Elevi și profesori sătmăreni, internați din cauza unei toxiinfecții alimentare

• publicat la: 14 iunie 2013
Elevi și profesori sătmăreni, internați din cauza unei toxiinfecții alimentare

UPDATE:

În data de 13 iunie, la ora 22,20, prin serviciul unic de urgenţă 112 s-a solicitat deplasarea unui echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă la restaurantul „Romantic” din municipiul Satu Mare unde mai mulţi elevi de clasa VIII-a  de la Şcoala generală „Avram Iancu”, care serbau banchetul de absolvire, acuzau dureri abdominale, prezentând simptomele unei posibile toxiinfecţii alimentare. Cei aproximativ 100 de participanţi la acel eveniment, 67 de copii şi 26 profesori, plus trei persoane care asigurau servicii de sonorizare şi filmare, au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare pentru investigaţii şi acordarea îngrijirilor medicale. După finalizarea investigaţiilor un număr de 55 de persoane au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară şi li s-a administrat o medicaţie corespunzătoare pentru rehidratare şi ameliorarea semnelor de boală.

Potrivit ultimelor date furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică, în prezent au mai rămas internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean un număr de 9 copii, starea lor generală fiind relativ bună.

După anunţarea evenimentului, specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare s-au deplasat de urgenţă la unitatea de alimentaţie publică care a găzduit banchetul pentru prelevarea de probe şi efectuarea anchetei epidemiologice. În cursul zilei de 14 iunie, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au decis sancţionarea contravenţională şi suspendarea temporară a activităţii restaurantului unde s-a produs cazul de toxiinfecţie alimentară colectivă până la identificarea cauzelor care au generat îmbolnăvirile. Inspectoratul Judeţean de Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, efectuează verificări cercetări sub aspectul săvârşirii de către autori necunoscuţi a infracţiunii de falsificare de produse alimentare .

Fiind informat despre acest grav incident, prefectul Eugeniu Avram, care se află la curs la Bucureşti, a dispus în mod imperativ instituţiilor abilitate să efectueze de urgenţă verificări şi să înainteze cât mai rapid rapoarte privind cauzele producerii acestui eveniment şi măsurile luate pentru a preveni repetarea unor asemenea evenimente nedorite la nivelul judeţului şi sancţionarea celor care vor fi găsiţi vinovaţi.

––––

51 de elevi și 4 profesori de la Școala Avram Iancu din Satu Mare au fost internați în spital după ce au făcut o toxiinfecție alimentară.

Elevii şi dascălii lor au participat, joi seara, la banchetul de absolvire de clasa a opta la un restaurant din Satu Mare.

Peste 80 de elevi de clasa a opta şi 26 de cadre didactice au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare cu toxiinfecţie alimentară.
Pentru o parte din ei a fost necesară internarea în spital, circa 51 de elevi și 4 profesori, printre care și directorul școlii. Toţi copiii şi dascălii au fost supuşi unui consult de specialitate şi efectuării analizelor de laborator.

Copiii au început să acuze dureri puternice de burtă și stări de vomă, iar unii dintre ei ș-au chemat părinții la banchet.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de hamburger la 14 iunie 2013 - 11:52

daca se tinea la scoala si parintii se implicau in organizarea bufetului suedez nu ar mai fi fost asemenea probleme

Lasati un comentariu