Omul şi pompierul col.Iulian Burz trece în rezervă

• publicat la: 14 iunie 2013
Omul şi pompierul col.Iulian Burz trece în rezervă

Astăzi,la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş a avut loc festivitatea de predare a comenzii de către colonelul Iulian Burz.Au luat parte la eveniment subprefectul Cristian Sasu,preşedintele CL Adrian Ştef,vicepreşedintele Mircea Govor dar şi şefii inspectoratelor din nord vestul ţării şi adjunctul IGSU,col.Eugen Vişan Toţi cei prezenţi au avut numai cuvinte de laudă la adresa colonelului Iulian Burz care s-a făcut vinovat de implementarea unui proiect de dotare cu autospeciale şi a extins serviciul SMURD.În alocuţiunea sa,preşedintele CJ,Adrian Ştef a precizat:

„Despre omul si pompierul Iulian Burz nu se poate vorbi decât la superlativ, un profesionist desăvârşit şi un om care s-a făcut respectat de toată lumea. Este definiţia pompierului de carieră, care şi-a dedicat toată viaţa acestei meserii, căreia i-a fost credincios toată viaţa.

De numele domnului colonel Burz se leagă dotarea ISU Satu Mare cu tehnică modernă, printr-un proiect european implementat în comun cu Consiliul Judeţean Satu Mare, realizarea, tot printr-un proiect finanţat din fonduri europene, a unui sistem de alarmare la nivel judeţean în caz de dezastre şi nu în ultimul rând dezvoltarea Serviciului SMURD în judeţul Satu Mare.

Acestea sunt doar câteva din realizările domnului Burz, dar cred că principala carte de vizită este profesionalismul de care au dat şi dau dovadă angajaţii de la ISU Satu Mare. Iar meritul domnului Burz este incontestabil, dacă ţinem cont că a fost şeful de stat major încă din 1989, iar în ultimii 4 ani a ocupat funcţia de inspector şef. În tot aceşti ani, pompierii militari sătmăreni au rămas acelaşi corp de elită în care rapiditatea şi fermitatea au fost puse în slujba apărării vieţilor şi bunurilor cetăţenilor, a siguranţei traiului de zi cu zi. Asta în condiţiile în care Inspectoratul a trecut printr-un proces de diversificare şi creştere a complexităţii misiunilor.

Vă mulţumesc pentru seriozitatea, implicarea şi responsabilitatea de care aţi dat dovadă până acum, dorindu-vă multă sănătate şi putere de muncă. Vă mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru această instituţie, pentru că aţi reuşit să faceţi din ISU Satu Mare unul dintre cele mai performante şi moderne inspectorate din ţară. Trecerea în rezervă nu înseamnă că drumurile noastre se despart, aşa cum fostul inspector şef, domnul Gheorghe Strâmb, rămâne să colaborăm şi pe viitor”a încheiat Adrian Ştef,dăruindu-i un cadou simbolic .

 

Comanda unităţii a fost preluată de adjunctul Dan Gheorghe până la organizarea concursului pentru inspector şef.

comentarii

de Ocean la 14 iunie 2013 - 19:40

O cariera frumoasa de militar. Sa-i dea D-zeu multa sanatate, nu am avut placerea sa il cunosc personal,dar se pare ca ptr judetul nostru a facut foarte multe, si speram sa m-ai si faca . Sai ajute D-zeu cel bun.

de relu la 15 iunie 2013 - 15:25

Proiectul care vizeaza autospecialele de interventie este meritul dl Stramb si Mag. Unii cu munca altii cu laudele. Nu a avut parte de niciun control ca sa poata demnostra ce a facut. A fost inspector sef numai pentru unii in niciun caz pentru toti.

de Relutu la 16 iunie 2013 - 08:39

Vei vedea cine te va lauda pe tine la iesirea in pensie. Dar oare cate locuri de munca vei mai avea pana atunci. Rugamintea mea este: Macar saluta-l cu respect la despartire. Bucura-te ca s a dus, dar saluta-l cu respect!

Lasati un comentariu