ISU ne informează

• publicat la: 12 august 2013
ISU ne informează

Duminică, 11.08.2013 ora 02.30, la ordinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 30 de pompieri profesionişti ai ISU “SOMEŞ” Satu Mare sub comanda sublocotenentului Măroiu Adrian, Ofiţer III în cadrul Detaşamentului de pompieri Satu Mare, s-au deplasat în judeţul Maramureş pentru a ajuta la stingerea unui incendiu de pădure.

Incendiul de vegetaţie uscată şi coronament de brad uscat a izbucnit în Munţii Maramureşului, pe Vf. Toroioaga, în zona oraşului Borşa, săptămâna trecută, iar în prezent, pentru stingerea acestuia se acţionează atât cu forţe ale M.A.I. cât şi cu voluntari. Pompierii militari de la ISU Satu Mare sunt echipaţi cu accesoriile necesare stingerii incendiilor de pădure şi acţionează în sprijinul ISU Maramureş. Misiunea lor va dura cel puţin 3 zile.      

Vineri, 09.08.2013 ora 20.25  Detaşamentul de pompieri  Satu Mare a fost anunţat că în urma unor lucrări de decolmatare a unui şanţ, E.C. din Curtuiuş, str. Curtuiuş nr. 1/A a descoperit o bombă aruncător de calibru 82 mm. La locul intervenţiei s-au deplasat plt. Vani Robert însoţit de un subofiţer care au ridicat, transportat  şi depozitat muniţia în vederea distrugerii.

O situaţie asemănătoare s-a înregistrat şi duminica, 11 august 2013 ora 13.50 când Detaşamentul de pompieri Satu Mare a intervenit cu doi subofiţeri sub comanda plt. Vani Robert în Satu Mare pe Mal drept Someş unde B.R. aflat la pescuit a descoperit o bombă aruncător calibru 40 mm. Şi în acest caz muniţia a fost ridicată, transportată si depozitată în vederea distrugerii.

 comunicat

Lasati un comentariu