Roșia Montană există prin tine! Festival FânFest

• publicat la: 3 iulie 2013
Roșia Montană există prin tine! Festival FânFest

Campania Salvați Roșia Montană are deosebita plăcere să anunțe cea de-a opta ediție a festivalului FânFest ce va avea loc între 15 şi 18 august 2013, la Roşia Montană.

Si în acest an, FânFest Roşia Montană se prezintă ca un eveniment dedicat culturii, activismului social şi respectului pentru natură, patrimoniu şi oameni. Energia pozitivă generată de acest eveniment, precum şi  entuziasmul participanţilor prezenţi la cele 4 zile de activități și manifestări culturale ale festivalului sunt menite să sporească interesul vizitatorilor pentru a reveni la Roşia Montană pe parcursul întregului an și pentru a lua parte la activitățile campaniei.

În perioada FânFest, Roșia Montană se transformă într-o mare scenă. Curțile devin spații de spectacole și interacțiune activistă, casele – săli de expoziții, poienile – amfiteatru pentru concerte. Atât pentru cei ce se găsesc la prima vizită cât și pentru vechii cunoscători, programul propus de echipa festivalului este presărat cu evenimente speciale, dezbateri și conferințe ce promovează patrimoniul Roșiei Montane pentru înscrierea sa în UNESCO.

Ca şi la ediţiile precedente, programul festivalului include spectacole de Teatru. Dintre acestea, menţionăm, în premieră la FânFest, direct de la Bienala de la Veneția,  compania italiană de teatru  Motus, cu un spectacol-intervenţie special creat pentru Roşia Montană. De asemenea, vor exista o serie de workshop-uri în cadrul proiectului Teatru Civic, un proiect finanţat de Asociaţia Fondului Cultural Naţional. Forumul Social Activist, aflat la cea de-a doua ediție, va prezenta dezbateri şi ateliere pe diferite subiecte sociale şi de mediu, probleme ce afectează comunităţi din România şi Europa. Programul va fi întregit de expoziţii precum Muzeul Campaniei Salvați Roșia Montană și lucrările lui Laurențiu Ridiche de artă protestatară.

Concertele de muzică vor aduce pe scena festivalului trupe precum Travka, Luna Amară, Implant Pentru Refuz, Blanoz, Norzeatic, Negură Bunget sau Krema Kawa şi multe altele. Din program nu vor lipsi nici conferinţele, lecturile publice, bibliotecă liberă, activităţile recreative precum percuţie, capoeira, tai chi, reiki, jonglerii, slackline, parapantă, astronomie, hamace, masaj, jocuri de societate, ateliere de croşetat. Secţiunea de turism a festivalului va oferi tururi ghidate pe jos şi pe bicicletă, povestiri la foc, proiecții de filme documentare de mediu şi sociale, o Piaţa Ţărănească și o Zonă a Copiilor.

„În acest an, poate mai mult ca oricând, avem nevoie de sprijinul tuturor pentru a face tot ce ne-am propus în cadrul FânFest. Puteţi ajuta la realizarea festivalului accesând site-ul tinyurl.com/DONEAZA-FF2013şi donând orice sumă doriţi! Pentru că, la urma urmei, FânFest nu e doar un festival pentru oameni, ci şi despre oameni, despre solidaritatea lor.”  a declarat Mihnea Blidariu, unul dintre organizatori.

Programul festivalului va fi actualizat permanent pe pagina www.fanfest.ro

.

comentarii

de Calin la 3 iulie 2013 - 12:20

somajul la Rosia Montana este de 80%, oamenii cer de ani de zile pornirea proiectului minier, pentru ca deja e clar ca patru zile pe an nu rezolva nicio problema…

de albac la 3 iulie 2013 - 12:35

ma caline file de poveste de cosmar ia sa ne spui tu cat iei pentru o postare ..serioasa ca a ta……mare miza nu?
de cand e interesat strainu de somaju din Romania si de oamenii de la Rosia…asa..fara nici macar un interes,asa …de dragu..somajului???
fiecare strain vine pentru bogatiiile de aici si pentru profituri rapide dar plateste salarii de mizerie localnicilor ..in cazul in care nu scapa de ei cu mutatu…cum au si inceput acum cu cimitirele…nici mortii nu scapa de avaritia lor!calca si peste cadavre daca trebuie numai sa obtina profitul cat mai mare!

de Carmen la 3 iulie 2013 - 16:33

@albac salariile vor fi oricum mai bune decat cei 6 lei pe zi pe care ii castiga, in medie, un orasean. Si mai preocupati de somajul de la Rosia Montana nu sunt nici ecologistii, acestia cu festivalul. Dar ei chiar cred ca doar cateva zile pe an vor salva o comunitate aflata in mare nevoie!

de albac la 3 iulie 2013 - 18:10

pentru voi totul se reduce la bani… si in loc de 6 lei voi veti scoate ochii la oameni cu 8 lei..cum veti salva comunitatea?..mutand mormintele cum faceti acum sau inundandu-le???
la Rosia sunt valori si mosteniri inestimabile care nu se pot evalua in bani …asa cum vreti voi sa acaparati aurul poate poporul roman doreste sa isi pastreze mostenirea si tezaurul de la Rosia pentru el si nu sa il dea pe un pumn de arginti la straini ca oricum statul are doar 6%!

de dani la 4 iulie 2013 - 15:03

pentru albac: statul are 20% din proiectul de la Rosia, in plus mai e si redeventa, cea mai mare din Europa, mai sunt si taxele si impozitele, luam peste jumatate din profiturile proiectului la bugetul de stat fara sa scoatem niciun leu de la buget.

Lasati un comentariu