Copilăria în versuri la sala Biblionet

• publicat la: 8 iunie 2013
Copilăria în versuri la sala Biblionet

Inițiată în cadrul evenimentelor Primăverii culturale careiene,  Seara de poezie românească a continuat cu o a doua întâlnire, de data aceasta în Sala Biblionet a Bibliotecii Municipale Carei, unde rolul de gazdă l-a îndeplinit bibliotecare  Nicoleta Latiș. Participanții au fost plăcut surprinși de prezența poeților sătmăreni Ion Bala, președintele Cenaclului Afirmarea din Satu Mare, și Ioan Marian Chiorean, care au recitat câteva poezii din lirica proprie.

Elevii Dan Coșarcă și Gabriela Marincaș, membrii ai trupei de teatru M.E.E.M a Centrului Cultural Carei, alături de instructorul lor ref. Adrian Ștefănuți, au  adus în atenția celor prezenți poezii din creația lui  Tudor Arghezi, Magda Isanos, Lucian Blaga, Emilia Plugaru și Sânziana Badea. Poeziile recitate având ca temă copilăria, demonstrează că aceasta nu este „o vârstă, ci o stare de spirit care-l călăuzește pe om din prima până în ultima clipă a vieții”, după cum spunea Adrian Ștefănuți.

Având în vedere succesul acestor întâlniri, organizatorii, Direcția de Cultura Carei, în colaborare cu Biblioteca Municipală Carei, promit ca Serile de poezie românească să continue. Data următoarei întâlniri și tema poeziilor vor fi comunicate în timp util tuturor celor interesați.

redacţia

Lasati un comentariu