Campania națională ”Dărâmăm ziduri pentru a construi punți”

• publicat la: 1 iulie 2013
Campania națională ”Dărâmăm ziduri pentru a construi punți”

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC vă invită în data de 2 Iulie 2013 începând cu ora 11,00, in Piata 25 Octombrie din Satu Mare la intâlnirea cu caravana CASPER din cadrul campaniei naționale ”Dărâmăm ziduri pentru a construi punți”.

Derulată în cadrul proiectului “Servicii sociale integrate și formare vocațională pentru persoane cu dizabilități”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, campania dorește să atragă atenția asupra abilităților pe care le au persoanele cu dizabilități și urmărește schimbarea mentalității opiniei publice referitoare la acest aspect.

Caravana care a pornit din Baia Mare in data de 1 Iulie 2013 va ajunge in Satu Mare in 2 Iulie 2013, urmând ca pe parcursul lunii iulie 2013 să străbată in total 19 orașe reședință de județ: Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad, Zalău, Cluj Napoca, Alba Iulia, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Bistrița, Suceava, Botoșani, Iași, Piatra Neamț, Bacău, Vaslui, Focșani, Galați si Brăila.  Elementul central al campaniei îl constituie manifestul pe bicicletă susținut de cunoscutul Florin Gerogescu, ciclistul nevăzător, care va parcurge distanțele între orașele sus-amintite pe o bicicletă tandem (cu doua locuri) impreuna cu Alexandru Răcănel, la fel cum au parcurs distanța Arad-Londra în 2012.

În paralel, o a doua caravană cu bicicliști în tandem va porni de la Asociația Phoenix-Speranța din Mediaș, județul Sibiu, în data de 2 iulie 2013, pentru a străbate celalaltă jumătate de țară: Mediaș, Sibiu, Deva, Timișoara, Reșița, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Alexandria, Pitești, Târgoviște, Ploiești, Brașov, Sfântu Gheorghe, Buzău, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Slobozia. În cadrul campaniei caravana va mai parcurge si orașele: București, Voluntari, Giurgiu, Călărași.

În fiecare oraș, caravanele vor face vizite instituțiilor locale: AJOFM, ISJ, SPAS și ONG-uri unde vor transmite mesajul proiectului iar în Piața 25 Octombrie vor derula activități interactive de sensibilizare a opiniei publice.

Vă invităm să vă alăturați nouă pentru a  dărâma un zid simbolic al dizabilității.

comunicat

Lasati un comentariu