Menţiune pentru elevii careieni participanţi la concursul ”Diversitatea –O şansă in plus pentru viitor”

• publicat la: 14 iunie 2013
Menţiune pentru elevii careieni participanţi la concursul ”Diversitatea –O şansă in plus pentru viitor”

Asociatia ”Divers” in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale  a organizat cu sprijinul ISJ  Bacau, editia a VII-a  a concursului national pentru elevi ”Diversitatea – „O sansa in plus pentru viitor”. Evenimentul a avut loc in perioada 8-10 iunie 2013 la Bacau si au participat 48 de echipe finaliste din tara.

Judetul Satu Mare s-a prezentat cu doua echipe, una dintre ele fiind alcatuita din randul elevilor de la Scolala Gimnaziala Nr.1 Carei. A fost o provocare adresata elevilor din toata tara, care au format echipe de de cate 5 elevi, care sa apartina altei etnii decat cea majoritara.

Concurentii au parcurs o proba teoretica tip grila din domeniile educatiei civice si istorie, traditiile si obiceiurile minoritatilor nationale, respectiv o proba creativ-artistica. Toate acestea au urmarit promovarea contributiilor diferitelor culturi la partimoniul si modul de viata din Romania precum si validarea dialogului intercultural ca factor esential pentru dezvoltarea viitoare a societatii interculturale romanesti si europene, societate in care cunoasterea celuilalt de langa noi poate fi o resursa semnificativa pentru fiecare individ, dar si o bogatie prin care o comunitate dobandeste o identitate mai puternica. Echipa Scolii Gimnaziale Nr.1 din Carei a fost formata din copii apartinand a trei etnii: maghiara, germana, si rroma. Elevii au aratat ca etniile pot participa la actiuni multiple in comun. In 10 minute fiecare echipa a prezentat partea scenica la  categoria de varsta 10-16 ani. Echipa scolii careiene  a fost selectata de juriu pentru a participa in data de  20 iunie la faza nationala. Echipa a obtintut mentiune, iar elevul Balazs Zsolt din clasa a III-a B a obtinut premiul special al juriului pentru talentul sau deosebit in interpretarea dansului tiganesc.

Echipa a fost pregatita de Kolbaszer Erzsebet, prof. Inv. primar.Membrii echipei au fost  Balazs Zsolt, cl a III-a B,Berki Ibolya cl  a III-a B,   Pap Edwin cl a VII-a B,Pescaru Tamara   cl a VII- E şi    Meszaros Krisztina  cl a VI-a B.

 

Lasati un comentariu