Bilanţul Festivalului Medieval de la Carei

• publicat la: 6 august 2013
Bilanţul Festivalului Medieval de la Carei

Prima ediție a Festivalului „Villa Karul” s-a   incheiat duminica seara. Cu putine minusuri spunem noi si  cu mai multe plusuri, a fost o ediție reușită,cu mulți vizitatori.

Organizatorul evenimentului, directorul Direcției de Cultură și Sport, Bogdan Georgescu a declarat pentru Buletin de Carei:Pentru acest eveniment am avut ca  finanțare de la bugetul local 15 000 lei, bani cu care am încercat să asigurăm un program cât mai variat, pentru toate gusturile. O condiție pentru participarea la festival a fost ca ordinele cavalerești și meșteșugarii să includă în programul lor și momente în care spectatorii să fie implicați: ateliere meșteșugărești, demonstrații interactive etc. De departe cel mai atractiv moment a fost cel cu jocurile cu foc ale trupei Fire Dreams de pe lângă Paladinii de Terra Medies. Pentru prima dată, am avut și stand cu materiale promoționale careiene. Cât despre comercianții care au închiriat spațiul, pentru a nu aluneca în kitch am evitat micii și berea, limitându-ne la plăcinte și colac secuiesc. Una peste alta, e important că am intrat în calendarul manifestărilor culturale de acest gen. Beneficiile pentru oraș sunt mari și spun asta pentru că am avut un grup de elevețieni, care au aflat de acest festival și i-au rezervat o zi în programul lor de vacanță în România. La reușita festivalului au contribuit și cei 12 voluntari pe care i-am avut alaturi si care si-au facut simtita prezenta peste tot unde a fost nevoie.”

Pentru că absolut toți meșteșugarii și participanții din ordinele medievale au amintit reporterilor noștri de voluntarii care au fost omniprezenți, merită să le amintim numele: Andrea Moisei, Oana Țenter, Onețiu Alexandra, Adina Doiciar, Marincaș Gabriela, Bartincki Tamara, Vonhaz Anasztazia, Marius Georgescu, Claudian Șiman, Dan Coșarcă, Barticki Tamas, Flesch Norbert și Jubak Zsolt.

 Aceiaşi organizatori vă aşteaptă in aceste zile la AugustFest si apoi la Ziele Careiului.

 

redacţia

comentarii

de emil la 6 august 2013 - 19:53

Să înţeleg că micii sunt kitsch iar colacii secuieşti nu? Atunci, bine!

de Ocean la 6 august 2013 - 20:58

Felicitari Bogdan se vede mina unui gospodar profesionist,fara tine la cirma ei aceasta fundatie ar fi doar o sansa pentru slugalnici lui D-mn Primar sa aiba si ei un loc de munca. Bogdane tu esti o adevarata valoare, dai drumul mai departe. Fara tine ar fi vai si amar de noi. Eu personal iti multumesc pentru tot ce faci tu pentru noi locuitori acestui mic Orasel. vede D-mn Primar ce inseamna promovarea turismului si a culturi in acesta fundatie. Nu doar agajarea ligailor si slugalnicilor in fundatie pe bani statului. Sa speram ca odata si D-mn Primar va da socoata pentru cea ce face el fara bun simt, si fara respect fata de nimeni. Poti avea facultati, scoli, vorbi limbi straine cite vrei, daca nu esti sluga tribunului nu ai nici o sansa. Sau daca nu pupi mina stapinului. . In Carei esti ” sluga sau lingau” cere ce vrei si ti se va da .

de hombre la 6 august 2013 - 21:04

a szekely kurtostol nincs is jobb
pofta bune

de hombre la 6 august 2013 - 21:05

buna,scuze

de ursu la 7 august 2013 - 06:14

colacii la desert da baza…tot micii se cheama ca sunt!
asteptam a doua editie.

de Dersidan Cristian la 7 august 2013 - 08:12

Astfel de manifestari sunt foarte utile deoarece reusesc sa ne rupa de problemele cotidiene.
Bogdan isi dovedeste din nou calitatile.
Tot respectul meu voluntarilor!
Multumesc!

Lasati un comentariu