Cătălin Ivan despre Laszlo Tokes: Are o gândire primitivă

• publicat la: 28 iulie 2013
Cătălin Ivan despre Laszlo Tokes: Are o gândire primitivă

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, consideră că prin afirmaţiile referitoare la protectoratul asupra Transilvaniei Laszlo Tokes demonstrează că are „o gândire primitivă”.

„Laszlo Tokes nu face decât să demonstreze o dată în plus că are o gândire primitivă! Trăieşte în altă epocă, în vremea protectoratelor, nu înţelege lumea de astăzi, construcţia Uniunii Europene, valorile în care credem cu toţii. Culmea ironiei, el este nu numai europarlamentar, ci şi un fost vicepreşedinte al Parlamentului European”, a afirmat, la RFI, Cătălin Ivan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, „românii trebuie să ştie că şi în Parlamentul European Laszlo Tokes s-a făcut de foarte multe ori de râs şi nu mai este luat de absolut nimeni în serios”.

„Eu sunt în Comisia de cultură împreună cu Laszlo Tokes şi vă spun că s-a făcut de râs şi acolo şi nu mai crede nimeni în ceea ce spune”, a adăugat Ivan.

Sâmbătă, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară „Balvanyos”, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, să construiască împreună cu guvernul său „un sistem de cooperare naţională”, pentru a oferi „protectorat” Transilvaniei, „aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.

„(…) Îl rugăm pe premierul Viktor Orban şi Guvernul condus de el să construiască un sistem de cooperare naţională, în aşa fel încât să oferiţi protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”, a declarat Laszlo Tokes la Băile Tuşnad.

El a mai spus că trebuie să fie selectaţi specialişti care să realizeze un drapel al Transilvaniei, pentru că „secuimea are un steag”, şi împreună, prin cele două, maghiarimea să meargă mai departe „pe această cale a autonomiei, a autonomiei secuimii”.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a spus, tot sâmbătă, la dezbaterile Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, că „UDMR, din păcate, reprezintă o mafie politică”, furând „sume importante de bani”.

„UDMR, din păcate, reprezintă o mafie politică, a furat sume importante de bani. Cu aceşti oameni nu putem colabora, trebuie să căutăm oameni care nu şi-au erodat credibilitatea”, a precizat Tokes.

De asemenea, el l-a acuzat pe preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, că face campanie pentru UDMR.

În perioada 23-28 iulie, are loc cea de-a XXIV-a editie a Universităţii de Vară „Balvanyos”, de la Baile Tusnad. La eveniment au fost invitați premierul Ungariei, Viktor Orban, vicepremierul Zsolt Semjen, dar si membri ai PDL, UDMR, PPMT, CNMT.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de emil la 28 iulie 2013 - 17:16

Nu primitivă, ci anacronică! Protectoratul unguresc asupra Transilvaniei se poate exercita doar dacă va fi identic cu protectoratul României asupra Transilvaniei şi românilor ardeleni în perioada 1867-1918 sau asupra Ardealului de Nord în 1940-1944.

de crestin la 28 iulie 2013 - 21:39

ce popa e ala care isi lasa familia pe drumuri pt o pitipoanca tanara numa buna de nebunii deocheate!!!!!
un securist care a jucat la 2 capete si crede ca de la el a pornit miscarea din timisoara….da robotii votanti udemeristi cred in lipsa de altceva mai bun.
are ceva tinerel si la carei popa divortat ca prea vine des ???!!!

de tulnic la 29 iulie 2013 - 07:07

Gandire de nazist : vrea protectorat in Transilvania ,cand majoritarii sunt romani . Dupa modelul protektoratului hitlerist din 1939 Boemia -Moravia ,unde la fel nemtii erau minoritari.Gandirea acestui primat este doar cea de ura fata de romani.

Lasati un comentariu