Infracţiuni constatate de oamenii legii

• publicat la: 26 august 2013
Infracţiuni constatate de oamenii legii

Acţiunile derulate la acest final de săptămână pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză, au continuat şi duminică. Poliţiştii au aplicat peste 250 de sancţiuni, dintre acestea 160 fiind pentru depăşirea vitezei.

            Echipajele rutiere au constatat şi comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, este cazul a doi tineri, de 17 şi 33 de ani, anchetaţi pentru conducere fără permis.

            Spre exemplu, duminică seara, poliţiştii Secţiei 9 Negreşti Oaş Poliţie Rurală au fost sesizaţi printr-un apel de urgenţă 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier în Bixad.

            Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că motoscuterul condus de un tânăr de 17 ani, din localitate, a intrat în coliziune cu un autoturism. În urma evenimentului nu au fost rănite persoane, însă din verificările poliţiştilor a rezultat că minorul de deţinea permis de conducere de nicio categorie, iar motoscuterul nu era înmatriculat.

            Tânărul este anchetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis a unui vehicul neînmatriculat.

            Tot un moped a condus pe drumurile publice şi Marius F., de 33 de ani, din Terebeşti, deşi nu avea permis de conducere. Şoferul a fost oprit în trafic duminică, după ora 22.00, de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Tăşnad, aflaţi în acţiuni de supraveghere şi control al traficului pe DJ 108 L, în localitatea Craidorolţ.

            Şi în acest caz poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.         

  Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor

            Patrulele de siguranţă publică au acţionat la acest final de săptămână pentru menţinerea unui climat de linişte şi ordine publică, sancţionându-i pe cei ce au încălcat normele de convieţuire socială. Numai în municipiul Satu Mare, duminică, agenţii de ordine publică au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 10.000 lei.

            La Carei, în contextul acestor acţiuni, patrula de siguranţă publică formată din poliţist şi jandarm a reuşit să surprindă un suspect de furt, la scurt timp de la comiterea faptei. Vasile B., de 71 de ani, a furat duminică dimineaţa, înainte de ora 06.00, o bicicletă din scara unui bloc, dar a fost depistat de oamenii legii având asupra sa bunul sustras.

Proprietara păgubită, o localnică de 53 de ani, şi-a redobândit bicicleta în valoare de 250 lei, iar suspectul s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat, poliţiştii verificând dacă bărbatul nu a mai comis şi alte fapte penale.

Şi poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare au depistat principalul suspect în cazul unui furt de motorină. În noaptea de sâmbătă spre duminică, din rezervorul unei autoutilitare parcate pe Strada Pompierului din municipiu, Cătălin M., de 18 ani, este suspectat că a sustras 30 de litri de motorină, cauzându-i proprietarului un prejudiciu de 180 lei.

Poliţiştii l-au găsit însă în scurt timp pe suspect şi au recuperat întreaga cantitate de combustibil sustrasă. Tânărul este anchetat acum pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Pentru aplanarea unui scandal izbucnit într-un bar din Socond au intervenit cu promptitudine şi poliţiştii Secţiei 4 Beltiug Poliţie Rurală. Doi concubini, de 25 şi 31 de ani, s-au agresat reciproc şi au aruncat cu diferite obiecte din local, distrugând pereţii şi cauzând pagube de peste 300 lei.

            Monica B. şi Peter E. sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, loviri şi distrugere.

Lasati un comentariu