INS: 450.000 de CNP-uri de la recensământ, multiplu înregistrate, eronate sau lipsă

• publicat la: 21 iunie 2013
INS: 450.000 de CNP-uri de la recensământ, multiplu înregistrate, eronate sau lipsă

Institutul Național de Statistică a publicat vineri un comunicat de presă în care precizează că „aproximativ 450.000 de CNP-uri aferente formularelor de la recensământul din 2011, respectiv 2,33% din total, au fost multiplu înregistrate, eronate sau nu au fost completate”.

„Din totalul formularelor completate cu informaţii individuale la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011, 97,67% au avut CNP-ul corect completat, restul înregistrărilor, circa 450 mii, reprezentând 2,33% din totalul formularelor, conţinând cazuri de CNP-uri multiplu înregistrate (duble, triple etc.), eronate (greşite sau trunchiate) sau lipsă. Înregistrările multiple au fost cauzate în cea mai mare parte de declararea persoanei atât la domiciliul acesteia, cât şi la reşedinţa obişnuită. În această situaţie, în baza de date a Recensământului a fost păstrată o singură înregistrare şi anume cea corespunzătoare reşedinţei obişnuite”, precizează Institutul.

Folosirea CNP-ului la recensământul din octombrie 2011 a permis identificarea şi eliminarea dublelor înregistrări ale persoanelor, corectarea unui CNP incomplet sau cu erori.

Potrivit sursei citate, în urma finalizării activităţilor de verificare a datelor, s-au corectat şi reţinut circa două treimi din totalul CNP-urilor incorect completate.

„Identificarea înregistrărilor duble şi a altor tipuri de erori face parte din activităţile de rutină ale procesului de verificare şi validare ale oricărei cercetări statistice exhaustive. Actualul Recensământ al Populaţiei şi al Locuinţelor nu face excepţie. Aceste proceduri sunt utilizate în toate ţările”, mai transmite INS.

Institutul va prezenta pe 4 iulie 2013 prezenta primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011. Cu ocazia conferinţei de presă care se va organiza în acest scop se vor furniza detalii, clarificări şi informaţii relevante referitoare la semnificaţia indicatorilor şi modul lor de construire.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de emil la 22 iunie 2013 - 19:20

Totusi, cam cate CNP-uri au fost lipsa? Asa, ca sa stim si noi cam cati oameni fara acte traiesc in Romania. Evident, nu-mi fac iluzia ca toți cei cu CNP lipsa, sunt in situația aceea pentru ca recenzorul i-a descoperit prezenți si nici ca numai cei cu CNP lipsa la recensamant sunt cei ce traiesc fara documente de identitate.

Lasati un comentariu