Şi totuşi se poate! Păşunea din Ianculeşti nu se mai scoate la licitaţie

• publicat la: 7 iunie 2013
Şi totuşi se poate! Păşunea din Ianculeşti nu se mai scoate la licitaţie

Luni,10 iunie 2013,de la ora 13,00,consilierii sunt invitati să participle la şedinţa extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Carei având ca unic subiect pe ordinea de zi Proiectul de Hotărâre privind aprobarea inchirierii păşunii in suprafaţă de 33,98 ha in favoarea  AsociațieiCrescătorilor de Animale Ianculesti şi a  Asociației Crescătorilor de Animale „Colonia Moţilor Ianculeşti” .

Si, uite asa, încetul cu încetul, adevărul, ca untdelemnul, iese la iveală.Unde până mai ieri  sătenii din Ianculesti erau bombardati cu informatii potrivit cărora  păşunea satului nu se poate atribui decât cu licitaţie,convocatorul  primit astăzi de aleşii locali pentru şedinţa extraordinară de luni, înregistrează  şi posibilitatea inchirierii acesteia.

După consemnarea de catre www.buletindecarei.ro a desfăşurării întâlnirii dintre Prefectul Eugeniu Avram şi primarul Kovacs Eugen cu sătenii adunaţi in curtea şcolii,astăzi a avut loc o întâlnire la sediul Primăriei Carei între administratia locală şi reprezentanţii celor două asociaţii în urma căreia s-a căzut de acord asupra împărţirii suprafeţei de păşunat.

Astfel,având în vedere raportul de specialitate nr 45/27.05.2013 al Biroului Patrimoniu şi Administrarea Domeniului Public şi Privat, privind  închirierea păşunii în suprafaţă de 33,98 ha în favoarea celor doua asociatii şi ţinând cont de procesul-verbal nr. 7346/07.06.2013 încheiat cu ocazia întâlnirii cu reprezentanţii satului Ianculeşti, având ca obiect repartizarea păşunii din Ianculeşti în favoarea celor două asociaţii de crescători de animale,in temeiul art.9 alin.2 din O.U.G. 34/2013, privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente si in temeiul art.36 alin.2 lit.c, alin.5 lit.b şi art.45 alin.3 din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată se va supune votului consilierilor  închirierea suprafeţei de 33,98 ha păşune.

Propunerea  pentru Asociaţia  Crescătorilor de Animale „Colonia Moţilor Ianculeşti” este de  21,30 ha,suprafata  formată din 9,61 ha pentru bovine,  5,88 ha – zonă de păşunat şi de trecere şi restul suprafetei pentru  ovine.

 Pentru  Asociaţiea Crescătorilor de Animale Ianculeşti propunerea este de 12,68 ha  din care suprafata pentru bovine de 6,36 ha, zonă de păşunat şi de trecere de 3,00 ha iar restul suprafeţei va reveni ovinelor.

Chiria pentru aceste suprafete va fi  în sumă de 10,00  lei/ha/an iar perioada de  închiriere a păşunii va fi  de 5 ani.

Situaţia păşunii din Ianculeşti a fost doar una dintre doleanţele şi nemulţumirile prezentate Prefectului Eugeniu Avram  de către săteni.Starea precară a drumurilor şi lipsa unui Cămin Cultural pentru care oamenii sunt dispuşi să contribuie prin muncă voluntară,rămân ca priorităţi pentru perioada imediat următoare.

Daniela Ciută

 

comentarii

de Horia Mărieș la 7 iunie 2013 - 19:34

Rog pe cei care (încă) mai cred în triumful adevărului în România, ca până Luni, 10 iunie 2013, ora 13,00, când este convocată şedinţa extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Carei având ca unic subiect pe ordinea de zi Proiectul de Hotărâre privind aprobarea inchirierii păşunii in suprafaţă de 33,98 ha in favoarea AsociațieiCrescătorilor de Animale Ianculesti şi a Asociației Crescătorilor de Animale „Colonia Moţilor Ianculeşti”, să se lămurească cele scrise în colile de carte funciară (registrul original) privind pășunea (și eventual pădurea) celor din Ianculești.

Să se răspundă inechivic la întrearea: DE CE in 1937 pretorul dr. Ioan German scria de existența a 128 ha pășune în Ianculesti și DE CE acum se vorbeste doar de o suprafata de 33,98 ha. UNDE ESTE RESTUL ?????

Asteptam explicatii clare si foarte bine documentate (blindate cu acte). Multumim.

de coriolan la 7 iunie 2013 - 19:35

Apoi prostul nu-i prost, daca nu-i fudul!Cum se zice, unde-i unul nu-i putere, la nevoi si la durere, unde-s doi puterea creste si Kovaciu nu razbeste!…Inca o fila negra pentru primasul din Carei!….DECI STIMATI IANCULESTI! ATI PRICEPUT!…DOAR IMPREUNA VA PUTETI REZOLVA PROBLEMELE SI NU DEZBINATI!Cinste reprezentantului vostru satesc, d-ul CIPRIAN!….si celor care v-au ajutat, ca au fost sau nu din partea unor partide!

de Ocean la 7 iunie 2013 - 21:05

Motilor nu va lasati, Ciprian este fiu satului cu adevarat, acast om pune suflet in cea ce face. Sprijinitil fiti alaturi de el inpreuna sunteti o forta. D-mn Primar si vicele sa fie sanatosi, voi nu va lasati .

de Horia Mărieș la 8 iunie 2013 - 03:26

Citesc în numărul de ieri, vineri, 7 iunie 2013, în versiunea *.pdf a unui ziar sătmărean, în partea de jos a paginii 3, știrea (adevărată sau nu, n-am de unde să știu):

“Victimele lui Marian Valer îşi fac asociaţie. Obiectivele asociaţiei sunt clare: excluderea din Senat şi alungarea din judeţul Satu Mare….. Să sperăm că viitoarea asociaţie va reuşi să îşi înfăptuiască cât mai grabnic ambele obiective. Oricum, trebuie să se mişte foarte repede, întrucât, potrivit unor surse extrem de judiciare şi extrem de credibile, numitul Marian Valer nu mai are multe zile în libertate, având deja pregătit un pat într-o celulă răcoroasă şi o porţie de arpacaş generoasă.”

Nu-mi permit să amintesc aici numele ziarului respectiv fiindcă am mai fost pedepsit de câteva ori de redacție prin ștergerea comentariilor mele, datorită faptului că (deși nu sunt o agenție de publicitate) – cică, fac reclamă ziarelor concurente, dacă fac greșeala să citez câte ceva din ele pe aici.

Revenind la oile noastre care pasc pe pășunea din Ianculești.

Ziarul respectiv informează și despre faptul că următoarea știre pe care o va publica (știre adevărată sau nu, n-am de unde să știu) va fi:

“Victimele lui Jenö Kovács Eugen îşi fac asociaţie. Obiectivele asociaţiei sunt clare: excluderea din Primăria Municipiului Carei şi alungarea din judeţul Satu Mare….. Să sperăm că viitoarea asociaţie va reuşi să îşi înfăptuiască cât mai grabnic ambele obiective. Oricum, trebuie să se mişte foarte repede, întrucât, potrivit unor surse extrem de judiciare şi extrem de credibile, numitul Jenö Kovács Eugen nu mai are multe zile în libertate, având deja pregătit un pat într-o celulă răcoroasă şi o porţie de arpacaş generoasă.”

Autorul ambelor știri bombă (adevărate sau nu, n-am de unde să știu) se numește ALEX OHAHA.

de caraian la 8 iunie 2013 - 10:21

Prefectura de ce nu se sesizeaza ca cei doi primari nu au actualizata declaratia de avere asa cum pretinde Legea in Romania?

de Horia Mărieș la 8 iunie 2013 - 15:15

În atenția d-lui Ciprian Chioran, reprezentantul ales al satului Ianculeşti.

Poate că este util a se studia până luni, 10 iunie 2013, ora 13,00 și eventualele implicații asupra problemei aflate în discuție ale

LEGII Nr. 247/2005, din 19 iulie 2005:

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL

L E G E privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei precum şi unele măsuri adiacente

TITLUL VI

Modificarea şi completarea Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997

28. La articolul 26, alineatele (1), (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„Art. 26. – (1) Formelor asociative de proprietate asupra terenurilor cu vegetaţie forestieră, păşunilor şi fâneţelor, obşti de moşneni în devălmăşie, obşti răzeşeşti nedivizate, composesorate, obşti de cumpărare, păduri grănicereşti, păduri urbariale, comune politice, cooperative, alte comunităţi şi forme asociative cu diferite denumiri, li se va elibera un singur titlu de proprietate, la solicitarea reprezentantului legal al acestora, cu menţiunea la titular, după caz: „obşte de moşneni”, „obşte de răzeşi”, „composesorat”, „păduri grănicereşti”, alte asociaţii şi forme asociative cu denumirea localităţii respective.

(2) Formelor asociative li se va restitui în întregime suprafaţa avută în proprietate.

(3) Titlul de proprietate va fi însoţit de o schiţă de amplasament a suprafeţei de teren forestier care a aparţinut obştii de moşneni, obştii de răzeşi, composesoratului şi altora asemenea, ce urmează a fi restituit.”

de motu la 8 iunie 2013 - 20:45

ce sa astepti de la covaciu cu salaru taiat pantru datorii si de la un conseler fara servici da sluga la tulipani?????
li frica de ciuta ca ii prinde cu mitan sac si mintesc in stanga si dreapta de parca i crede cineva……

de Horia Mărieș la 9 iunie 2013 - 03:17

Mă întreb, cu naivitatea bolnăvicioasă care mă caracterizează, dacă cumva vreunul dintre avocaţii definitivi la data de 30.01.2013, având sediul profesional principal (biroul) în Carei și care fac parte din Baroul Satu Mare: BAROTHI SAROLTA, CRISTEA LAURA ILEANA, GHERASIM GEORGE, GHERASIM IOAN, GHERASIM LUCIAN-IOAN, GROZA RALUCA, MĂRGINEAN MARIA-EVA, OPREA GAVRIL, PIŞTA SILVANA-CRISTINA, POPOVICI VASILICA, STRUCZ NOEMIA PERSIDA, SZEKELY JANOS, SZEKELY JANOS, SZEKELY SUZANA (lista este în ordine alfabetică, fără a se face nici un fel de discriminare pe bază de culoare, trăsătura genetică, apartenența la o minoritate națională, proprietate, naștere, dizabilități, vârstă, religie, orientare sexuală, etc.) s-a oferit să-i asiste “pro bono” („pentru binele public”, „neplătit, fără bani”) pe sătenii din Ianculești, măcar în ce privește aspectele legate de înscrisurile din colile de Carte Funciară Carei privind pășunea și pădurea comunală, în disputa lor cu Primăria (și mai ales cu primarul și viceprimarul) Municipiului Carei.

Așa zic eu că ar fi fost fair play, așa ar fi fost gigea, dar poate greșesc.

Sau le este și lor frică de primar și de viceprimar, așa cum am constatat (din păcate) că se întâmplă lucrurile și cu multe alte persoane așa zis “oficiale” din Carei?

de buxus la 9 iunie 2013 - 07:54

nu sunt singurii carora care le este frica de cei doi primari si de actiunile lor de tip bolsevic de represiune…..mai sunt si asa zis independenti carora le este frica sa isi posteze parerea despre diktatori dupa ce acestia le ameninta pretenii pe la colturi….cu pierderea locului de munca…..

de Ianculestiu la 9 iunie 2013 - 13:04

foarte bine aleasa melodia de la prinzul de duminica de la radio;parca domnu consilier ciuta este invitat

de Ianculestean la 9 iunie 2013 - 18:13

Pacat ca e prea scurta ,doua ore se scurg repede dar oricum Felicitari D-lui,Ciuta a fost la inaltime ca deobicei.Are dreptatea in sange are si umor ,are si audienta.Melodia a fost mortala,prietenii stiu de ce !I-ati ciuruit palaria Serifului !!!

de radioascultator la 10 iunie 2013 - 08:58

acum ce mai spune primaru care minte cu nerusinare ca ianculestenii au facut scandal iar in filmul postat am vazut ce mod civilizat de purtare au avut!!!!!
suntem satui de atatea minciuni si manareli cu banii publici!!!!
FAINA de tot emisiunea!!!!
pacat ca nu e mai des la radio cine are ceva de spus si de aratat ca de minciuni suntem satui.
domnu ciuta are aceiasi firma de 20 de ani si nu lucreaza cu oamnii fara carte de munca si nu ii adscunde in depozite cand vine controlu cum fasc aia de la sectia de scaune!!!
Jos cu minciuina fratilor!!!!

de Careian la 10 iunie 2013 - 10:03

Restu lumii nu au curajul sa mearga la emisiuni desi sunt inviati.Le este frica
de intrebarile incomode sau de responsabiliatea pe care si-au declarat-o in campaniile electorale si nu o respecta.Ciuta ieri a fost un mare domn vizavi de altii care au fost implicati subiectele emisiunii.

de iancsi la 10 iunie 2013 - 10:34

de asa un primar are nevoie careiul..un om care sa nu faca diferente intre cetateni si care sa vorbeasca mereu cu ei si sa arate ce si cum…domnu ciuta nici nu ar avea nevoie sa bage mana in pusculita orasului ca are si casa si masini si firma a lui si nu sta cu mana intinsa la altii.din 2000 ne tot arata ca un consilier poate fi si ca el interesat de oras si de oraseni.un primar trebuie sa se comporte ca domnu ciuta!

de Horia Mărieș la 10 iunie 2013 - 14:05

Din păcate n-am auzit live emisiunea de la radio.

Dar un lucru îl pot garanta, dacă părerea mea mai și contează pe undeva.

L-am cunoscut (destul de fugitiv și nu foarte profund), dar Ilie Ciută este cât se poate de sigur un om de toată isprava.

Îi doresc sincer să rămână (și să continuie să fie) așa cum este. Este OK așa cum este. Bravo lui.

de Ascultator la 10 iunie 2013 - 14:47

D-le Ciuta,milioane de felicitari !V-am ascultat ieri,vad ca a mai zis cineva intr–o postare ca ieri ati fost un domn la emisiunea de la radio.Desi poate pe unii i-a iritat ca vorbeati prea mult de Ianculesti.Da si Ianculestiul face parte din comunitatea noastra.Si acei oameni trebuie ajutati.Vorba dvs. de 23 de ani nu i-a bagat nimeni in seama.Asa cum alte etnii isi apara neamu asa trebuie sa faceti si dvs.Bravo.Sa veniti mai des la radio sa mai vorbiti cu noi careienii,vad ca celor doi primari nu le prea place sa vorbeasca cu noi,numai la Alegeri.

de de janika la 10 iunie 2013 - 19:35

Jos palaria, in fata lui I. CIUTA,dar va intreb si eu pe voi.De ce nu avut sange in p……a sa concureze la post de primar?

de CSABA la 10 iunie 2013 - 20:48

poate pentru ca nu e nevoit si nici disperat sa scape de fisc si mana legii????
omu face ce face din spirit civic si al dreptatii iar daca voi vreti ca cineva SA VA REPREZINTE ATUNCI SA STATI PE LANGA EL SI SA PROPUNETI LA EL CA SA CANDIDEZE.
NU TOATA LUMEA ARE AMBITII DE MARIRE IN FUNCTII PUBLICE DAR TOCMAI ACESTIA SUNT CEI POTRIVITI PENTRU CA FAC CE FAC DIN CONVINGERE SI NU PENTRU A SUGATIVA FONDURILE PUBLICE CA ACTUALU TANDEM DE TULIPANI.

Lasati un comentariu