Regionalizarea scoate maghiarii in stradă? Dragnea: Kelemen instigă

• publicat la: 11 iunie 2013
Regionalizarea scoate maghiarii in stradă? Dragnea: Kelemen instigă

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a raspuns presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, care a afirmat că maghiarii ar putea iesi in strada in cazul in care Tinutul Secuiesc va fi asimilat catre Brasov, Buzău sau Neamt.

„Sper să nu fie asa. Amenintari din partea unui lider politic, liderul unui partid, ca membrii din partidul respectiv sau alti cetateni vor iesi in strada, mi se par niste declaratii destul de periculoase si incorecte. Nu poti, ca lider de partid, sa instigi la asa ceva.

(…) Nu vad niciun motiv pentru care UDMR, de exemplu, prin vocea domnului presedinte Hunor, să fie speriat, pentru ca nu infiintam state in interiorul României, nu infiintam niste structuri la care sa se puna puncte de frontiera sau sa fie granite unde sa ai nevoie de pasaport sa treci. Este vorba de o nouă organizare a teritoriului in asa fel incât să genereze o dezvoltare echilibrată.

(…) Nu este cazul sa se sperie foarte mult de regionalizare pentru ca nu va fi o regionalizare care va determina o regiune in care maghiarii sa se simtă stingheri”, a declarat Liviu Dragnea.

sursa ziare.com

comentarii

de emil la 11 iunie 2013 - 22:24

Ungurii lui kklemon juice (rmdiszno + rmdszamar) se simt mereu stingheri in Romania. S-ar simti mai bine daca ar avea zona lor ungureasca in care sa nu mai fie picior de roman. Tinutul secuiesc nu exista, iar sovinismul unguresc a atins deja cote periculoase. Daca rmdiszno doreste inflamarea spiritelor intr-o directie antiromaneasca, e liber sa o faca. Doar ca nu stim ce poate urma la o astfel de actiune impotriva Romaniei. Cine seamana vant, culege furtuna. Poate rmdiszno chiar asta doreste, ca sa mai impresioneze sensibilii Europei cu privire la persecutiile la care sunt supusi ungurii in Romania de cand nu mai au ministri unguri.

Lasati un comentariu