65 de concurenţi la a treia etapă a Rally Sprint de la Carei.Cea mai tânără,9 ani

• publicat la: 28 iulie 2013
65 de concurenţi la a treia etapă a Rally Sprint de la Carei.Cea mai tânără,9 ani

Cai putere,adrenalină,fum, scrâșnet de cauciucuri și motoare turate au răsunat astăzi în centrul Careiului. A fost etapa a treia a celei de-a VIII-a ediții  a Rally Sprint Satu Mare.

Organizatorii evenimentului automobilistic au fost  ACR Satu Mare, CS Auto-Karting Rider’s in colaborare cu  Primăria Municipiului Carei, Poliţia Municipiului Carei şi ISU Someş. Concurenții ,in număr de 65 ,au sosit din Satu Mare, Baia Mare, Vișeu de Jos, Oradea, Cluj Napoca, Dej, Livada,Deva, Arad, Zalău,Sinmartin, Hunedoara, Marghita, Nyirmegyes(Hu), Nyirlugos(Hu) și Carei, s-au întrecut pe un traseu amenajat pe strada 1 Decembrie, măsurând 1,7 km.

Referitor la competiție, organizatorii,prin Seletye David ,director filial ACR SM, a declarat că a fost ales municipiul Carei ca gazdă pentru această etapă pentru a populariza mai mult acest sport în zonă,existand si posibilităţi bune de desfăşurare.

Competitia a decurs fără  niciun fel de incidente neplăcute. Înscrierea şi validarea concurenţilor a avut loc în intervalul 08,30-09.30, după care au urmat verificările tehnice ale maşinilor dar şi manşele de recunoaştere pe pista care urma a fi parcursă în cadrul concursului.

Printre careienii care s-au înscris în etapa a III-a a Rally Sprint Satu Mare l-am regăsit și pe Adrian Bucureștean, consilier  în Consiliul Municipal  Carei, care a concurat la categoriile OOP1 și OP.

Acesta a declarat pentru Buletin de Carei:Fac întotdeauna echipă cu Mihai Roșu cu care participăm de 3 ani la astfel de competiții. Printre cele mai bune poziții  la raliurile la care am luat parte au fost un loc 2 la Rally Sprint  dar am câștigat și alte medalii și cupe la alte concursuri.Traseul din Carei este unul favorabil mașinii conduse de mine și Mihai.” 

Roșu Mihai a mai participat la categoria ON 3.

La Categoria ON 3, a participat si careieanul Ciprian Pop, care ia parte la astfel de evenimente de doi ani.

Acesta a apreciat traseul ca fiind „unul bun, dar cred ca trebuia curățat mai bine  înainte de cursă.” Tot el a adăugat că „tinerii din Carei ar dori piața de animale sa devina  loc de antrenament și ar fi dispuși să plătească și o cotizație la primărie, ceea ce ar putea constitui o sursă de venituri locale, în condițiile în care piața de animale funcționează numai lunea.”

La etapa de la Carei,6 norocosi au avut statut de copiloti intre manse, spre deliciu spectatorilor,la  demonstratiile  de derapaj controlat DRIFT .S-au consumat 10 perechi de caucicuri iar  fumul de cauciucuri si adrenalina s-au gasit la discretie.

Din cei 65 de concurenți aliniați la start pe mai multe categorii și în urma celor două manșe pentru fiecare categorie, clasamentul a fost următorul:

Categoria JN1 :

locul 1. Tarta David 11 ani (Baia Mare, Suzuki Swift)

locul.2. Balogh Alex 14 ani (Satu Mare, Mazda)

locul.3. Iocsak Leontin 13 ani (Livada, Mazda)

Categoria JN2:   

locul 1. Rákos Ádám 17 ani(Ungaria, Lada)

locul 2. Purgui Flaviu 15 ani(Satu Mare, Peugeot

locul.3. Popp Otto 15 ani (Satu Mare,Mazda)

  Categoria ON1:

1.Füstös Tiberiu(Dej, Mitsubishi)

2.Nagy Árpád (Marghita, Skoda 100)

3.) Havrilah Peter(Baia Mare, Trabant

Categoria ON 2:

1.Gavruta Doru (Sinmartin, Ford Fiesta)

2. Marcus Iulian (Baia Mare, Dacia 1310)

3 Caraba Cosmin (Satu Mare, Toyota)

Categoria ON.3:

1. Farcau Catalin ( Satu Mare, BMW)

2.Popa D. Cristian (Sinmartin,BMW)

3.Pop andrei (Viseu de Joss, Ford Escort)

 

Categoria OOP.1:

1, Majer Richard (Satu Mare, Honda)

2.Kürti Zsolt (Marghita, Honda)

3. Vezendan Mihai (Satu Mare, Honda)

 

 Categoria OOP 2:

1, Tirpe Ioan ( Oradea, BMW)

2. Stecka Florin (Satu Mare, BMW)

3. Feher Marius (Baia Mare, Nissan Skyline)

Categoria OPEN: 1. Tirpe Ioan ( Oradea, BMW); 2. Majer Richard (Satu Mare, Honda) ;3, Stecka Florin (Satu Mare, BMW

Conform regulamentului fiecare pilot poate concura la doua grupe diferite DAR doar una  dintre grupe este cea in care se incadreaza.. Punctele pentru care sau luptat sunt : locul1-21puncte, 2-15puncte, 3-11puncte, 4-9puncte, 5-7puncte, 6-5puncte, 7-4puncte, 8-3puncte, 9-2puncte, 10-1punct.

Organizatorii au  mai acordat premii singurei concurente, domnisoara de 9 ani Iocsak Natalia Ramona(Livada) si celui  mai tanar navigator:  Toth Darius  din Satu Mare. Alaturi de cupe,diplome si medalii,pilotii castigatori au strans si punctele ce li se cuvin conform regulamentului.      Organizatorii aduc multumiri sponsorilor :Consiliul Local Satu Mare,Repsol by Rosu Company,Alconor Company,   Fuell Caffe Club,Alibaba Trans,Media Print si Milan srl.

redacţia

comentarii

de biju la 28 iulie 2013 - 13:59

cum sa faca loc de antrenamaent la piata de animale cand acolo in apropiere locuieste fotbalistu ce conduce orasu spre dezastru la fel ca pe victoria carei?
si sa nu aveti pretentii de la primaria carei sa curete locu de concurs ca acum sunt ocupati sa curete orasu de romani.cu asa ceva se ocupa primaria carei.

de alfred la 28 iulie 2013 - 21:36

tulipanii au trimis la primarie in consiliu toti pensionarii si nescolitii culesi de pe drumuri de fotbalistu plimbat pe la multe partide.
nu putem deci astepta la altceva de la ei ca nu stiu ce este un cxoncurs de rally sprint si nici nu a vazut nime pe ei acolo.

de Costi la 29 iulie 2013 - 08:51

faine masini!!!!

de Gigi la 29 iulie 2013 - 09:18

foarte frumos, cat mai multe competitii de acest fel sa fie organizate la Carei!

Lasati un comentariu