Primăria distruge zestrea sportivă a oraşului

• publicat la: 3 august 2013
Primăria distruge zestrea sportivă a oraşului

În doi timpi şi trei mişcări,administratia locală a şters de pe faţa pământului două terenuri de tenis de câmp din parc şi un perete parabolic,toate construite in anii ’80.Eforturile si investitiile careienilor din anii ’80 pentru generaţiile viitoare au dispărut  pentru a face loc  ambiţiilor unor crescători de cai din centrul municipiului.

A devenit de notorietate deja apetitul primarului pentru totala renunţare la  infăţişarea tradiţională a municipiului Carei  dar de fapt este incercarea de redesenare a oraşului după forma sa din epoca medievală.In acest sens nu este precupeţit niciun efort,nici de ordin financiar măcar.

După ce s-a renunţat la straturile  de trandafiri ce străjuiau calea  principală de acces in oraş dinspre Oradea ,intreţinuti cu costuri minime,nefiind necesară nici introducere de sistem de irigare si nici gazon, s-a trecut la indepărtarea perdelei verzi din zona fântânii arteziene ce filtra aerul incărcat de noxele provenind de la maşinile numeroase din zona intersectiei principale din apropiere.

A dispărut  şi frumosul calendar floral,o prezenţa constantă şi reprezentativă în peisajul careiean dar probabil neagreată de noua conducere.

Săptămâna aceasta a venit şi rândul celor două terenuri de tenis din incinta parcului central.

Lăsate de  izbelişte de câţiva ani ,probabil pentru a fi si mai elocventi in incercarea lor de a demoanstra că nu sunt …binevenite,terenurile au fost dezafectate in doi timpi şi trei mişcări.

Incercările disperate parcă de a schimba faţa oraşului au dus la accesări de proiecte  in acest sens.Astfel,in municipiul Carei ,proiectele sunt accesate pentru a construi părculeţe pe locul celor existente deja şi se  vor face terenuri de sport in parc  dar mai intâi le distrugem pe cele existente şi care aveau nevoie doar de un minim de recondiţionare.

Terenurile de tenis din parc au beneficiat ,in timp,de ingrijire din partea unor localnici pasionaţi de sport.

Istoria lor incepe in prima parte a anilor  ’80,când ing.Brancovici Adrian,impreună cu Pacz Arpad si cu ing.constructor Dimitriu,din cadrul Primăriei Carei au reusit construirea unor terenuri de tenis de câmp in baza unor proiecte susţinute  cu fonduri locale.

In clădirea care se află acum in gestionarea Asociatiei Equss,au fost amenajate vestiare,faianţate,cu duşuri si alte dotări aferente,care au rezistat până in anul 2000,când au fost prealuate de asociatia crescătorilor de cai,in detrimentul tinerilor pasionati de sport sau a careienilor amatori de miscare in aer liber.

A  existat chiar  o şcoală de tenis de câmp la Carei, care era afiliată Federatiei de Tenis de Câmp din România.

Intretinerea terenurilor a  fost preluată,până  in 1990 de Fabrica de Tutun iar apoi de ing.Ienei Sandor de la Trum Carei,Lebedy Stefan şi alti iubitori ai acestui sport. Eforturi deosebite pentru  intreţinere au fost depuse şi de ing.Csiki .

Pentru “lucrarea monument “ cum este denumită incă de nostalgicii sportului alb,zgura folosită  a fost de cea mai bună calitate,adusă chiar de la Filipeştii de Pădure din judeţul Prahova,patul pregătit pentru ea fiind executat la standarde inalte.Primul teren,amplasat la intrarea dinspre Spitalul Municipal,avea un perete parabolic,construit pentru cei care doreau să se iniţieze în tainele tenisului de câmp,o lucrare deosebită realizată chiar de la începutul construcţiei bazei sportive.Ceea ce ingineriii constructori ai Careiului anilor80 au  făcut cu trudă,suflet  şi pasiune în acelaşi timp,a fost dărâmat într-o singură zi de actuala conducere a oraşului.


Locul terenurilor de tenis  va fi luat se pare de teren pentru …plimbat caii de la grajdul din imediata apropiere.

Nici nu mai aducem in discutie in baza cărei aprobări a instituţiilor sanitar veterinare judetene este posibilă creşterea cailor in parcul central,într-o zona din categoria A, la nici o sută de metri de unitatea Spital Municipal şi Ambulatoriu?

Cert este că administraţia locală nu este prietenă nici cu păstrarea traditiilor locale,nici cu sportul şi nici  cu actul cultural,dovada – actiunile intreprinse in acest sens.

 In acelaşi perimetru din parc,ruinele fostului cinematograf  zac de multi ani fără a  fi fost schiţată vreo acţiune de ….cosmetizare.

Dacă in 2011,consilierii au aprobat reamenajarea locului respsectiv si transformarea lui in Teatru  de Vară atât de necesar oraşului cu o atât de intensă activitate culturală,fiind intocmit si plătit chiar un studiu de fezabilitate,şedinta din ianuarie 2012  a venit cu schimbarea totală a destinatiei acelui spatiu,după cum  puteti citi aici.

Ambitiile unor nelocalnici si fuga după câştiguri uşoare  susţinute prin diverse proiecte ,văduvesc oraşul si locuitorii lui de zestrea lăsată de inaintaşi.

Aşa cum tăierile de arbori din cartiere au fost făcute  in cursul anului trecut  pe “rapid- inainte”  şi nici până la aceasta dată nefiind plantat nimic in locul lor,probabil va mai trece un timp pentru ca alte terenuri de sport să apară,bineinteles cu  cheltuieli financiare consistente,când un minim  de efort din partea Primăriei ar fi adus la adevăr cele două spaţii existente datorită muncii depuse de funcţionarii primăriei din anii ’80 sustinuti de mediul de afaceri din acea perioadă si de pasionaţii de sport careieni.

Redactia aduce multumiri localnicilor care au fost prompti si au sesizat lucrarile din parc,oferind atat imaginile cat si datele despre istoria celor doua terenuri de tenis.


Daniela Ciută

comentarii

de donnaciu? la 7 august 2013 - 17:13

de observator la 5 August 2013 – 17:08

cred ca matale esti donna ciu

te miri nu?

de donnaciu? la 7 august 2013 - 17:16

ia uite cum pune virgulele donna ciu
citat exact din articol:


După ce s-a renunţat la straturile de trandafiri ce străjuiau calea principală de acces in oraş dinspre Oradea ,intreţinuti cu costuri minime,nefiind necesară nici introducere de sistem de irigare si nici gazon, s-a trecut la indepărtarea perdelei verzi din zona fântânii arteziene ce filtra aerul incărcat de noxele provenind de la maşinile numeroase din zona intersectiei principale din apropiere.

si acum citat din de observator la 5 August 2013 – 17:08


de observator la 5 August 2013 – 17:08

@careianTu nu ai suflet esti numai dezinformare.Te irita adevarul spus de D- na Ciuta?asta doare cel mai tare,nu?”SA-mi spuna d-na CIUTA CINE MAI JOACA IN ZIUA DE AZI FOTBAL PE BETON?”TOTI ELEVII DIN CAREI. Scolile au terenu de sport din asfalt.”Nu ne spuneti unde se vor construi noile terenuri?Sau asta nu reprezinta stire pt dumneavoastra?”Raspunsul se gaseste in articol.”Astfel,in municipiul Carei ,proiectele sunt accesate pentru a construi părculeţe pe locul celor existente deja şi se vor face terenuri de sport in parc dar mai intâi le distrugem pe cele existente şi care aveau nevoie doar de un minim de recondiţionare.” Daca taci, poti da impresia ca esti prost. Daca vorbesti, inlaturi orice urma de indoiala.

ia uite cum pune virgulele donna ciu

de desigur ca ciu la 7 august 2013 - 17:18

va faceti de ras donna ciu
va comentati propriile articole sub pseudonime de observator?
macar puneti virgulele consecvent, nu cu spatii inainte si dupa ele.
asa se prinde si hat al mai analfa
beta
ca sunteti dumneavoastra
iaiai

de jimmi la 7 august 2013 - 17:36

ce excitat era primaru astazi ca a mai reusit sa taie vreo doi copaci din fata primariei….o fi asta motivul taierilor repetate?

de cartieru la 7 august 2013 - 17:49

de valoarea celor doi primari care distrug parculete pentru a construi pe acelasi loc altele sau taie copacii din cartiere ca sa poata cumpara csabika altii sau distrug terenuri valoroase de tenis doar pentru a le reconstrui in alta parte cu alte cheltuieli umflate si cu posibilitate de a da lucrarile la firmele de casa ne-am convins.

asteptam ceva de la colaboratori da cum e turcu si pistolu!

de desigur la 7 august 2013 - 18:33

mare disperare daca au ajunsara tulipanii sa numere virgulele de la buletinu de carei….da tot ii bine ca mai invata sa citeasca romaneste si analfabeta la care le trebe translator.
bila alba buletinu!

de observator la 7 august 2013 - 21:29

@donnaciu.ai logica de MILITIAN.ai sărit gardu omule.,, , , ,,,, ……,.,,.,,,succes

de Mihai uslist-ul la 8 august 2013 - 04:59

Daca Guvernul Romaniei s-ar ocupa de recuperarea tuturor datoriilor si proprietatilor istorice ale noastre ,vezi cazul fundatiei Gojdu sau a datoriei istorice a Germaniei ,practic al doilea razboi mondial l-au dus cu petrol Romanesc luat pe credit ! ( http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-fost-concediat-dupa-ce-a-descoperit-datoria-istorica-a-germaniei-catre-bnr-1051331.html )poate nu ar trebui sa punem noi biruri pe cei care muncesc !

de Ludovic udmr-istul la 8 august 2013 - 06:37

desigur ca intelegeti ca si noi a trebuit sa traim din ceva si nu puteam sa ramanem pe dinafara guvernarilor mai ales ca sumele ce se puteau…imprumuta de la statul roman erau minunat de uriase.multumim marinarului preten cu popa nostru ca a sustinut toate initiativele nostre si pe oamenii nostri.
https://ziaruldeinvestigatii.ro/blog/posts/milioane-de-euro-cu-dedicatie-pentru-consiliera-lui-kelemen-hunor

de careianu la 8 august 2013 - 11:31

covacica tata se pare ca ai ramas numa cu tulipanii bagati in afacerile tale ca ungurimea din carei e satula de magariile tale si de distrugerea orasului nobil de altadata!!!!!
acuma pe cine mai dai vina datornicule????
jimmi cred ca ai avut dreptate!

de curiosul la 8 august 2013 - 11:45

site de kakat la fel si autorul, cine naiba citeste porcaria asta de site, daca nu d-na ciuta care are 100 de id si se comenteaza la culme EA pe ea… halal oameni

de mircea la 8 august 2013 - 11:51

Taiati copaci, distrugeti tot, pana mai aveti puterea decizionala in mana, ca dupa…..

de emil la 8 august 2013 - 13:06

Zsolti 6 august 07:56
Ăia din Asuaj pot fi socotiţi „ereditari din zonă” sau sunt şi ei paraşutaţi? Vezi ce noroc că s-au inventat avioanele şi paraşutele, nimeni nu mai socoteşte invadatori sau venituri pe aceia care au venit în hoarde călare şi al căror pământ era cel de pe copitele cailor lor.
În româneşte, ceea ce -poate- ai fi vrut să exprimi prin „ereditari din zonă” se denumeşte prin cuvântul „băştinaş”, sau, mai nou, cu un eufemism pretenţios, împrumutat recent din engleză, „nativ”. Personal consider că „băştinaş” exprimă clar ideea de născut într-o zonă, localitate sau într-un anumit teritoriu, nativ având parcă alte conotaţii. Dar, evident nu e treaba mea.

de emil la 8 august 2013 - 13:30

currâiosul 8 aug 11:45

Dacă site-ul e cum zici, înseamnă că e exact ce mănâncă zilnic scatofagii legelista şi astfel Buletin de Carei nu-i lasă să moară de foame pe cei de la nagypuszytateruleten şi împrejurimi. Şi dacă nu-i lasă să moară pe legelista şi-i ajută cu mâncare, atunci nu pot fi consideraţi şovini, ci dimpotrivă, sunt chiar iubitori de unguri. Poate ne spui ce etnie au angajaţii de la Abracom. După aceea să mai vorbeşti de sovinism, dar uitându-te în ograda proprie, a lui folegelista, a primăriei Carei şi a firmelor ungureşti din Carei. Mai rezultă şi „cine naiba citeşte „porcăria” asta” (rmdiszno?), că nu cred că ai comentat aşa, din eter, fără să fi citit ce scrie pe site. Aşa ceva nu deontologic nici măcar la Fănică Ilegalistul, care a scos câţiva ziarişti (nu din ăia care vând ziare)! Acuma, ce-i drept, legelista au demonstrat că la ce mari scatofagi sunt, uneori nici nu-i interesează ce scrie pe site, ei intră doar ca să arunce injurii şi insulte la adresa românilor. Cât despre comentarii sub diverse nick-uri, numai pentru acest articol sunt cel putin 3 nick-uri diferite care aparţin aceluiaşi legelista, ungur falnic, şovin până în măduva oaselor, cu dispreţ grofesc faţă de români şi fan horthy(cultorul) miklos. Evident, având şi lacune serioase la limba română, vizibile chiar şi din Munţii Altai, că pusta ungară e prea aproape!

de regret la 9 august 2013 - 08:08

…orasul nostru frumos a fost intors pe dos de cineva care nu are nimic de a face cu el inafara de dorintele de a accede in functii inalte precum impuscatul!
Praful s-a ales de zilele linistite ale careienilor de cand acest iuda a venit la conducerea orasului.Pana si linistea dintre etnii a fost tulburata.Copaci sau flori sau terenuri de sport sau tineri careieni veniti de la specializari,nimic nu a scapat de setea de inavutire si grandomanile acestui indivit aparut de nicaieri si a nicicui.
Dormi in pace Careiul nostru drag ca amintirile tot nu ni le poate lua dar el va fi prezent mereu ca un cosmar in ele!

de Tina la 9 august 2013 - 08:58

Oameni buni, daca noi ne certam intre noi,ungurii si romanii ce asteptam de la edili?
Dupa parerea mea nici un edil de pana acum nu a facut atat pentru oras ca si conducerea actuala.Poate nu toate hotararile au fost corecte, dar macar dau o alta fata orasului.
Dar oricum n-o sa fie doi oameni care au aceasi parere:)

de iulia la 9 august 2013 - 09:46

eu astept de la edili sa respecte localnicii si sa isi plateasca si ei datoriile si sa faca dezbateri publice inainte de a decide ce proiect aplica pentru oras.
nu este corect ca o persoana care nu cunoaste orasul sa decida in numele majoritatiii care a crezut ca va fi un bun localnic si va pastra traditiile.
cine are putina bunavointa poate sa observe ce lucrari sunt facute in mv1 si platite cu bani grei la firmele apropiate primarilor.
eu astept sa traiasca si ei ca si noi si sa respecte legile asa ca si noi si sa ne faca si noua carte de munca cand lucram la ei la sectie!

de xaver la 9 august 2013 - 11:12

Hai sa corectam titlul acestui articol: …zestrea sportiva comunista….
Linistea dintre etnii este tulburata de acest ziar, mai precis de redactoarea acestui ziar. Saracu Ciuta de mult ar fi primar in acest oras, daca nu s-ar fi incurcat cu aceasta familie.

de eniko la 9 august 2013 - 11:38

Hai sa fim realisti si sa spunem ca am ales de primar pe un om care nu ne respecta si nici macar pe el si nici pe cei care ii dau un salar din care trebuie sa retina daca nu plateste de bunavoie datoriile pe care a facut la firmele distruse de el.
Hai sa spunem ca deranjeaza acest ziar pentru ca spune noua adevarul si pentru ca nu traieste din banii primariei si nu lauda ce distruge primarul.
Hai sa spunem ca cel mai mare comunist din Carei a fost ales de primnar ca sa fie pentru el consilier personal.Hai sa spunem ca saracu Ciuta angajeaza la firma magyari si nu face deosebire intre noi asa cum se face la primaria Carei.Hai sa spunem ca saracu Ciuta plateste toate impozitele la zi si salariile la oameni si plateste si asigurarile dupa ei pentru ca are pentru fiecare carte de munca nu asa ca primarul.
Hai sa spunem ca familia lui saracu Ciuta este aici de generatii si toata lume cunoaste la ei nu asa ca la primaru de care nime nu stie de unde a venit si ce parinti are.
Hai sa spunem ca primaru a distrus intelegere intre noi si romani pentru ca si la biserica baga in cap la noi ca sa fim separati si sa nu umblam unul cu altul si sa facem familie numai intre noi.
Hai sa spunem la primar sa plateste toate datoriile ce are si atunci orasul nu mai trebuie sa plateasca la banca pentru imprumuturile.
Hai sa spunem la toti de ce nu are posibilitate primarul sa pune pe nume casa in care sta si nici masina cu care umbla.

de lajos la 10 august 2013 - 19:56

primaru nu are nici un cuvant de spus in problema manejului si cailor ca trebuie sa execute ce spune la el evike de la judet care e mare admiratoare a lui aniko.

de Primar la 11 august 2013 - 08:40

@lajos

Evike, adica Eva Maria Marginean (Horn)? Ii plac si ai caii (armasarii)?
Vorba cantecului: Calarim pe cai, calarim pe cai, calarim si pe fete….. Tra-la-la.
O credeam mai intelectuala, credeam ca din cauza asta a pus mana pe casa in care a locuit Ady Endre in Carei. O fi o literata, si noi n-am stiut!

In fond, n-am nici de ce sa ma mir de admiratia pe care o are Evike fata de Aniko.
Parca pe ea nu tot electoratul captiv al UDMR-ului din Carei a facut-o consilier judetean pe viata? A imbatranit in jiltul de consilier judetean, ii ameteste cu legislatia pe fraierii de pe acolo. Si, intre timp, adauga harnic noi poziti (proprietati) la declaratiile anuale de avere. Se mai si incurca in declaratii, nu mai stie cum sa minta mai frumos.
La Lovarda si cu ea, ca si cu Aniko, la armasarii lipitani.
Acolo le este locul!

de janos la 12 august 2013 - 08:38

polgarmester ati taiat in parcul nostru in ultimii anii numai copacii sanatosi si buni de facut scanduri iar cei bolnavi au fost lasati pe picioare ca sa aratati la lume ca ce bolnav este parcul.
sa fie rusine la voi pentru ce ati facut in oras.pentru voi numai banul este important si nu intereseaza la voi orasul si careienii.
inca nu este tarziu sa plecati de unde ati fost adus de partidul comunist!

de careian la 12 august 2013 - 19:40

D-LE CIUTA DE CE NU SESIZATI DNA-UL SA FACA UN CONTROL VA E FRICA CA SANTETI IMPLICAT SI DVS..?

de Eugen la 12 august 2013 - 22:50

Poate sa sesizeze el DNA ca a promis la mine tovarasu ca tine spatele si pot sa fac ce vreau si daca vreau sa iau de la careieni toti banii numai trebuie sa dau si la cel care tine de 6.
Pana e Base acolo fac ce vreau!
Sa vedeti ce case am tras si am dat si la focista si la ginere si la baiat ca si asa careienii tac si nu spun nimica si platesc bine darile!

de emil la 12 august 2013 - 23:25

Tina
Ba sunt, ca dacă n-ar fi fost cel puţin 11 din consiliu nu se schimba oraşul la faţă de zici că nu mai e Carei!

javre 09 aug 11:12

Păi dacă te deranjează atât de mult zestrea comunistă, apucă-te şi dărâmă tot ce s-a făcut în timpul acela! Atunci ar avea primarul de reconstruit mai bine de jumătate din oraş şi i-ar mai ieşi nişte bani uşori din „reconstrucţie”. Dar, în fond, care e zestrea sportivă necomunistă a oraşului?

de bobi la 14 august 2013 - 12:25

pentru tineri nu este loc la intrare in parc pentru teren de sport dar pentru o nebuna care santajeaza pe toata lumea se sacrifica orice-sa va fie rusine domnule primar!

de boby la 15 august 2013 - 21:39

semmi noutate?

de Marius la 17 august 2013 - 13:30

RUSINEE ! De cand a venit primarul asta idiot si ungur TOATE le strica .
De cand a venit el s-a stricat echipa de fotbal Victoria Carei, acuma baza sportiva din parc + ca vor sa „privatizeze” stadion . La inceputul anului domnul presedinte nu lasa oameni pe stadion sub pretextul ca ” Terenele de fotbal au fost concesionate si vor fi folosite doar de echipele care au antrenamente” si alte aberatii. Intr-adevar sa refacut orasul cat de cat , dar totusi aceasta decizie este una urata si incorecta.
Ceea ce face primaria se potriveste cu proverbul „da cu o mana si ia cu doua”, adica repara orasul si strica restul.
RUSINE PRIMARULE SA-TI FIE SI TIE SI PARTIDULUI TAU DE UNGURII, nu sunt rasist dar deja minoritatea din zona asta incepe sa intreaca masura cu multe lucruri.

de duhulianculestiului la 20 august 2013 - 12:52

domnii de la DNA cand se vor deranja sa verifice cu ce bani a facut casele din ultimi ani jeno si lajos???
nu numai terenurile de sport le distrug ci tot orasul care seamana tot mai mult cu un oras din alte tari si nu cu originalul.
banii din proiecte se impart intre firmele lor de casa si cei ce semneaza receptiile si aprobarile?
si careienii au copii cu studii de specialitate doar ca acestia sunt trimisi la plimbare pentru ca pensionarii soti de consilieri UDMR sa ocupe locuri calde la oras si sa acopere urmele afacerilor celor doi primari iar copii lor sa aiba brusc firme si terenuri si case pe nume

de Ovi Dragos la 14 august 2020 - 05:40

Am dat si eu un google sa vad daca mai sunt terenuri de tenis in Carei ! Si am ajuns la acest articol…Trist ca un primar venit de unde…distruge o o baza sportiva pentru interese meschine.
Si hai sa va spun eu dragilor careieni ce nici unul din astia mai tineri nu stiti..la terenul de tenis de la castel s-a antrenat unchiul meu Dr Peter Ivan care statea pe Moftinului nr 11(dupa ce-au schimbat adresa) .Acea casa avea o poarta uriasa tipic svabeasca (bunicele mamei amandoua au fost svaboaice).Si acolo unchiul meu s-a antrenat f mult pana cand mergand la Nationalele din 1947 la 17 ani sa le castige si la simplu si la dublu.!!! A fost primul campion National al Careiului !!! A venit la finale dr Petru Groza care l-a simpatizat pe unchiul meu (tatal lui a fost avocatul Peter Istvan)si cum Petru Groza era din Deva si facuse dreptul la Budapesta ,ar fi dorit ca Ivan sa vina la Bucuresti la facultate. Ivan la 17 ani juca si fotbal la Victoria Carei (era un atlet extraordinar!) si in ciuda varstei deja au venit de la U Cluj sa-l ia. Era cunoscut si mama imi spunea cum primea cremes gratuit la cofetarie daca fratele ei baga gol…si-a mancat destul de multe..In casa lor a fost si comandamentul german si rusesc…(ce diferenta..bunica vorbea perfect germana..si germanii nu s-au atins de nimic..rusii au gasit portelanurile fine ascunse sub lemnarie si le-au distrus!) Datorita faptului ca Ivan a castigat Nationalele de tenis si juca si fotbal la Victoria Carei , Petru Groza a sunat la Carei ca familia lui sa nu fie deportata….6 din colegii unchiului meu au disparut si nu i-a mai vazut niciodata…Mi-a povestit cum juca tenis la castel si ce vremuri faine au fost ..am poze de la 1930 cum erau imbracati pt tenis strabunicii si bunica etc..unchiul lui Ivan a fost dr Gherman Ioan seful plasei din Carei…si varul lui directorul de liceu Gherman Ioan jr.Unchiul meu s-a intors la Carei si-a fost directorul spitalului din Carei iar apoi a venit la Baia Mare unde a lucrat ca medic si in Directia judeteana de Sanatate, ca sa se pensioneze ca director al Spitalului Judetean . S-a implicat in miscarea sportiva la Carei si a ajutat echipa Victoria cat a stat acolo cat si la Baia Mare unde era prieten cu prieten cu antrenorul FC Baia Mare si in directia sportiva pe judet.
Este f trist ca in Carei un oras care il port in suflet si chiar daca veneam acasa de peste ocean numai o data mereu o duceam pe mama la Carei la cimitir la toate rudele care au fost(Familia Varga care a avut un Vaskareskedesz magazin, Peter, Muller, Papp, Liebhauzer, Csipkes (care a fost directorul bancii la 1900) Penzel etc)
Am povestit in trecut cu D-ul Horia Maries din Carei, la facultate la Bucuresti ,care a facut handbal si-a ajuns la Bucuresti si apoi in USA. Un om deosebit , cult si foarte capabil care si el provenea dintr-o familie deosebita a Careiului si-a avut de suferit din cauza comunistilor. Abia astept sa revin si sa iau legatura cu Comitetul de Sport al Careiului ,pentru a aduce un memorie unchiului meu si de asemenea sa se faca ceva pentru iubitorii tenisului din Carei ! Dupa ce ma intorc voi fi dispus sa ajut la promovarea tenisului si formarea unor antrenori !!!Fostul coleg de clasa al mamei mele prof Stier Alexandru /Szani un om deosebit l-a trimis de la atletism la fotbal pe Silviu Lung !!! Va salut pe toti careienii de bine si sper sa se rezolve cumva aceasta problema in acest orasel idilic care a avut niste etape deosebite in evolutia lui.Pe Hungarica am gasit anunturi in ziarele vremii inainte de 1900 si dupa pana la 1918() cu reclamele de la magazinul strabunicului meu, a directorului bancii Csipkes Andras , nasterea bunicii mele Varga Iolanda, casatoria ei et… Minden jol kivanok mindenkinek !!!Va cer scuze pentru acest mesaj atat de lung care initial doream sa amintesc doar de unchiul meu..dar mi-e tare dor de casa,de Carei ..

de Matei la 14 august 2020 - 07:18

Respectele mele domnule Dragos! Si noua ne este dor de orasul Carei de altadata chiar daca acum locuim tot aici. Sportul si sportivii de altadata nu sunt pe placul conducerii de acum. Sanatate va doresc!

Lasati un comentariu