul de drept şi creează un precedent periculos în care se refuză punerea în aplicare a voinţei libere exprimată de popor. Această atitudine a majorităţii USL nu are nimic în comun cu democraţia.”

 

“Misiunea mea este să apăr interesele poporului român până la capă. Am declanşat procedura unui nou referendum: dacă românii doresc un Parlament unicameral şi dacă vor 300 de parlamentari. Procedura este la început. Există posibilitatea ca CCR să respingă o lege de revizuire a Constituţiei care nu ţine cont de referendum.”

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu