Dublă expoziţie Cluj-Carei

• publicat la: 24 august 2013
Dublă expoziţie Cluj-Carei

Consiliul Judeţean Cluj, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, în  colaborare cu Consiliul Judeţean Satu Mare, Primăria Municipiului Carei, Direcţia de Cultură, Sport şi Turism Carei, Asociaţia Artiştilor Plastici Satu Mare, Casa Creaţiei Sătmărene, Şcoala de Arte Satu Mare, vă invită la o expoziţie „tur-retur”.

Astfel, în data de 2 septembrie 2013 la ora 17,30 sunteţi invitaţi la Castelul Károlyi din Carei la vernisajul expoziţiei „Clujul – oraşul comoară”, iar în data de 3 septembrie 2013 de la ora 17, sunteţi aşteptaţi la galeria „Arte” de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1 din Cluj Napoca pentru a vernisa expoziţia Clubului foto Castellum din Carei.

  Expoziţia „Clujul-oraşul comoară” va fi ilustrată prin lucrările de pictură şi grafică ale cursanţilor Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, de la clasele coordonate de către experţii Langa Călina, Melinda Farkas, Crişan Duiliu şi Fabian Arpad.

Proiectul „Iubesc Clujul” – din care face parte şi  această expoziţie – a fost iniţiat în urmă cu trei ani de către managerul Şcolii de Arte „Tudor Jarda” Cluj,Vasile Corpodean, manifestându-se de-a lungul anilor expoziţii de promovare a Clujului şi a artiştilor săi în mai multe oraşe din România precum Bucureşti, Satu Mare, Reşiţa, Târgu Mureş, Turda sub diverse denumiri („Iubesc Clujul”, „Iubesc Clujul, iubesc Turda”, „Cluj – Kolozsvar – Klausenburg”, „Scrisoare de dragoste pentru Cluj”, „Clujul – oraşul comoară”) .

  Organizarea acestei expoziţii este rodul bunelor colaborări care există între Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj şi Asociaţia Artistilor Plastici din Satu Mare, în ultimii ani având loc mai multe acţiuni cultural artistice în parteneriat între cele două instituţii culturale.

De asemenea, prin intermediul Asociaţiei Artiştilor Plastici din Satu Mare, Şcoala de Arte Cluj a intrat într-un parteneriat cultural cu Direcția de Cultură, Sport și Turism Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Grof Károlyi” şi Clubul  foto Castellum din Carei.

  Clubul foto Castellum din Carei s-a înființat în luna octombrie 2012 din  inițiativa și sub îndrumarea regretatului Vasile Vénig László, ca o necesitate în vederea aprofundării cunoștințelor în arta fotografică și a schimbului de opinii între pasionații de fotografie din  Carei și împrejurimile lui. Clubul este format din pasionați ai artei fotografice cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani. Clubul a expus până în prezent la Carei și Satu Mare și a stabilit legături cu Cluburi și Asociații de Fotografie de renume din țară. La această expoziție vor expune Hágó Nándor, Bikfalvi Zsolt, Dragoș Georgescu, Marius Georgescu, Fülöp Csaba, Marian Stoica, Csomai David, Cristina Lincar, Simay Zsolt, Adrian Stefănuți.

  Vă aşteptăm, aşadar, în data de 2 septembrie 2013, ora 17,30 la Castelul Karoly din Carei, precum şi în data de 3 septembrie 2013, ora 17 la Galeria „Arte” din Cluj Napoca pentru a ne bucura împreună de cele două vernisaje realizate pentru sufletele  şi inimile noastre.

.

Lasati un comentariu