Consiliul Local a aprobat fonduri pentru biserici

• publicat la: 3 iunie 2013
Consiliul Local a aprobat fonduri pentru biserici

La şedinţa maraton din data de 31 mai 2013 ,aleşii  locali au alocat fonduri pentru cultele religioase din municipiu,pentru unităţi şcolare dar au şi amânat sau retras o serie de proiecte dint totalul celor 31 aflate pe ordinea de zi.

In debutul lucrărilor şedinţei Consiliului Local careiean,secretarul primăriei Carei,Sroth Clara a propus retragerea  de pe ordinea de zi a proiectelor de hotărâre privind alocarea sumei de 50.000 lei pentru organizarea evenimentului intitulat „Sărbătoarea fotbalului la Carei” şi a celui  privind repartizarea unor fonduri în favoarea asociaţiilor culturale, tineret şi sport.Nu au fost invocate motivele.

Intentia de a organiza „Sărbătoarea fotbalului la Carei” a apartinut Directiei de Cultura si Sport,Asociatiei FC Kinder Carei,prin Tabi Zsolt,FCM Victoria 2008 prin Papp Ioan si CSS Carei prin Zsido Sandor,care au solicitat un sprijin de 40.000 lei pentru cele 2 zile de activitate iar 10 mii lei să fie acoperiti din contributia unor sponsori.

Bugetul alocat ar fi acoperit cheltuielile de transport pentru invitati,cazarea lor si masa pe parcursul celor 2 zile dar şi onorariile de joc.

Nici pentru  retragerea proiectului  de hotărâre privind alocarea sumei de 99.920 lei în favoarea organizaţiilor non guvernamentale de asistenţă socială în municipiul Carei nu au fost oferite explicatii pentru retragerea lui.

Pentru realizarea unui sistem de radio intern, Asociaţia  Pro Şcoala nr 1 Carei, prin directorul adjunct Andreea Beleny , solicită un sprijin financiar în valoare de 1000 lei,aprobat in unanimitate de consilieri.

Cultele religioase din muncipiul Carei vor beneficia si in acest an de sprijin din partea Consiliului Local  Carei.Astfel,din cap.de cheltuieli 67.02 „Cultură, recreere şi religie” , se vor aloca fonduri financiare după cum urmează :

Biserica Ortodoxă,33.000 lei;BisericaRomano Catolică,37.500 lei;BisericaGreco Catolică, 6.400 lei;Biserica Reformată,20.600 lei;Altele,2.500 lei.

In ce priveste Proiectul  de hotărâre privind repartizarea unor fonduri în favoarea asociaţiilor culturale, tineret şi sport,consilierii au hotărât ca să amâne acest punct deorece nu toate asociatiile aveau depus decontul pentru cheltuielile din anul anterior.

Pentru evenimentul Karoler Schwabenfest 2013, care s-a   desfăşurat  în data de 02 iunie 2013,consilierii au aprobat suma de de 5.000  lei din cap. de cheltuieli 67.02 Cultură, recreere şi religie,cu titlul : alte cheltuieli.

Proiectul  de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Carei pe anul 2013 a inclus ca rezervă bugetară suma de 302.880 lei.

Consilierul Ilie Ciută a venit cu propunerea ca suma de 50 mii lei cuprinsă in rectificarea de buget pentru „Sărbătoarea fotbalului la Carei” să fie redirectionată către construirea capelei mortuare din Ianculesti având in vedere că   evenimentul sportiv a fost retras de pe ordinea de zi iar consilierii au fost de acord cu construcţia capelei.

Propunerea  a fost respinsă de cei 11 consilieri majoritari,administratorul Beko Tamas specificând că încă nu se cunosc costurile necesare constructiei capelei.

Daniela Ciută

comentarii

de curiosul la 3 iunie 2013 - 13:06

poa sa fie cineva amabil si sa imi explice care e situatia echipelor de footbal din oras ? FCM VICTORIA 2008 CAREI cine e la echipa in conducere ,jucatori ,antrenori,liga in care activeaza obiectivele clubului pe termen scurt si lung va multumesc mult.

Poate vedem si un reportaj despre cum a disparut Victoria eu unu sunt curios despre o mica analiza a celor ce s a intamplat din 2002 incoace.

Va multumesc mult

de alt curios la 3 iunie 2013 - 14:27

daca organizatorii pt meciurile de fotbal au cerut 40 mi/lei pt cele 2 zile cine din primarie a trecut 50 de mi/lei??
au ajuns 10 mi/lei un nimic pt unii si cred ca se pot trece asa la comisionu??

de de janika la 3 iunie 2013 - 19:05

Explicati-ne si nou,ce inseamna sarbatoarea fotbalul careian? cine si ce sarbatoreste? Va felicit doamna KLARIKA!!! Daca tot vorbiti de fotbal ,ore stiti cine a fost JANCSI HELVEI?

de secu la 4 iunie 2013 - 09:09

e adevarat ca fostu satesc din ianculesti apropiat de udmristi a dat telefon dimineata la primarie ca vine un autocar cu betivi sa faca scandal?
dupa ce sefu politiei s-a executat acum il dau deoparte?
oare tot tasnadu ramane la volanu politiei cariene? il schimba pe actualu cu soferu?

de zoli la 8 iunie 2013 - 21:25

a inceput iara traseismul ecumenic prin bisericile din oras al pacatosului dator vandut la statul roman care ii da un salar si el isi bate joc de noi????
nu scapa nici un paroh necalcat de necuratu burtos care cheama politia si jandarmii pentru ianculesteni iara el isi plimba nevasta prin ungaria la cumparaturi….sapoi bine sede la el sa toarne in pahare in spate la biserica de pe cimitirului cu fetitelesi fostu angajat la aprovizionarea de la fabrica de lapte amu mare cleric?????

Lasati un comentariu