Clătite din varză

• publicat la: 23 iulie 2013
Clătite din varză

Este vorba de un fel de clatite americane, „pancakes”, cum le spun ei, sau „chiftele de legume”, cum le spunem noi. Indiferent cum s-ar numi, tot bune sunt,ne informeaza  stiriyahoo.com

 

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 4-6.

 

Complexitate: usor.

 

Ingrediente

 

  • 300 g varza acra
  • 200 g sunca slaba
  • 150 g faina
  • 100 ml lapte
  • ¼ lingurita cu praf de copt
  • 2 oua
  • 2-3 fire de patrunjel verde
  • ½ lingurita de chimen pisat
  • 2-3 fustei de ceapa verde tanara
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare
1. Toaca marunt varza si stoarce-o cat mai bine. Toaca patrunjelul si ceapa verde marunt.

 

2. Cerne faina si praful de copt intr-un bol mai mare, adauga ouale si, treptat, laptele, amestecand pana obtii un aluat moale. Adauga acum varza, patrunjelul si ceapa tocate, sare si chimen. Amesteca din nou pana se omogenizeaza compozitia.

 

3. Incinge ulei intr-o tigaie, apoi toarna aluat cu polonicul, sa aiba cam 8 cm diametru (cam cat podul palmei). Prajeste clatitele pe fiecare parte pana se rumenesc, apoi scoate-le pe hartie absorbanta.

 

4. Serveste sunca slaba intre doua clatite si decoreaza cu patrunjel verde si ardei rosu.

Truc. Poti inlocui ouale cu doua linguri cu varf cu iaurt.

 

Clatite de cartofi cu urzici

Ingrediente

500 g urzici
1 fir de ceapă verde
1 lingură de unt
1 cartof mai mare
100 ml lapte
2 căţei de usturoi
1 ou
sare

pentru clatite
4-5 cartofi măricei
40 g făină pentru patiserie
4 ouă
1/4 lingurţă praf de copt
sare
piper
ulei

pentru decor
ceapă tocată
roşii cherry

 

1.Pune cartofii pentru clătite la fiert în apă cu sare. Curăţă şi spală urzicile, apoi toacă-le mărunt, prăjeşte puţin cartoful tăiat cubuleţe.

2.Toacă ceapa verde mărunt şi căleşte-o în unt. Adaugă urzicile tocate şi laptele, amestecă şi mai lasă cinci minute pe foc.

3.Adaugă usturoiul zdrobit, cartofii prăjiţi şi sărează după gust. Mai lasă încă cinci minute pe foc. Adaugă oul bătut şi lasă până se întăreşte puţin, amestecând din când în când. Când e gata, dă la o parte, dar păstrează la cald.

4.Prepară acum clatitele: scurge cartofii fierţi şi amestecă-i cu făina, praful de copt şi gălbenuşurile de la cele patru ouă.

5.Bate albuşurile spumă tare şi adaugă-le în aluatul de cartofi şi făină. Sărează, piperează după gust. Prăjeşte acum pancakes mititele, cât podul palmei, în ulei încins.

6.Scoate-le pe hârtie absorbantă, apoi serveşte-le cu piure de urzici deasupra şi decorate cu ceapă tocată şi roşioare.

 

 

 

Lasati un comentariu