Festival de Scurtmetraje Gutenberg la Satu Mare

• publicat la: 26 iunie 2013
Festival de Scurtmetraje Gutenberg la Satu Mare

Asociaţia studenţilor vorbitori de limba germană “Gutenberg” este singura organizaţie de acest gen din România şi urmăreşte susţinerea şi dezvoltarea limbii germane cu precădere în rândul tinerilor.
În acest sens Gutenberg şi-a propus să organizeze în colaborare cu Forumul Cultural Austriac, Centrul Cultural German Cluj şi Kulturtreffpunkt Satu Mare, un festival de scurtmetraje germanofon prin intermediul căruia să fie întărită poziţia limbii germane în cadrul mediului cultural sătmărean.

Astfel, numeroşilor pasionaţi de film din Satu Mare li se va oferi posibilitatea de a se delecta prin vizionarea unor opere reprezentative ale filmului germanofon contemporan care au fost puse la dispoziţie de către Forumul Cultural Austriac şi Centrul Cultural German Cluj. Persoanele fără cunoştinţe de limbă germană pot profita de acest festival deoarece toate filmele vor avea subtitrare în engleză sau în română.

Vor fi proiectate pe de-o parte scurtmetraje din seria „Scurt şi Bun” care au fost selectate de către Institutul Goethe. Acestea permit formarea unei viziuni de ansamblu a evoluţiei scurtmetrajului german în ultimii ani. Printre acestea se va afla şi „Balance” care în 1990 a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai Bun Scurtmetraj Animat, precum şi filmele „Marea invenţie a lui Gregor” şi „Mărunţiş” nominalizate de asemenea la premiile Oscar.
Pe de altă parte vor putea fi vizionate, printre altele, şi cele 3 scurtmetraje nominalizate în cadrul Premiilor de Film Austriece 2013 pentru premiul „Cel mai bun scurtmetraj” şi anume „366”, „Hatch” şi „Unser Lied”, cel din urmă fiind pelicula câştigătoare.

Pe lângă proiecţiile de film, participanţii la festival se vor putea bucura şi de un alt spectacol vizual. Astfel Gutenberg va organiza o sesiune de Light Graffiti care va transforma noaptea într-o mare de lumini la care sunt invitaţi să participe toţi spectatorii.
Toţi cei interesaţi să se relaxeze şi să se distreze într-o atmosferă creativă sunt deci invitaţi să participe la Festivalul de Scurtmetraje Gutenberg în data de 29 iunie, de la ora 22:00,  ce va desfăşura la „Jugend Kulturtreff” pe strada Vasile Lucaciu, nr. 9, Satu Mare.

Lasati un comentariu