Tinere talente la Ziua Muzicii Ușoare Careiene

• publicat la: 10 iunie 2013
Tinere talente la Ziua Muzicii Ușoare Careiene

Amânată din cauza timpului nefavorabil, Ziua Muzicii Ușoare Careiene din cadrul evenimentelor Primăverii Culturale Careiene, a avut loc în  după amiaza de duminică,9 iunie.

Chiar si in stadiu  de ruină,treptele fostului cinematograf din Carei au constituit  scena pe care au evoluat  tinerele talente in devenire ale municipiului  nostru.

Concertul formațiilor și soliștilor de muzică ușoară a Centrului Cultural Carei a fost deschis de instructorul acestora, Szucs Jozsef, care a adresat un cuvânt de bun venit celor prezenți încheind: „Deși am fost criticat, am considerat că acești, copii care săptămână de săptămână, lună de lună fac efortul să vină la repetiții, merită să urce pe scenă”.

În deschidere au cântat Iulia Balaj, Petra Lăța, Mălina Latiș și Adina Deac. Spectacolul a continuat cu cinci piese interpretate de Castelanii Pitici’03, în a cărei componență se numără: Iulia Balaj, Roxana Blăjean, Csizmar Bernadett, Ferenczi Kitty, Stefania Gal, Linzenbold Fedra, Teodora Mihalca, Nemeti Tamara, Nyegrai Nikolett, Denisa Pap, Denisa Pop, Poosz Patricia, sara Holdos, Jani Blăjean, Forgacs Tamas, Vlad Gabor, Kovari Szilard.

În continuare au urcat pe scena improvizată pe treptele fostului cinematograf Patricia Balaj, Manuel Chivari, Rap Regina, Larisa Latiș, Tania Gabor, Bulyaki Tibor și Nicolae Ujfalusi, ce au adus în atenția publicului mai multe melodii din repertoriul național și internațional.

Formația Castelanii Mici’03, formată din Baumli Orsolya, Baumli Julia, Patricia Balaj, Cosmina Cosma, Adina Deac, Tania Gabor, Larisa Latiș, Mălina Latiș, Petra Lăța, Alexandra Panainte, Niculina Pop, Rap Regina, Alexandra Tămaș, Cristian Axinte, Olimpiu Balog, Manuel Chivari, Naghi Mark, Nagy Robert, Cătălin Pap, Risko Jozsef, Nicolae Ujfalusi, a demonstrat că prin muncă asiduă, valoarea nu așteaptă trecerea anilor pentru a fi confirmată. Concertul a fost încheiat de solistele Vitez Julia, Altfater Andrea și Nagy Anita.

Un moment inedit s-a consumat la finalul spectacolului când toți componenții cercului de muzică ușoară au demonstrat că sunt foarte buni colegi, cântând „La mulți ani” Patriciei Balaj și Petrei Lăța, care urmează să-și serbeze ziua de naștere.

Careienii au profitat de vremea bună si au iesit in parc ca să  susţină  cu aplauze  interpretii.Cei mici au incercat să intre şi ei in ritmurile antrenante,unii  mai curajoşi visându-se de pe acum sub lumina reflectoarelor.

Am profitat de un moment de respiro de la sfârșitul concertului și l-a întrebat pe Szucs Jozsef, instructorul acestor minunați copii, cum reușește să-i adune și să-i motiveze să continue chiar dacă drumul nu este ușor. Acesta a declarat pentru Buletin de Carei: „Iubesc meseria de profesor de muzică. Am avut norocul să fiu ceea ce am visat încă din copilărie. De la 10 ani am știut că o să mă fac profesor de muzică, profesorul meu Karacsonyi Peter a fost un model pentru mine.  În 2003 am pornit la drum cu prima formație Castelanii mici la Casa de Cultură Carei, iar de atunci foștii mei elevi au terminat facultăți și mastere, dar când se întorc în acasă mă caută. Nu este suficient să fii un bun profesor de muzică, trebuie să fii în primul rând un bun pedagog.”

 redactia

comentarii

de spectator la 10 iunie 2013 - 08:12

bravo copii!!!!!bine ati cantat!!!!

de cineva la 11 iunie 2013 - 12:26

Felicitari, domnului profesor si tinerelor talente din Carei .

de una/unu la 11 iunie 2013 - 17:43

Minunaaaaaaaaaaaaaat !!!

de anonim la 12 iunie 2013 - 16:58

Au fost superbi. Unii chiar speciali .

Lasati un comentariu