Artişti careieni expun la CJ

• publicat la: 5 iulie 2013
Artişti careieni expun la CJ

Joi, 4 iulie 2013 de la ora 15.00 la Galeria de Artă Plastică a Consiliului Judeţean din Satu Mare a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie a Clubului Foto Castellum din Carei.

Vernisajul a fost deschis de doamna Varga Maria, referent la Școala de Arte Satu Mare,cea care a şi moderat evenimentul. A urmat  Felician Pop, director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, care a spus câteva cuvinte despre fotografiile expuse şi despre ce înseamnă arta fotografică într-o lume în care foarte multă lume dispune de mijloace tehnologice moderne însă puţini sunt cei care duc fotografia la nivel de artă. Au mai luat cuvântul  Kovacs Eugen, primarul municipiului Carei,  Gergely Csaba,director al Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare şi  Bogdan Georgescu,director al Direcţiei de Cultură, Sport şi Turism din municipiul Carei. Un moment emoţionant l-a reprezentat evocarea figurii celui care a fost şi va rămâne mereu un artist extrem de important pentru arta fotografică din Carei,  Vasile Vénig Laszlo, cel care a fost unul dintre iniţiatorii mişcării fotografice din Carei şi în acelaşi timp al revenirii acesteia în peisajul cultural la finele anului 2012.

La final, Dragoş Georgescu, membru al clubului foto, a ţinut să mulţumească în numele clubului, organizatorilor şi tuturor celor care au contribuit la realizarea cu succes a acestui eveniment.

Alocuţiunile au fost completate de momente muzicale susţinute vocal şi acompaniate la chitară de Joe şi Costi, reprezentanţi ai Centrului Cultural G.M.Zamfirescu Satu Mare.

Evenimentul  a fost organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare şi Asociaţia Artiştilor Plastici Satu Mare în colaborare cu Direcţia de Cultură Sport şi Turism a municipiului Carei.

          Sunt expuse 47 de fotografii ale artiştilor fotografi careieni Bikfalvi Zsolt, Botos Ferenc, Csomai Dávid, Farkas Alexandra, Fülöp Csaba,  Georgescu Dragoș, Georgescu Marius, GhiarfașMarius, Hágó Attila Nándor, Lincar Cristina, Ștefănuți Adrian, Moisei Andreea şi Veres Barbara.

          Expozţia cuprinde portrete, peisaje, compoziţii şi poate fi admirată timp de patru săptămâni.

Lasati un comentariu