Poliţia ne informează

• publicat la: 18 august 2013
Poliţia ne informează

În perioada 16 – 17.08.2013, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 136 sancţiuni contravenţionale în valoare de   16 400 lei.

Printre cei sancţionaţi se numără  5 biciclişti,  2 căruţaşi,  2 pietoni,  27 conducători auto care nu respectat regimul legal de viteză,  10 pentru consum de alcool, deoarece au efectuat depăşiri neregulamentare, 26 care nu au folosit centura de siguranţă, 21 care nu aveau documentele asupra lor, 17 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 8 pentru opriri sau staâionări în locuri interzise.

În data de 16.08.2013, în jurul orei 06.45, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat în trafic pe MIHAI I., de 34 ani, care, în oraşul Negreşti Oaş conducea o mopedă fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal.

În data de 16.08.2013, în jurul orei 12.45, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat în trafic IOAN D., de 25 ani, care, pe strada Ion Creangă din oraşul Negreşti Oaş conducea un autovehicul în timp ce avea o concentraţie de alcool de 0,45 mg/litru aer expirat. Deoarece acesta a refuzat recoltarea probelor biologice, în cauză a fost întcmit dosar penal.

În data de 17.08.2013, în jurul orei 14,30, poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Satu Mare l-au depistat în trafic pe IOSIF V., de 19 ani, care, pe strada Principală din Micula conducea o mopedă fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii Biroului Rutier Satu Mare din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare l-au depistat în trafic pe CRISTIAN V., de 25 ani, care, pe strada Rodnei din Satu Mare a condus o autoutilitară în timp ce avea dreptul de conducere suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii Secţiei Rurale Tăşnad îl cercetează în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat pe MARIUS V, de 19 ani, care, în data de 17.08.2013, în jurul orei 17,00, profitând de neatenţia părţii vătămate CSABA B. şi a faptului că a lăsat autovehiculul neasigurat, a sustras din torpedoul acestuia un portmoneu cu bani, carduri şi acte personale, cauzând un prejudiciu de 1400 lei.  

            Poliţiştii Postului  comunal de Poliţie Racşa îl cercetează în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de ,,port fără drept de obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire în locuri publice”, prevăzută de Legea 61/1991, pe IOAN Ş., de 22 ani, care în urma unui schimb de cuvinte cu TOADER C., de 49 ani, l-a ameninţat pe acesta cu un topor în faţa unui bar.

            În data de 16.08.2013, în jurul orei 21,50 am fost sesizati prin Sistemul Naţional de Urgenţă 112 despre faptul că în localitatea Medişa o persoană a fost agresată fizic. La faţa locului s-au deplsat poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Beltiug, care în urma verificărilor au stabilit că MARIN A., de 37 ani a fost agresat de MARCEL R., de 29 ani, care i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare în vederea  acordării de îngrijiri medicale Cerectările în cauză continuă, urmând ca în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare victimei pentru vindecare şi dacă aceasta va înţelege să depună plângere, se va face încadrarea juriică a faptei şi se vor lua măsurile legale ce se impun.

            Evenimente rutiere

            În data de 16.08.2013, în jurul orei 20,27, pe DJ 109 L, în apropierea localităţii Negreşti Oaş, VASILE B., de 23 ani, conducând un autovehicul, la efectuarea unui viraj la stânga nu a acordat prioritate unui alt autovehicul care circula regulamentar din sens opus, condus de IONEL F., de 38 ani, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto VASILE B.  Cercetările în cauză continuă.

În data de 17.08.2013, în jurul orei 18,10, pe drumul comunal ce leagă  localităţile Pişcolt şi Andrid, GICU G., de 26 ani, conducând imprudent ansamblul format din tractor şi remorcă a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în şanţul din partea stângă a sensului de mers. A rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto. Cercetările în cauză continuă.

În data de 17.08.2013, în jurul orei 19,45, ANITA K., de 21 ani, conducând un autovehicul pe Bulevardul Independenţei din Satu Mare, a efectuat un viraj la stânga, pe strada Belşugului fără a acorda prioritate de trecere lui GABRIEL C. de 23 ani, care circula regulamentar din sens opus, cu o mopeda. A rezultat rănirea uşoară a mopedistului. Cercetările în cauză continuă.

    Activităţi desfăşurate pe linie de ordine publică şi prevenire a infracţiunilor

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat 67 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de  17 760  lei .

 

Lasati un comentariu