Accident grav în Ungaria: trei români au murit şi 18 au fost răniţi

• publicat la: 30 august 2013
Accident grav în Ungaria: trei români au murit şi 18 au fost răniţi

Trei români au murit şi 18 au fost răniţi într-un accident produs vineri dimineaţă în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, informează MAE.

Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat, vineri, cu privire la un grav accident de circulaţie, care a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc, informează MAE.

„Din primele informaţii obţinute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate şi 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni români. Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment nefericit. Consulul României la Budapesta şi ataşatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare”, menţionează MAE.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale.

Potrivit presei ungare, în accident au fost implicate un camion, trei microbuze şi cinci autoturisme. 17 dintre răniţi sunt în stare gravă.

Șoferul acestui vehicul a oprit microbuzul și-a pus semnalul de avarie, dat fiind că în față se afla o coloană, iar traficul era congestionat. Accidentul a survenit după ce un tir înmatriculat în Bulgaria a ciocnit din spate microbuzul cu români la bord.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu