Antonescu: “Dosarul lui Silaghi este o coincidenţă cel puţin suspectă”

• publicat la: 20 August 2013
Antonescu: “Dosarul lui Silaghi este o coincidenţă cel puţin suspectă”

“Partidul Naţional Liberal constată cu îngrijorare că solicitarea DNA către Parchetul General privind începerea urmăririi penale împotriva colegului nostru, Ovidiu Silaghi, vicepreşedinte al partidului, a venit cu doar câteva zile înainte de termenul limită la care preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să se pronunţe cu privire la propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor. Apreciem această coincidenţă ca fiind cel puţin suspectă, cu atât mai mult cu cât preşedintele a insistat ca interimatul la Ministerul Transportului să fie asigurat timp 45 zile, perioada maximă admisă de lege”, se arată în comunicatul de presă al preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

Solicitarea DNS, adresata Camerei Deputatilor prin intermediul procurorului general, de avizare a inceperii urmaririi penale in cazul deputatului Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, a fost inregistrata marti dimineata la secretariatul Camerei Deputatilor.

Urmeaza ca aceasta sa fie discutata in Biroul Permanent si apoi sa fie trimisa la comisia juridica pentru un raport care va fi supus la vot in Camera Deputatilor.

In prezent parlamentarii sunt in vacanta, ei revenind la lucru din 1 septembrie. Este insa posibil ca Biroul Permanent sa se reuneasca si sa urgenteze procedurile in dosarul Silaghi, pentru a le permite procurorilor DNA sa continue ancheta. Pentru acest lucru, ar fi necesar ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor sa solicite convocarea unei sesiuni extraordinare. In caz contrar, cazul Silaghi va fi discutat peste 2 saptamani.

Ovidiu Silaghi este cercetat pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savarsite in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor, se arata in comunicat.

“Din referatul intocmit de procurori a rezultat ca exista indicii si date temeinice potrivit carora, in cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa, in schimbul asigurarii derularii contractelor pe care SC Romstrade SRL le incheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor) si pentru ca platile intermediare sa fie facute intr-un termen rezonabil”, precizeaza documentul citat.

comentarii

de lolita la 22 August 2013 - 09:17

Foarrte suspecta! BASESCU E VINOVAT! Va vine randul la toti! Sa vedem cand iese kktu la suprafata, daca decarteaza Silaghi urmeaza locotenentii si lacheii!

Lasati un comentariu