Kelemen: UDMR iniţiază organizarea referendumurilor locale în şase judeţe printre care si Satu Mare

• publicat la: 16 August 2013
Kelemen: UDMR iniţiază organizarea referendumurilor locale în şase judeţe printre care si Satu Mare

UDMR va iniţia organizarea referendumurilor locale în şase judeţe din ţară pentru consultarea populaţiei cu privire la regionalizare, a afirmat preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, care s-a declarat conştient de faptul că prefecţii vor ataca deciziile, însă este de părere că “mesajul contează”, transmite MEDIAFAX.   Cu ocazia referendumurilor locale cetăţenii ar fi întrebaţi în primul rând dacă sunt de acord cu înfiinţarea regiunilor administrative şi în al doilea rând dacă acest lucru se va întâmpla, în ce regiune cred ei că ar trebui să fie localitatea lor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, prezent, vineri, la Şcoala de vară a tinerilor din judeţul Covasna, care se desfăşoară la tabăra de tineret de la Pădureni, a declarat că Uniunea va iniţia referendumuri locale în câteva judeţe pe problema reorganizării administrative a ţării.

Kelemen a adăugat că poziţia UDMR este “foarte fermă şi clară”, respectiv că reorganizarea administrativă nu se poate face fără ca cetăţenii să fie întrebaţi ce cred, întrucât “viaţa lor va fi afectată în bine sau în rău în urma regionalizării”.

“De aceea vom iniţia aceste referendumuri locale în Harghita, Covasna şi Mureş, precum şi în zona de Nord-Vest, în Bihor, Sălaj şi Satu Mare. Sunt convins, aşa cum s-a întâmplat acum doi ani în Constanţa, că vor fi şi alte judeţe unde astfel de iniţiative vor apărea, fiindcă poziţia noastră este foarte fermă şi foarte clară: nu poţi să treci la o astfel de reformă fără să întrebi fiecare om”, a spus preşedintele UDMR.

Astfel, UDMR va începe, peste câteva zile, o acţiune de strângere de semnături pentru a iniţia hotărâri în consiliile locale în privinţa organizării referendumurilor.

“După ce vom aduna semnăturile necesare, consiliile locale vor adopta hotărâri, conform legii, iar pe urmă vom încerca organizarea referendumurilor propriu-zise. Suntem conştienţi că prefecţii vor avea mandat să atace aceste hotârări, dar eu cred că mesajul este important: în toată lumea instituţia referendumului este binecunoscută, inclusiv în România a fost aplicată de câteva ori, de ce nu am face-o şi noi?”, a spus liderul UDMR.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de andras la 16 August 2013 - 14:08

cine plateste?

de Nagykárolyi la 16 August 2013 - 18:47

andras pacat ca atata ai inteles din toata aceasta problema…

de un roman la 16 August 2013 - 20:17

Puha asta ar trebui sa intelegi tu si cei ca tine si asta e valabil si in Rusia si in Germania si in orice tara normala…
DISCURSUL LUI PUTIN IN DUMA DE STAT A FEDERATIEI RUSE:
“In Rusia trăieşte poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minorităţi; acestea trebuie să respecte Rusia, pe ruşi şi legile fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminaţi; CINE FACE ALTFEL ESTE INVITAT SĂ PĂRĂSEASCĂ IMEDIAT RUSIA!
Nu Rusia are nevoie de minorităţi ci ele au nevoie ca Rusia să-i primească, sa le ofere adăpost, locuri de muncă şi hrană; în Rusia traiesc doar ruşi!”.

Membrii Dumei de Stat au aplaudat in picioare 5 minute!

Lasati un comentariu