Liceul Teoretic a organizat Şcoala de Vară

• publicat la: 1 iulie 2013
Liceul Teoretic a organizat Şcoala de Vară

Preţ de câteva săptămâni v-am tot bătut la cap cu ştirea: “La Liceul Teoretic se organizează Şcoala de Vară”, aşa că am considerat că ar trebui să vă spun şi că această (scurtă) Şcoală de Vară s-a încheiat.

Din 25 până-n 28 Iunie, câţiva liceeni, îndrumaţi de doamnele profesoare Eniko Onodi şi Angela Gabor, s-au ocupat de elevii din ciclul primar. Am constat cu bucurie că printre cei care au dorit să vină la Şcoala de Vară s-au numărat şi copilaşi de clasa întâi.

 După patru zile de joc şi voie bună a venit şi ziua în care a trebuit să le dovedim părinţilor că Şcoala de Varăa avut efect benefic asupra copiilor (nu că micuţii nu s-ar fi lăudat destul acasă). Şi cum altcumva puteam face asta decât printr-o serbare? Aşa că ne-am pus căpşoarele la contribuţie şi am scris scenete, am căutat poezii şi am cântat, toate astea cu multă veselie, în faţa unui public drăgăstos.

După cum v-am spus şi înainte de a începe Şcoala de Vară,am avut trei grupe: una de creaţie, una de engleză şi una de germană. Harnicii profesoraşi şi-au învăţat micuţii să joace, să cânte, să scrie şi mai ales i-au învăţat să aibă curaj (asta prin nişte mici dovezi că nu te mânâncă nimeni dacă încerci.) Trebuie să vă spun că cei de la secţia de creaţie au recitat poezii scrise de ei înşişi, că doar ne-am adunat timp de patru zile să creăm, în timp ce cei de la secţia germană şi engleză au reuşit să înveţe în scurt timp cântece şi poezii în engleză şi germană.

În încheiere, au primit toţi o amintire: cei din grupa de creaţie au primit o culegere cu ceea ce au scris ei (da, da, chiar ei) în cele patru zile, iar cei de la secţiile germană şi engleză au primit cărţi, Evelin Varga dăruind din cărţile câştigate la concursuri, în speranţa că cei care au participat la Şcoala de Vară îi vor călca pe urme şi vor ajunge şi ei pe podium.

  Am dori să le mulţumim voluntarilor pentru că au dăruit şi jucării copiilor.

  În final, ii enumăram  pe toţi cei care au participat la Şcoala de Vară: Claudian Şiman, Iulia Balogh, Adina Doiciar, Timea Csokasi, Ionela Bidian, Marina Bidian, Denisa Romănescu, Georgiana Junjea, Evelin Varga, Alexandra Ţurcaş, Rafaela Rad şi Alexandra Oneţiu. De asemenea, le mulţumim părinţilor pentru că au acceptat ca cei mici să participe la aceste cursuri şi îi anunţăm, pe această cale că, îi aşteptăm şi la 1 Septembrie cu aceeaşi bucurie. 

Alexandra Oneţiu

 

Lasati un comentariu