Despăgubire record de 300 de milioane de lei la ANRP pentru o persoană care a depus dosar de retrocedare în 2010

• publicat la: 1 iulie 2013
Despăgubire record de 300 de milioane de lei la ANRP pentru o persoană care a depus dosar de retrocedare în 2010

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprie­tăţilor (ANRP), instituţia din subordinea primului-ministru responsabilă de retrocedări, a emis săptămâna trecută un titlu de despăgubire în valoare de 297,6 milioane de lei pentru o persoană care a depus dosar de retrocedare în 2010.

Suma va fi plătită de la bugetul de stat în termen de cinci ani în tranşe anuale egale începând de la 1 ianuarie 2014. Cum pe lista de aşteptare a instituţiei sunt sute de astfel de dosare, valoarea titlului este un record.

„Suma a fost stabilită prin decizie judecătorească irevo­ca­bilă, astfel că noi nu am făcut decât să punem în execuţie o de­cizie a instanţei. Nu vă pot spune numele beneficiarului pentru că legea ne interzice publicarea de date cu caracter personal“, a spus George Băeşu, noul preşedinte al ANRP.

ANRP a publicat pentru prima dată pe website-ul propriu situaţia dosarelor care au primit titluri de despă­gu­bire. Informaţiile publicate nu conţin însă numele bene­fi­ciarilor, ci doar numărul dosarelor./sursa zf.ro

comentarii

de vali la 1 iulie 2013 - 15:48

cit a primit seriful din carei pentru retrocedarile in fals ale unor cladiri ???
da citymanagerul?

de freemail_hu la 1 iulie 2013 - 20:51

@vali la 1 July 2013 – 15:48

Bună întrebare.

Lasati un comentariu