Primăria distruge zestrea sportivă a oraşului

• publicat la: 3 August 2013
Primăria distruge zestrea sportivă a oraşului

În doi timpi şi trei mişcări,administratia locală a şters de pe faţa pământului două terenuri de tenis de câmp din parc şi un perete parabolic,toate construite in anii ’80.Eforturile si investitiile careienilor din anii ’80 pentru generaţiile viitoare au dispărut  pentru a face loc  ambiţiilor unor crescători de cai din centrul municipiului.

A devenit de notorietate deja apetitul primarului pentru totala renunţare la  infăţişarea tradiţională a municipiului Carei  dar de fapt este incercarea de redesenare a oraşului după forma sa din epoca medievală.In acest sens nu este precupeţit niciun efort,nici de ordin financiar măcar.

După ce s-a renunţat la straturile  de trandafiri ce străjuiau calea  principală de acces in oraş dinspre Oradea ,intreţinuti cu costuri minime,nefiind necesară nici introducere de sistem de irigare si nici gazon, s-a trecut la indepărtarea perdelei verzi din zona fântânii arteziene ce filtra aerul incărcat de noxele provenind de la maşinile numeroase din zona intersectiei principale din apropiere.

A dispărut  şi frumosul calendar floral,o prezenţa constantă şi reprezentativă în peisajul careiean dar probabil neagreată de noua conducere.

Săptămâna aceasta a venit şi rândul celor două terenuri de tenis din incinta parcului central.

Lăsate de  izbelişte de câţiva ani ,probabil pentru a fi si mai elocventi in incercarea lor de a demoanstra că nu sunt …binevenite,terenurile au fost dezafectate in doi timpi şi trei mişcări.

Incercările disperate parcă de a schimba faţa oraşului au dus la accesări de proiecte  in acest sens.Astfel,in municipiul Carei ,proiectele sunt accesate pentru a construi părculeţe pe locul celor existente deja şi se  vor face terenuri de sport in parc  dar mai intâi le distrugem pe cele existente şi care aveau nevoie doar de un minim de recondiţionare.

Terenurile de tenis din parc au beneficiat ,in timp,de ingrijire din partea unor localnici pasionaţi de sport.

Istoria lor incepe in prima parte a anilor  ’80,când ing.Brancovici Adrian,impreună cu Pacz Arpad si cu ing.constructor Dimitriu,din cadrul Primăriei Carei au reusit construirea unor terenuri de tenis de câmp in baza unor proiecte susţinute  cu fonduri locale.

In clădirea care se află acum in gestionarea Asociatiei Equss,au fost amenajate vestiare,faianţate,cu duşuri si alte dotări aferente,care au rezistat până in anul 2000,când au fost prealuate de asociatia crescătorilor de cai,in detrimentul tinerilor pasionati de sport sau a careienilor amatori de miscare in aer liber.

A  existat chiar  o şcoală de tenis de câmp la Carei, care era afiliată Federatiei de Tenis de Câmp din România.

Intretinerea terenurilor a  fost preluată,până  in 1990 de Fabrica de Tutun iar apoi de ing.Ienei Sandor de la Trum Carei,Lebedy Stefan şi alti iubitori ai acestui sport. Eforturi deosebite pentru  intreţinere au fost depuse şi de ing.Csiki .

Pentru “lucrarea monument “ cum este denumită incă de nostalgicii sportului alb,zgura folosită  a fost de cea mai bună calitate,adusă chiar de la Filipeştii de Pădure din judeţul Prahova,patul pregătit pentru ea fiind executat la standarde inalte.Primul teren,amplasat la intrarea dinspre Spitalul Municipal,avea un perete parabolic,construit pentru cei care doreau să se iniţieze în tainele tenisului de câmp,o lucrare deosebită realizată chiar de la începutul construcţiei bazei sportive.Ceea ce ingineriii constructori ai Careiului anilor80 au  făcut cu trudă,suflet  şi pasiune în acelaşi timp,a fost dărâmat într-o singură zi de actuala conducere a oraşului.


Locul terenurilor de tenis  va fi luat se pare de teren pentru …plimbat caii de la grajdul din imediata apropiere.

Nici nu mai aducem in discutie in baza cărei aprobări a instituţiilor sanitar veterinare judetene este posibilă creşterea cailor in parcul central,într-o zona din categoria A, la nici o sută de metri de unitatea Spital Municipal şi Ambulatoriu?

Cert este că administraţia locală nu este prietenă nici cu păstrarea traditiilor locale,nici cu sportul şi nici  cu actul cultural,dovada – actiunile intreprinse in acest sens.

 In acelaşi perimetru din parc,ruinele fostului cinematograf  zac de multi ani fără a  fi fost schiţată vreo acţiune de ….cosmetizare.

Dacă in 2011,consilierii au aprobat reamenajarea locului respsectiv si transformarea lui in Teatru  de Vară atât de necesar oraşului cu o atât de intensă activitate culturală,fiind intocmit si plătit chiar un studiu de fezabilitate,şedinta din ianuarie 2012  a venit cu schimbarea totală a destinatiei acelui spatiu,după cum  puteti citi aici.

Ambitiile unor nelocalnici si fuga după câştiguri uşoare  susţinute prin diverse proiecte ,văduvesc oraşul si locuitorii lui de zestrea lăsată de inaintaşi.

Aşa cum tăierile de arbori din cartiere au fost făcute  in cursul anului trecut  pe “rapid- inainte”  şi nici până la aceasta dată nefiind plantat nimic in locul lor,probabil va mai trece un timp pentru ca alte terenuri de sport să apară,bineinteles cu  cheltuieli financiare consistente,când un minim  de efort din partea Primăriei ar fi adus la adevăr cele două spaţii existente datorită muncii depuse de funcţionarii primăriei din anii ’80 sustinuti de mediul de afaceri din acea perioadă si de pasionaţii de sport careieni.

Redactia aduce multumiri localnicilor care au fost prompti si au sesizat lucrarile din parc,oferind atat imaginile cat si datele despre istoria celor doua terenuri de tenis.


Daniela Ciută

comentarii

de Tenis la 3 August 2013 - 13:43

Erau terenuri de tenis in parc inca din anii ’50.

Este de presupus ca terenurile de tenis s-au dezafectat de catre Primarie in regim de urgenta fiindca este nevoie de spatiu suplimentar – si care sa poata fi calcat in picioare la propriu – pentru organizarea in parc, in acest an, a Zilelor Careiene.

In C.L. S-a votat mai de mult o hotarare ptr o investitie ce avea ca scop realizarea unor terenuri moderne de tenis undeva pe str. Iuliu Maniu.. Verificati in arhiva de hotarari a C.L., verificati ce s-a ales, sau in ce stadiu se mai afla respectivul proiect, pentru a oferi cititorilor Dvs o imagine completa.

Sugeram redactiei sa investigheze mult mai serios decat pana acum situatia Asociatiei Equus. Act constitutiv, lista membri fondatori, declaratii fiscale anuale, de ce nu se plateste nici un impozit la primarie, cine este raspunzator pentru concesionarea, pe o perioada de 50 ani (cincizecideani) catre Equus a cladirii respective, ce este acum in interiorul cladirii respective, ce activitati se desfasoara acolo, cine culege roadele banesti, etc.. Afacerea Asociatia Equus miroase de la posta a evaziune fiscala si a spalare de bani. Fara o investigatie serioasa, lucrurile vor ramane tot asa, caii vor fi plimbati in continuare in buricul targului, iar noi toti vom vorbi doar discutii.

de Ocean la 3 August 2013 - 18:06

Ce a facut D-mn Primar pentri Carei, nostru fara a avea interese. Nu pot doveti de ce natura dar are interese da el face ceva ptr ceva. Daca distruge ceva da o face pentru doar atit stie el sa faca. Sa distruga si sa taie

de Bety la 3 August 2013 - 19:32

Obsesia primarului de a distruge tot ce era Careiul inainte de venirea lui a ajuns la grad de paranoia!
Suferind si de sindromul detinerii adevarului absolut va devani in scurt timp un Basescu II.
Obligat sa isi achite datoriile electorale a ajuns sa sacrifice orasul si tineretul.
Ignoranta celor ce conduc la ora actuala orasul va face ca nepotii nostri sa plateasca scump oalele sparte de ei!
Stiu ca in oras sunt si intelectuali de etnie maghiara si nu inteleg cum au ajuns sa fie reprezentati de aceste doua specimene.

de vasile la 4 August 2013 - 03:17

Nu inteleg cum de momentul asta a luat pe toata lumea prin surprindere. Nu era inclus in vreun proiect.. de reorganizare al orasului, sau cum i-o fi zicand? Pagina de internet a Primariei e inaccesibila. La fel ca si transparenta de care ar trebui sa de dovada distinsii angajati ai Statului Roman.

De ce careienii nu cunosc exact ce anume urmeaza sa mai fie distrus? Poate maine vedem ca darama si recent finisata Catedrala din Centru, dupa care Monumentul, inclusiv statuia lui A. Iancu. Doar Primaria face exact ce vrea. Banuiesc ca majoritatea locuitorilor sunt impotriva a ceea ce tocmai s-a infaptuit. Nu trebuia ca acest plan sa fi fost supus atentiei locuitorilor, care mai apoi sa isi poata impune punctul dvdr? Primaria ar trebui sa reprezinte interesele careienilor. Sub forma actuala, imi pare doar o satra de dictatori.

Odihneste-te in pace, Carei de Odinioara.

de emil la 4 August 2013 - 09:03

În Carei rulează filmul de groază “Demolatorul din Asuaj”, produs de rmdiszno, cu Jena Adocsalas în rolul principal. Se pare că filmul “Evazionistul”, cu aceeaşi vedetă în rolul principal, a căzut pe locul al II-lea în topul box-office-ului careian. Nu se ştie când va începe să ruleze “Răzbunarea haiducilor”.

de emil la 4 August 2013 - 09:05

Bety

E simplu: votul etnic rezultat din ungaromania majorităţii etnicilor unguri din Carei.

de emil la 4 August 2013 - 09:10

Vasile

Nu trebuie. De ce? Deoarece locuitorii urbei de pe canalizarea castelului Karoly sunt doar o masă de manevră electorală pentru legelista şi rmdiszno, mai ales aceia ce se complac în postura de rmdszamar. Ez a varos a mienk, restul nu contează!

de Ocean la 4 August 2013 - 12:47

Dar cu postul de la Castel cum au facut? Nu doar D-mn Primar a taiat si spinzurat acolo. Pardon inpreuna cu Gabriela si gasca lor. Pe ei iati votat da, pe acestea ii aveti. Tot asa pe mai departe.

de arcas la 4 August 2013 - 23:10

pentru primari e mai importanta calareata urmasa grajdarului de la castel decat careienii care platesc impozitele.
oare ii are cu ceva la mana ca prea ii fac poftele?.

de Cristian la 5 August 2013 - 01:17

Este evident că în spatele distrugerii terenurilor se află mâna doamnei Lovaglo Aniko.
Cât despre terenurile de tenis, erau amplasate în cel mai bun loc din oraş, ferit de vânt şi la umbra copacilor, era o plăcere să joci tenis în astfel de condiţii.
Ţin minte că la mijlocul anilor 90 trebuia să-ţi faci programare ca să joci, din cauza mulţimii de amatori de tenis din perioada respectivă, mai ales că şi preţul ara unul accesibil. În comparaţie cu un teren de zgură din Braşov , de aceeaşi calitate, preţurile erau de zece ori mai mici.
Era o perioadă când se juca şi seara cu luminile aprinse, iar după joc se putea face duş în vestiarul de lângă cinematograf.
Cu un minim de efort financiar s-ar fi putut crea un loc de muncă pentru întreţinerea terenurilor, o bază sportivă pentru tinerii amatori, şi un aspect frumos parcului cu două terenuri de tenis puse la punct.
Dar din păcate dezinteresul şi incompetenţa celor din conducerea oraşului a dus la desfiinţarea unei baze sportive, şi crearea unor grajduri cu cai fără profit, unei sere cu plante exotice la care nu se uită nimeni şi tot felul de tâmpenii ce se fac prin oraş.

de careian la 5 August 2013 - 12:57

DACA ACESTE TERENURI AU REPREZENTAT ZESTREA SPORTIVA A ORASULULUI,SPER DIN TOT SUFLETUL CA SE VOR FACE ALTE TERENURI MAI MODERNE.SA-mi spuna d-na CIUTA CINE MAI JOACA IN ZIUA DE AZI FOTBAL PE BETON? POATE DANSA CARE E MARE EXPERTA IN TOATE.Nu ne spuneti unde se vor construi noile terenuri?Sau asta nu reprezinta stire pt dumneavoastra?

de CARAIAN la 5 August 2013 - 14:52

hallo!!!!postacimea din asuaj!!!!!
complexatii si frustratii care nu sunt in stare sa traisca pa munca lor si vin la cersit bani de la caraieni!!!!!
ia sa demolati voi ce ati construit voi si apoi sa dati din gura!!!!
la modernizat nu iese comisionu ca de la facut din nou,seda?????
doi papitoi cocotati pe cele functii rad de tat orasu ca sa constrruiasca cu firmele haverilor si sa bage comisionu in case de vacanta si terenuri!!!!!
niciunu din primari nu are firme de 20 de ani cum are familia ciuta si tare sunteti suparati pe ei ca nu le traba ciubucu vost furat de la caraieni!!!!
falimentatorii de firme au trecut si la oras.
asta stire pt caraieni si sa faqceti bine sa scrieti de cum baga la copii banii de la oras!!!!

de ombre la 5 August 2013 - 16:36

vrei sa fi om ,mai,mare in partid? asa trebuie bine faci.

de observator la 5 August 2013 - 17:08

@careianTu nu ai suflet esti numai dezinformare.Te irita adevarul spus de D- na Ciuta?asta doare cel mai tare,nu?”SA-mi spuna d-na CIUTA CINE MAI JOACA IN ZIUA DE AZI FOTBAL PE BETON?”TOTI ELEVII DIN CAREI. Scolile au terenu de sport din asfalt.”Nu ne spuneti unde se vor construi noile terenuri?Sau asta nu reprezinta stire pt dumneavoastra?”Raspunsul se gaseste in articol.”Astfel,in municipiul Carei ,proiectele sunt accesate pentru a construi părculeţe pe locul celor existente deja şi se vor face terenuri de sport in parc dar mai intâi le distrugem pe cele existente şi care aveau nevoie doar de un minim de recondiţionare.” Daca taci, poti da impresia ca esti prost. Daca vorbesti, inlaturi orice urma de indoiala.

de ombre la 5 August 2013 - 19:16

ce observatie dura, dik te, ezt megkaptadd

de dari la 5 August 2013 - 20:39

dupa cateva pahare de vin de pir …se poate scrie si cu dublu d finalu

de fostsportiv la 5 August 2013 - 21:12

oameni bolnavi la minte sau cine se ocupa in oras la noi cu asemenea nerozii??
terenurile de sport se inmultesc si nu se distrug oameni buni!
pai ce exemplu dati tinerilor?
e adevarat ca unul din primari e un fost sportiv?
ce suparari pe viata asta poti sa ai ca sa te razbuni asa pe tineri?sa construiesti altele moderne inteleg dar sa darami ce ai numai de dragul de a face de la zeroi altele…..greu de inteles,sincer!

de Nagykárolyi la 6 August 2013 - 07:41

minciuni, si din nou minciuni…Dl. Ciuta ! Parca nu Dvs. ati votat in consiliu ca pe suprafata respectiva sa fie facut un parculet si o fantana arteziana … Daca stiu bine s a si facut studiul de fezabilitate de o firma din Ungaria…dar aici dati din gura , spuneti tot feluri de prostii, numai ca sa jigniti primarul. De fapt nu ma mir, asta e metoda ULS ului, minciuna si sovinismul. Nu dezinformati careienii, ca nu tine mult treaba, adevarul iese la iveala.

de caraian la 6 August 2013 - 08:05

meri acasa joltika si plinge in baie pana iti gasesti locul de…..noi aici am fost cand o vinit grofurile voastre si pa noi ne-o ales sa fim garda de paza la conac ca romanii din cartieru haiducilor erau cei mai viteji de patunci !

de Nagykárolyi la 6 August 2013 - 08:24

Caraian Aici voi sunteti veniturile…poti scrie orice prostii…faptele sunt fapte…Esti un obraznic, tu ar trebui sa plangi acasa in baie pana iti revine mintea cat de cat.

de hai careiu la 6 August 2013 - 08:24

au preferat romanii haiduci ca o avut frica grofii sa nu nimereasca ceva tulipani si sa ramana cu spatele descoperit daca oferta concurentei era mai profitabila!

de hai careiu la 6 August 2013 - 08:26

ba impotentule intelctual cu gene asiatice ia sa iti cauti tu originile la mamaica ta si …roiu…nici ungaria nu va vrea si stati cu mana intinsa dupa bani romanesti!

de careian la 6 August 2013 - 09:26

La injuraturi inainte ca asa e moda pe acest portal.Oricum faptele conteaza si tot nu am primit raspuns din partea autoarei:se vor face sau nu alte terenuri? Daca da unde vor fi ele amplasate? Stimata d-na ,daca tot va asumati aceasta activitate ziaristica ar fi cazul sa fiti completa in prezentarea faptelor.Prin expresia “ambitiile unor nelocalnici“ ce intelegeti? Sotul dumneavoastra de unde se trage? Si totusi face parte din consiliul local.Sa inteleg oare ca el este singurul nelocalnic potrivit… :) :) ?

de caraian la 6 August 2013 - 09:32

mare suparare la tulipani in cort ca sefu lor e vinitura de asuaj aciuat la odoreu si vicelefotbalist nascut la ciumesti…mare suparare …buni banii romanesti de trait regeste da legile…cine sa le respecte?????
mai vorbim cand o sa aveti si voi un consilier ca Ciuta.
da mai aveti timp sa cautati sau sa asteptati…pana creste vreunul!

de samaisiradem la 6 August 2013 - 09:54

alesul udmr carei pentru conducerea lor este un primar cu retinere pe salar de numai 5 ani,timp in care sta pe la neamuri ca nu are o casa a lui si cumpara masina pe fundatie de turism local deci din banii consiliului ca numele lui nu prezinta suficienta garantie pentru a putea deveni proprietar a vreunui imobil sau autoturism sau teren.
a venit in oras cu hartie de la partidul comunist roman si a ocupat casa de pe viilor nationalizata de la fotografu zoli plecat in ungaria.
saracii tulipani careieni au trebuit sa dea onoru si la fata sefului lor pusa de sef peste tinerii boboci asa ca viitorul nobililor careieni este asigurat pana taticul tine de fondurile careienilor.
ceva dezmintiri sau un fluturas care sa arate ca nu e drept ca seful vostru are salar taiat de 5 ani aveti?…..
cam asa ma gandeam si eu ca altfel demult auzeam pe la socializarile tulipane.

de votant la 6 August 2013 - 10:02

domnu CIUTA tineti steagu sus si la mai mare!!!!
sunteti ca si cuiu lu PEPELEA pentru tulipanii certati cu legea!!!!
inca nu am auzit vreun consilier udemerist sa stie ce se intampla pe la sedinta si pentru ce trebe sa ridice mana!!!
unii traiesc numa din solda de consilier si trebe sa ii intelegem ca mai pisca si ei un comision doua de la jena venita cu catel cu purcel la blidu de portelan a careienilor ca el era obisnuit cu cele de lut!!!!!
domnu CIUTA are aceiasi firma de peste 20 de ani si nu da bine in ochii primarului care a falimentat deja vreo 4 dupa care inca mai plateste datorii!!!da baiu e ca si daca a pus in bratele copiilor sectia de scaune tot mai lucra la negru cu ceva muncitori si asa invata si copiisa ascunda oamenii in depozit cand vine inspectia muncii si sa puna sa semneze pe simonca ca nu a fost accident in timpu muncii ci acasa si saracu a ramas si fata bani si fara asigurare.!
pai e frumos domnu primar? nu mai bine va uitati putin la domnu CIUTA cum face si poate invatati cate ceva bun?

de un roman la 6 August 2013 - 15:01

Nagykaroly tu mai stai prin Germania vreo doi ani si le dai lectii la nemti de istorie,geografie,moralitate etc.
A si era sa uit bineinteles o sa le zici ca ungurii au fost prima data si in Germania,ca nemtii le-au furat pamanturile(minden a mienk),ca BMW si Mercedes sunt marci unguresti…ESTI,AI FOST SI VEI FI UN PENIBIL domnule MOALE…:)
Ce sa mai vorbim si de viniturile astea de nemti?Romanii,croatii,ucrainienii,sarbii,slovacii toti is vinituri si le-au furat pamanturile lui Atilla si Arpad…barbarii… :)

de Nagykárolyi la 6 August 2013 - 15:31

un roman sper sa te distrezi bine…zici un banc si numai tu razi… distractie placuta !

de un roman la 6 August 2013 - 15:51

Tu Moale ar trebui sa intelegi ca distrezi pe toata lumea cu prostiile tale…Nu era banc ce am scris eu era oglinda gandirii tale sovine,iredentiste si bolnave…Pictograma pusa e de fapt poza figurii tale umflate,demna de balamuc,de spitalul 9 ala de glumeti…
Nici de aceasta data nu esti in stare sa dai un raspuns la ce ti se scrie,tu vrei mereu sa ocolesti realitatile si sa raspunzi numai dupa mintea ta infantila educata de mic in spiritul carnii crude si a mirosului de sange ca stramosii tai Arpi & co. :)

de Nagykárolyi la 6 August 2013 - 16:16

un roman tare nervos esti…asa se antampls de fiecare data cand iti spune (scrie) cineva adevarul ? Sovin, iredentist, bolnav ? Parca vorbesti de tine… Apropo de “venituri”… daca nu voi sunteti…cum explici ca de cateva decenii procentul meghiarilor din oras era de 85% ? Am vedea exact acest lucru, daca fiecare din oras s ar duce la mormantul bunicului…tu unde ar trebui sa mergi? ” spiritul carnii crude si a mirosului de sange ca stramosii tai Arpi & co. :) ”…asta da…da…aveam carne, aveam si un Árpád si avem si istorie…voi in schimb nici una, nici alta…dar nu te enerva…asta e… :)

de un roman la 6 August 2013 - 16:43

Iarasi incerci sa intorci sensul discutiei…si te comporti ca un copil,ca pe vremuri,,cine zice ala ii” cam atata poti tu…
Dupa statisticile tale toti suntem ,,meghiari” cum zici tu…Legat de morminte e bine ca voi sunteti mai multi ingropati si noi vii… :)
Ideia e ca daca iti aduc argumente din punct de vedere istoric care oricum te depasesc o sa zici ca toate is contrafacute de catre comunisti,is minciuni ca atata te ajuta unicul tau neruron inca functional.
Spune-mi de istoria voastra dinainte de Hristos,vreau sa ascult…?Spune-mi unde is stramosii tai de acum 2000-3000-4000 de ani,ca n-am auzit de ei?
Si acuma sunteti dupa calculele voastre peste 85% ca-i inmultiti de vreo 2-3 ori si pe aia care isi iau cetatenia maghiara…De exemplu tu Puha esti si ungur din Romania si esti si ungur din Ungaria si ca tva si din Germania…deja esti 3 in 1…keep calm :)

de întrebare la 6 August 2013 - 17:18

@Nagykoroly:
Și în istoria vostră aia pe care te aluzi că o ai, la ce capitol e pusă istoria opincii ce flutura pe Parlamentul de la Budapesta. Că noi știm capitolele Moisei, Ip și Trăznea, dureros de bine le știm ?

de Sport la 6 August 2013 - 17:30

@Nagykarolyi

Este jalnic, oriunde, in Romania, Ungaria, Germania, etc., cand cineva incurca istoria, realitatile si bunul simt cu o manusa de portar de fotbal. Nagkarolyi, mai bine abtine-te, ca te faci de fecale cu logica extrem de bulversata pe care o posezi.

Si tacuisses, phiposophus mansisses (Boetius).

de Tenis la 6 August 2013 - 18:33

@Nagykárolyi:

Radio Erevan raspunde intrebarii Dvs.

Partea proasta este ca acest proiect nu beneficiaza de fonduri europene, va trebui realizat din fondurile bugetului local. Ori, dupa cate ine stim, Primaria Municipiului Carei este falimentara si inglodata in datorii, nu este in stare sa finalizeze nici noul sediu al Primariei (Szarvas Fogado), deci terenurile de tenis, cuprinse in Hotararea C.L. nr.10/2012 si cu ducerea la îndeplinire a careia au fost însarcinati impotentii Primarul Municipiului Carei şi Biroul achiziţii publice, investiţii, este sortita din start esecului.

R O M Â N I A JUDEŢUL SATU MARE
CONSILIUL LOCAL AL
MUNICIPIULUI CAREI

H O T Ă R Â R E A Nr.__10___ /2012
privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru lucrarea : „Realizare terenuri de tenis, mun. Carei, str. Iuliu Maniu nr. 21, jud. Satu Mare”

Consiliul local al municipiului Carei judeţul Satu Mare, întrunit în şedinţa extraordinară la data de 27 ianuarie 2012.
Având în vedere raportul de specialitate al Biroului achiziţii publice, investiţii, privind studiul de fezabilitate pentru lucrarea „Realizare terenuri de tenis, mun. Carei, str. Iuliu Maniu nr. 21, jud. Satu Mare”, referatele comisiilor de specialitate precum şi discuţiile purtate în cadrul şedinţei,

În temeiul art.36 alin.2 lit.b, alin.4, lic.d şi art.45 alin.1 din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001 republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

H O T Ă R E Ş T E :

Art.1. Se aprobă studiul de fezabilitate pentru lucrarea „Realizare terenuri de tenis, mun. Carei, str. Iuliu Maniu nr. 21, jud. Satu Mare”, cu principalii indicatori tehnico-economici, după cum urmează :
Valoarea totală (inclusiv TVA) 864.274 lei, 199.952 Euro
din care :
C + M (inclusiv TVA) 694.586 lei, 160.338 Euro

Art.2. Prezenta hotărâre se comunică
Primarului municipiului Carei
Instituţiei Prefectului judeţelui Satu Mare

Art.3. Cu ducere la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredinţează Primarul municipiului Carei şi Biroul achiziţii publice, investiţii.

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ
Poosz Szabolcs
CONTRASEMNEAZĂ
SECRETAR
jr. Sróth Clara
red./dact
S.C./R.E.

de emil la 6 August 2013 - 19:15

nagypuszta 6 august 16:16

explicaţia procentului magarilor în Carei este foarte simplă. Înainte de 1918 – dacă la perioada aia te referi, sau în perioada 1940-45, dar oricum, iar mi-ai ridicat mingea la fileu – mai exact la recensământul unguresc din 1910, la unguri au fost trecuţi şi cei care au declarat că ştiau ungureşte şi evreii (care erau unguri de religie mozaică) şi şvabii romano-catolici au fost trecuţi ca unguri. Uită-te la recensământul unguresc, structura populaţiei după religii şi apoi vorbeşte despre unguri şi despre procente aberante de 85%.

Structura etnică a populației in 1911:
Total: 16 078, din care
Maghiari: 15 772
Români: 216
Structura confesională:
Romano-catolici: 5932
Greco-catolici: 3893
Reformați: 3500
Evrei: 2491
Evanghelici 230.
Citeşte ce scrie şi pe site-ul oraşului la structura confesională, care îţi spune mai corect câţi unguri erau. Dacă aduni reformaţii şi cu evreii, de-abia ies vreo 6000. Greco-catolicii nu erau nicicum unguri în 1911, abia un an mai tarziu se înfiinţează episopia greco-catolică de Hajdudorog, cu slujba în ungureşte. Uită-te câţi romano-catolici erau. Spre ştiinţa ta, ăia erau şvabi. Din cele două tipuri de structuri se vede că structura etnică este deformată mincinos, ca să arate că numărul ungurilor este mare. De ce? pentru că Ungaria aia avea ea însăşi o problemă cu numărul ungurilor, care era sub jumătate în propria “ţară”. Adică, în Ungaria, ungurii erau mai puţin de jumătate. Cum să-i spui Ungaria când ungurii sunt sub 50%? No, atunci hai să înmulţim ungurii. Şi i-au înmulţit prin tot felul de artificii, adică au adunat la unguri şi pe non-unguri. De aia în Carei ies aproape 16000 de unguri din 16000 şi numai 216 români. Dar când te uiţi că sunt şi 2500 de evrei (de religie mozaică erau numai evreii) şi vezi că ăia nu există, că sunt trecuţi tot la unguri, ce zici? Că ăia erau strămoşii tăi? Nu că ar fi vreo ruşine, dar dacă tot faci paradă cu vechimea pe aici, poate afli şi tu din cine te tragi. Ori poate că strămoşii tăi erau greco-catolici, ca românii din zonă în perioada aia. Că am văzut în cimitir numele bunicilor români, ai căror nepoţi sunt mari unguri azi. Iar dacă eşti romano-catolic, fii sigur că strămoşii tăi erau şvabi, pe care ungurii i-au asimilat lingvistic. Câţi erau şvabii se poate vedea la recensământul românesc din 1930. Iar dacă ai tupeul să te referi la perioada 1940-44, după ce mii de români au fost siliţi să plece de către autorităţile ungureşti, atunci nu eşti decât un horthzst cinic, ceea ce nu miră pe nimeni. Se poartă în Carei.

de sigur la 6 August 2013 - 19:43

@tenis Acestt proiect nu a primit finanțare,nu se va mai realiza.

de emil la 6 August 2013 - 22:41

legelista pista komunista 6 august 16:16

Care sunt deceniile alea câteva cu procente de 85% unguri? Bănuiesc că asta ai vrut să spui, pentru că, după cum te exprimi româneşte, n-ar fi trebuit să termini liceul. Dar poate s-a găsit totuşi, un profesor român să te treacă de milă, că la româna ta, clasa a VI-a e deja prea mult.
Dacă tu nu ştii istoria românilor, nu înseamnă că ea nu există. Înseamnă numai că eşti prost….. informat. Avem o istorie, chiar dacă ţie ţi-e ciudă că e aşa. Mai mult, de Arpad aveau nevoie ungurii, ca să-i conducă pentru a fura pământurile altora, nu românii care le aveau pe ale lor. (Doar şi honfoglalas – ul era doar un rapt teritorial, pe pământul ăla locuia cineva, nu era gol.) Românii le aveau pe ale lor, nu le trebuia nici atunci şi nu le trebuie nici acum un Arpad. Dar dacă tot te umfli în pene cu istoria aia a Ungariei, unde a fost Ungaria între 1541 şi 1848? Că pe harta politică a Europei nu era.

de Radu la 7 August 2013 - 06:21

istoria unui oras este daramata de un primar venit de niciunde si plin de datorii pus pe capatuiala din banii orasului!
degeaba incearca sa masluiasca cifrele si sa scoata din joben mai multi unguri ca nici acasa nu mai reuseste.
ungaria mare e o gogorita servita de conducatorii lor pentru a le atrage atentia de la marile lor evaziuni.
daca nu o duceau bine in tara asta demult erau plecati spre alte destinatii!

de Ion la 7 August 2013 - 07:17

lasa-i emile sa se amageasca singuri si sa traiasca cu capu in nori si cu visele lor bolnave.
mai bine ar pune mana sa lucreze si sa arate ce stiu sa faca pe barba lor nu pe banii statului da cum sefu lor le arata alt exemplu….si nu e in stare sa isi deie inapoi datoriile si sa isi ia o casuta a lui…pacat de careienii de l;a udmr.

de nelutu la 7 August 2013 - 09:52

voi joltika poate ca sunteti satui de romani da seful vostru mare nu a gasit pentru el de soata una de-a voastra si nici fiul.
noroc cu intelectualii romani care dau valoare locului si locuri de munca pt voi ca sa aveti din ce va cumpara calculatoare si tastatura.

de miki la 7 August 2013 - 10:07

astia chiar ca au tupeu ca de fatarnicie si ipoxrizie nu mai vorbim!!!!!
seful tulipanilor distruge toate valorile traditionale ale orasului CAREI si va mai si umbla gura sobolani ce sunteti!!!!!
aniko va tine cu parfum de balega in mijlocu parcului da pentru voi probabil e mirosul ancestral de nu ziceti nimika!!!
castelul l-ati facut varza cu renovarea ca sta sa pice tencuiala roata roata da sefu vostru a bagat banii in jeb si voi ati ramas cala dentist si umblati dupa locuri de munca la altii.
ati dat si copacii din parc pentru fabricuta lui si calendarul cu flori de la fantana a disparut ca si bunul simt al vostru!!!!
va conduc doi falimentari si voi vorbiti aici de valori superioare si falsitate…parca am citi urzica si catavencu cand scrieti voi….condusi de un nime in drum din asuaj scoborat la odoreu si martinesti si apoi la satmar si apoi ….inca isi cauta locu ca pusculita a gasit-o plina si va lasa cu ea goala,hi,hi,hi,hi,hi…da voi stati drepti in fata lui si a fetitei tinaratulipanasefa pusa de taticu….sa mori de ras si alta nu

de emil la 7 August 2013 - 11:15

Zsolti, mai bine învaţă româneşte, că te faci kko cu “Google translate”. Dacă ai fi ştiut un pic româneşte ţi-ai fi dat seama că postarea de azi, de la 09:01 nu are nici o noimă.
Văd că ai probleme cu cartea. Vrei să spui cumva că ungurii au stat tot timpul cu cartea în mână, de pe vremea când umblau călare prin stepele Asiei? Vezi că un ungur afirmă că secuii au învăţat literele de la români. Criteriul ştiinţei de carte, la care recurgi, a fost utilizat mai demult pentru acordarea dreptului de vot. Vrei cumva să-l aplicăm acum? Vezi că în acest caz rmdiszno nu ar obţine nici 800.000 de voturi, că mulţi dintre cei care vă votează nu ştiu carte. Iar dacă vorbim despre carte în limba oficială, cea română, aţi coborî la 600.000, ceea ce ar fi o catastrofă pentru grofii voştri. Dacă însă te referi la perioada Ungariei Mari (1867-1918), atunci hai să vorbim despre europenismul unguresc, care a desfiinţat şcolile confesionale ale celor de altă limbă, inclusiv ale românilor. Deci, ca să ne înţelegem, ungarista pista/zsolti: statul unguresc a înfiinţat şcoli de stat numai în ungureşte. Celelalte etnii, dacă au vrut şcoli în limba lor, nu în ungureşte, şi le-au înfiinţat pe banii lor, cu sprijinul bisericilor proprii. Ei, în 1907, prin legea Apponyi, statul unguresc obligă aceste şcoli confesionale, plătite din banii locuitorilor de etnia şi religia respectivă – deci nu vorbim de şcolile de stat, nu pe acelea pe care le platea el – să folosească limba ungurească. Adică, ceea ce a făcut Ungaria atunci ar fi cam cum azi statul român i-ar forţa pe cei de la Kalaszancz să înveţe în româneşte! Ce ar zice comunitatea ungurească în acest caz? Iată ce exemplu de toleranţă etnică a dat Ungaria! Aşa şi-a respectat minorităţile şi de aceea minorităţile au zis visszontlatasra, nagymagyarorszag! Numai că minorităţile alea (slovaci, croaţi, români, sârbi, germani) formau mai mult de jumătate din populaţia aşazisei Ungarii. Şi mai ai tupeul să întrebi câţi ştiau carte? Îl ai, că la ungarişti se poartă. Când statul unguresc voia să folosească şcoala pentru deznaţionalizarea şi ungarizarea întregii populaţii, reacţia firească a etniilor persecutate a fost abandonul şcolar. Tupeul tipic ungaroman, ca şi acela de a vorbi despre elemente migratoare, când tocmai ungurii au fost printre ultimii migratori asiatici ajunşi în Europa te face să spui atâtea enormităţi /caractere scrise. În concluzie, pui de horthyst din Ungaria sau legelista emigrat, ce vei fi fiind, mută-ţi aberaţiile pe nagypusztalegelo şi împrejurimi, unde vei găsi destui rmdszamar care să-ţi aprobe elucubraţiile ungariste!

de emil la 7 August 2013 - 11:21

Zsolti, istoria unei naţiuni nu poate fi cuprinsă în 3 sms-uri, dar o bază sportivă poate fi distrusă peste noapte, ca într-un raid al migratorilor! Despre asta era vorba în articol. Poate ţi-o fi fost greu să înţelegi despre ce se făcea vorbire în el, că dacă ai folosit google translate în acest scop, te compătimesc. Ce să-i faci, foarte mulţi unguri au dificultăţi în învăţarea unei limbi străine şi atunci, în ungaromania lor au venit cu pretenţia ca toţi ceilalţi să înveţe ungureşte!

de cucuricu la 7 August 2013 - 12:58

eminam, daca nu scrie despre horty ,textul ala nu valoreaza nici 2,adica doi, bani, despre maresalul Antonescu de ce nu scrii?era un ingeras?

de Coco la 7 August 2013 - 13:05

decat criminalul horty maresalul era cat …pana la cer ingerasi.
ai auzit tu ca maresalul Antonescu sa fii masacrat si exterminat maghiari cumva?
…..asta nu scrie la manualul vostru de istorie tokosista dupa studii la comunisti si scoala la seku?
nu degeaba tine de consilier personal primaru kovacs un absolvent de scoala politica comunista stefan ghoerghiu.

de Tenis la 7 August 2013 - 13:18

@sigur

….Acel proiect (HCL nr. 10/2012) nu a mai primit finantare, nu se va mai realiza……

Oare in HCL 10/2012 nu trebuia sa se mentioneze sursa de finantare? De la cine astepta Kovacs finantare? Cumva de la Elena Udrea, ministrul dezvoltarii si al turismului pana in luna martie 2012 (deci ministru in vremea cand s-a adoptat HCL 10/2012)?

Daca da, poate sa-i ceara finantare chiar si acum. O gaseste in slip, in concediu la mare; sau fara, pe la Cotroceni.

Dar de banii care s-au cheltuit pentru elaborarea S.F. care se referea la terenurile de tenis din curtea fostului IGO de pe str. Iuliu Maniu nr. 21 cine da socoteala? La Primaria Carei se comanda studii de fezabilitate doar asa ca sa fie aprobate si apoi aruncate prin sertare, asa cum s-a intamplat si cu cel elaborat pentru Teatrul de Vara? Asa arunca Kovacs, marele gospodar local, orzul pe gaste. Iar pe urma, cere sprijin si ajutor de la toata lumea, inclusiv de la domnii Ciuta si Onet, asa cum a facut-o intr-o recenta scrisoare deschisa.

Carieienii au doar o singura si mare problema: unde nu-i cap, vai de picioare.

Unde nu-i un primar okos si gospodar, vai de locuitorii urbei, de contribuabili, de platitorii de taxe si de impozite locale.

de comanda la 7 August 2013 - 14:18

studiile nu se arunca in orice sertar si nici ca orz pe gaste ci au directie precisa si finantare ca apoi sa fie redirectionata in conturile care trebuie!

de cucuricu la 7 August 2013 - 14:53

coco ,tu ce ai consumat? estri cam kokos.

de Coco la 7 August 2013 - 15:17

convingator argument

de emil la 7 August 2013 - 17:04

@legelista 7 august 12:58

Sunt cumva obligat să scriu despre ce vor alţii? Cât despre mareşalul Ion Antonescu, nu scriu despre el pentru că nu are bunicii din Carei, nu e din Transilvania. Horthy este însă din Transilvania şi a patronat acte de mare vitejie împotriva unor români paşnici, neînarmaţi şi lipsiţi de ajutorul armatei române care fusese obligată de Hitler şi Mussolini să părăsească partea de nord-vest a Ardealului. Exact ca în toamna lui 1919,după ce trupele române s-au retras, le-au înlocuit horthyştii, pozând în eliberatori, ei care nu au fost în stare să înfrângă armata română. Despre asemenea “eroi” de carton scriu, ca să le reamintesc ungaromanilor, visătorilor la nagymagarorszag cea care meghalt la 1918 şi după care plâng tokos şi ungariştii mai mult sau mai puţin rmdszamar, pe cine apără pe cine doresc să reînvie şi pe cine au reabilitat, dar mai ales ce trecut vor să ne readucă nu numai în memorie, ci şi în viaţa Transilvaniei. Zic şi eu ca ungariştii: “Nem, Nem, Soha!” (evident cu referire la realitatea opusă dorinţei acestora) aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple.

de donnaciu? la 7 August 2013 - 17:13

de observator la 5 August 2013 – 17:08

cred ca matale esti donna ciu

te miri nu?

de donnaciu? la 7 August 2013 - 17:16

ia uite cum pune virgulele donna ciu
citat exact din articol:


După ce s-a renunţat la straturile de trandafiri ce străjuiau calea principală de acces in oraş dinspre Oradea ,intreţinuti cu costuri minime,nefiind necesară nici introducere de sistem de irigare si nici gazon, s-a trecut la indepărtarea perdelei verzi din zona fântânii arteziene ce filtra aerul incărcat de noxele provenind de la maşinile numeroase din zona intersectiei principale din apropiere.

si acum citat din de observator la 5 August 2013 – 17:08


de observator la 5 August 2013 – 17:08

@careianTu nu ai suflet esti numai dezinformare.Te irita adevarul spus de D- na Ciuta?asta doare cel mai tare,nu?”SA-mi spuna d-na CIUTA CINE MAI JOACA IN ZIUA DE AZI FOTBAL PE BETON?”TOTI ELEVII DIN CAREI. Scolile au terenu de sport din asfalt.”Nu ne spuneti unde se vor construi noile terenuri?Sau asta nu reprezinta stire pt dumneavoastra?”Raspunsul se gaseste in articol.”Astfel,in municipiul Carei ,proiectele sunt accesate pentru a construi părculeţe pe locul celor existente deja şi se vor face terenuri de sport in parc dar mai intâi le distrugem pe cele existente şi care aveau nevoie doar de un minim de recondiţionare.” Daca taci, poti da impresia ca esti prost. Daca vorbesti, inlaturi orice urma de indoiala.

ia uite cum pune virgulele donna ciu

de desigur ca ciu la 7 August 2013 - 17:18

va faceti de ras donna ciu
va comentati propriile articole sub pseudonime de observator?
macar puneti virgulele consecvent, nu cu spatii inainte si dupa ele.
asa se prinde si hat al mai analfa
beta
ca sunteti dumneavoastra
iaiai

de jimmi la 7 August 2013 - 17:36

ce excitat era primaru astazi ca a mai reusit sa taie vreo doi copaci din fata primariei….o fi asta motivul taierilor repetate?

de cartieru la 7 August 2013 - 17:49

de valoarea celor doi primari care distrug parculete pentru a construi pe acelasi loc altele sau taie copacii din cartiere ca sa poata cumpara csabika altii sau distrug terenuri valoroase de tenis doar pentru a le reconstrui in alta parte cu alte cheltuieli umflate si cu posibilitate de a da lucrarile la firmele de casa ne-am convins.

asteptam ceva de la colaboratori da cum e turcu si pistolu!

de desigur la 7 August 2013 - 18:33

mare disperare daca au ajunsara tulipanii sa numere virgulele de la buletinu de carei….da tot ii bine ca mai invata sa citeasca romaneste si analfabeta la care le trebe translator.
bila alba buletinu!

de observator la 7 August 2013 - 21:29

@donnaciu.ai logica de MILITIAN.ai sărit gardu omule.,, , , ,,,, ……,.,,.,,,succes

de Mihai uslist-ul la 8 August 2013 - 04:59

Daca Guvernul Romaniei s-ar ocupa de recuperarea tuturor datoriilor si proprietatilor istorice ale noastre ,vezi cazul fundatiei Gojdu sau a datoriei istorice a Germaniei ,practic al doilea razboi mondial l-au dus cu petrol Romanesc luat pe credit ! ( http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-fost-concediat-dupa-ce-a-descoperit-datoria-istorica-a-germaniei-catre-bnr-1051331.html )poate nu ar trebui sa punem noi biruri pe cei care muncesc !

de Ludovic udmr-istul la 8 August 2013 - 06:37

desigur ca intelegeti ca si noi a trebuit sa traim din ceva si nu puteam sa ramanem pe dinafara guvernarilor mai ales ca sumele ce se puteau…imprumuta de la statul roman erau minunat de uriase.multumim marinarului preten cu popa nostru ca a sustinut toate initiativele nostre si pe oamenii nostri.
https://ziaruldeinvestigatii.ro/blog/posts/milioane-de-euro-cu-dedicatie-pentru-consiliera-lui-kelemen-hunor

de careianu la 8 August 2013 - 11:31

covacica tata se pare ca ai ramas numa cu tulipanii bagati in afacerile tale ca ungurimea din carei e satula de magariile tale si de distrugerea orasului nobil de altadata!!!!!
acuma pe cine mai dai vina datornicule????
jimmi cred ca ai avut dreptate!

de curiosul la 8 August 2013 - 11:45

site de kakat la fel si autorul, cine naiba citeste porcaria asta de site, daca nu d-na ciuta care are 100 de id si se comenteaza la culme EA pe ea… halal oameni

de mircea la 8 August 2013 - 11:51

Taiati copaci, distrugeti tot, pana mai aveti puterea decizionala in mana, ca dupa…..

de emil la 8 August 2013 - 13:06

Zsolti 6 august 07:56
Ăia din Asuaj pot fi socotiţi “ereditari din zonă” sau sunt şi ei paraşutaţi? Vezi ce noroc că s-au inventat avioanele şi paraşutele, nimeni nu mai socoteşte invadatori sau venituri pe aceia care au venit în hoarde călare şi al căror pământ era cel de pe copitele cailor lor.
În româneşte, ceea ce -poate- ai fi vrut să exprimi prin “ereditari din zonă” se denumeşte prin cuvântul “băştinaş”, sau, mai nou, cu un eufemism pretenţios, împrumutat recent din engleză, “nativ”. Personal consider că “băştinaş” exprimă clar ideea de născut într-o zonă, localitate sau într-un anumit teritoriu, nativ având parcă alte conotaţii. Dar, evident nu e treaba mea.

de emil la 8 August 2013 - 13:30

currâiosul 8 aug 11:45

Dacă site-ul e cum zici, înseamnă că e exact ce mănâncă zilnic scatofagii legelista şi astfel Buletin de Carei nu-i lasă să moară de foame pe cei de la nagypuszytateruleten şi împrejurimi. Şi dacă nu-i lasă să moară pe legelista şi-i ajută cu mâncare, atunci nu pot fi consideraţi şovini, ci dimpotrivă, sunt chiar iubitori de unguri. Poate ne spui ce etnie au angajaţii de la Abracom. După aceea să mai vorbeşti de sovinism, dar uitându-te în ograda proprie, a lui folegelista, a primăriei Carei şi a firmelor ungureşti din Carei. Mai rezultă şi “cine naiba citeşte “porcăria” asta” (rmdiszno?), că nu cred că ai comentat aşa, din eter, fără să fi citit ce scrie pe site. Aşa ceva nu deontologic nici măcar la Fănică Ilegalistul, care a scos câţiva ziarişti (nu din ăia care vând ziare)! Acuma, ce-i drept, legelista au demonstrat că la ce mari scatofagi sunt, uneori nici nu-i interesează ce scrie pe site, ei intră doar ca să arunce injurii şi insulte la adresa românilor. Cât despre comentarii sub diverse nick-uri, numai pentru acest articol sunt cel putin 3 nick-uri diferite care aparţin aceluiaşi legelista, ungur falnic, şovin până în măduva oaselor, cu dispreţ grofesc faţă de români şi fan horthy(cultorul) miklos. Evident, având şi lacune serioase la limba română, vizibile chiar şi din Munţii Altai, că pusta ungară e prea aproape!

de regret la 9 August 2013 - 08:08

…orasul nostru frumos a fost intors pe dos de cineva care nu are nimic de a face cu el inafara de dorintele de a accede in functii inalte precum impuscatul!
Praful s-a ales de zilele linistite ale careienilor de cand acest iuda a venit la conducerea orasului.Pana si linistea dintre etnii a fost tulburata.Copaci sau flori sau terenuri de sport sau tineri careieni veniti de la specializari,nimic nu a scapat de setea de inavutire si grandomanile acestui indivit aparut de nicaieri si a nicicui.
Dormi in pace Careiul nostru drag ca amintirile tot nu ni le poate lua dar el va fi prezent mereu ca un cosmar in ele!

de Tina la 9 August 2013 - 08:58

Oameni buni, daca noi ne certam intre noi,ungurii si romanii ce asteptam de la edili?
Dupa parerea mea nici un edil de pana acum nu a facut atat pentru oras ca si conducerea actuala.Poate nu toate hotararile au fost corecte, dar macar dau o alta fata orasului.
Dar oricum n-o sa fie doi oameni care au aceasi parere:)

de iulia la 9 August 2013 - 09:46

eu astept de la edili sa respecte localnicii si sa isi plateasca si ei datoriile si sa faca dezbateri publice inainte de a decide ce proiect aplica pentru oras.
nu este corect ca o persoana care nu cunoaste orasul sa decida in numele majoritatiii care a crezut ca va fi un bun localnic si va pastra traditiile.
cine are putina bunavointa poate sa observe ce lucrari sunt facute in mv1 si platite cu bani grei la firmele apropiate primarilor.
eu astept sa traiasca si ei ca si noi si sa respecte legile asa ca si noi si sa ne faca si noua carte de munca cand lucram la ei la sectie!

de xaver la 9 August 2013 - 11:12

Hai sa corectam titlul acestui articol: …zestrea sportiva comunista….
Linistea dintre etnii este tulburata de acest ziar, mai precis de redactoarea acestui ziar. Saracu Ciuta de mult ar fi primar in acest oras, daca nu s-ar fi incurcat cu aceasta familie.

de eniko la 9 August 2013 - 11:38

Hai sa fim realisti si sa spunem ca am ales de primar pe un om care nu ne respecta si nici macar pe el si nici pe cei care ii dau un salar din care trebuie sa retina daca nu plateste de bunavoie datoriile pe care a facut la firmele distruse de el.
Hai sa spunem ca deranjeaza acest ziar pentru ca spune noua adevarul si pentru ca nu traieste din banii primariei si nu lauda ce distruge primarul.
Hai sa spunem ca cel mai mare comunist din Carei a fost ales de primnar ca sa fie pentru el consilier personal.Hai sa spunem ca saracu Ciuta angajeaza la firma magyari si nu face deosebire intre noi asa cum se face la primaria Carei.Hai sa spunem ca saracu Ciuta plateste toate impozitele la zi si salariile la oameni si plateste si asigurarile dupa ei pentru ca are pentru fiecare carte de munca nu asa ca primarul.
Hai sa spunem ca familia lui saracu Ciuta este aici de generatii si toata lume cunoaste la ei nu asa ca la primaru de care nime nu stie de unde a venit si ce parinti are.
Hai sa spunem ca primaru a distrus intelegere intre noi si romani pentru ca si la biserica baga in cap la noi ca sa fim separati si sa nu umblam unul cu altul si sa facem familie numai intre noi.
Hai sa spunem la primar sa plateste toate datoriile ce are si atunci orasul nu mai trebuie sa plateasca la banca pentru imprumuturile.
Hai sa spunem la toti de ce nu are posibilitate primarul sa pune pe nume casa in care sta si nici masina cu care umbla.

de lajos la 10 August 2013 - 19:56

primaru nu are nici un cuvant de spus in problema manejului si cailor ca trebuie sa execute ce spune la el evike de la judet care e mare admiratoare a lui aniko.

de Primar la 11 August 2013 - 08:40

@lajos

Evike, adica Eva Maria Marginean (Horn)? Ii plac si ai caii (armasarii)?
Vorba cantecului: Calarim pe cai, calarim pe cai, calarim si pe fete….. Tra-la-la.
O credeam mai intelectuala, credeam ca din cauza asta a pus mana pe casa in care a locuit Ady Endre in Carei. O fi o literata, si noi n-am stiut!

In fond, n-am nici de ce sa ma mir de admiratia pe care o are Evike fata de Aniko.
Parca pe ea nu tot electoratul captiv al UDMR-ului din Carei a facut-o consilier judetean pe viata? A imbatranit in jiltul de consilier judetean, ii ameteste cu legislatia pe fraierii de pe acolo. Si, intre timp, adauga harnic noi poziti (proprietati) la declaratiile anuale de avere. Se mai si incurca in declaratii, nu mai stie cum sa minta mai frumos.
La Lovarda si cu ea, ca si cu Aniko, la armasarii lipitani.
Acolo le este locul!

de janos la 12 August 2013 - 08:38

polgarmester ati taiat in parcul nostru in ultimii anii numai copacii sanatosi si buni de facut scanduri iar cei bolnavi au fost lasati pe picioare ca sa aratati la lume ca ce bolnav este parcul.
sa fie rusine la voi pentru ce ati facut in oras.pentru voi numai banul este important si nu intereseaza la voi orasul si careienii.
inca nu este tarziu sa plecati de unde ati fost adus de partidul comunist!

de careian la 12 August 2013 - 19:40

D-LE CIUTA DE CE NU SESIZATI DNA-UL SA FACA UN CONTROL VA E FRICA CA SANTETI IMPLICAT SI DVS..?

de Eugen la 12 August 2013 - 22:50

Poate sa sesizeze el DNA ca a promis la mine tovarasu ca tine spatele si pot sa fac ce vreau si daca vreau sa iau de la careieni toti banii numai trebuie sa dau si la cel care tine de 6.
Pana e Base acolo fac ce vreau!
Sa vedeti ce case am tras si am dat si la focista si la ginere si la baiat ca si asa careienii tac si nu spun nimica si platesc bine darile!

de emil la 12 August 2013 - 23:25

Tina
Ba sunt, ca dacă n-ar fi fost cel puţin 11 din consiliu nu se schimba oraşul la faţă de zici că nu mai e Carei!

javre 09 aug 11:12

Păi dacă te deranjează atât de mult zestrea comunistă, apucă-te şi dărâmă tot ce s-a făcut în timpul acela! Atunci ar avea primarul de reconstruit mai bine de jumătate din oraş şi i-ar mai ieşi nişte bani uşori din “reconstrucţie”. Dar, în fond, care e zestrea sportivă necomunistă a oraşului?

de bobi la 14 August 2013 - 12:25

pentru tineri nu este loc la intrare in parc pentru teren de sport dar pentru o nebuna care santajeaza pe toata lumea se sacrifica orice-sa va fie rusine domnule primar!

de boby la 15 August 2013 - 21:39

semmi noutate?

de Marius la 17 August 2013 - 13:30

RUSINEE ! De cand a venit primarul asta idiot si ungur TOATE le strica .
De cand a venit el s-a stricat echipa de fotbal Victoria Carei, acuma baza sportiva din parc + ca vor sa “privatizeze” stadion . La inceputul anului domnul presedinte nu lasa oameni pe stadion sub pretextul ca ” Terenele de fotbal au fost concesionate si vor fi folosite doar de echipele care au antrenamente” si alte aberatii. Intr-adevar sa refacut orasul cat de cat , dar totusi aceasta decizie este una urata si incorecta.
Ceea ce face primaria se potriveste cu proverbul “da cu o mana si ia cu doua”, adica repara orasul si strica restul.
RUSINE PRIMARULE SA-TI FIE SI TIE SI PARTIDULUI TAU DE UNGURII, nu sunt rasist dar deja minoritatea din zona asta incepe sa intreaca masura cu multe lucruri.

de duhulianculestiului la 20 August 2013 - 12:52

domnii de la DNA cand se vor deranja sa verifice cu ce bani a facut casele din ultimi ani jeno si lajos???
nu numai terenurile de sport le distrug ci tot orasul care seamana tot mai mult cu un oras din alte tari si nu cu originalul.
banii din proiecte se impart intre firmele lor de casa si cei ce semneaza receptiile si aprobarile?
si careienii au copii cu studii de specialitate doar ca acestia sunt trimisi la plimbare pentru ca pensionarii soti de consilieri UDMR sa ocupe locuri calde la oras si sa acopere urmele afacerilor celor doi primari iar copii lor sa aiba brusc firme si terenuri si case pe nume

de Ovi Dragos la 14 August 2020 - 05:40

Am dat si eu un google sa vad daca mai sunt terenuri de tenis in Carei ! Si am ajuns la acest articol…Trist ca un primar venit de unde…distruge o o baza sportiva pentru interese meschine.
Si hai sa va spun eu dragilor careieni ce nici unul din astia mai tineri nu stiti..la terenul de tenis de la castel s-a antrenat unchiul meu Dr Peter Ivan care statea pe Moftinului nr 11(dupa ce-au schimbat adresa) .Acea casa avea o poarta uriasa tipic svabeasca (bunicele mamei amandoua au fost svaboaice).Si acolo unchiul meu s-a antrenat f mult pana cand mergand la Nationalele din 1947 la 17 ani sa le castige si la simplu si la dublu.!!! A fost primul campion National al Careiului !!! A venit la finale dr Petru Groza care l-a simpatizat pe unchiul meu (tatal lui a fost avocatul Peter Istvan)si cum Petru Groza era din Deva si facuse dreptul la Budapesta ,ar fi dorit ca Ivan sa vina la Bucuresti la facultate. Ivan la 17 ani juca si fotbal la Victoria Carei (era un atlet extraordinar!) si in ciuda varstei deja au venit de la U Cluj sa-l ia. Era cunoscut si mama imi spunea cum primea cremes gratuit la cofetarie daca fratele ei baga gol…si-a mancat destul de multe..In casa lor a fost si comandamentul german si rusesc…(ce diferenta..bunica vorbea perfect germana..si germanii nu s-au atins de nimic..rusii au gasit portelanurile fine ascunse sub lemnarie si le-au distrus!) Datorita faptului ca Ivan a castigat Nationalele de tenis si juca si fotbal la Victoria Carei , Petru Groza a sunat la Carei ca familia lui sa nu fie deportata….6 din colegii unchiului meu au disparut si nu i-a mai vazut niciodata…Mi-a povestit cum juca tenis la castel si ce vremuri faine au fost ..am poze de la 1930 cum erau imbracati pt tenis strabunicii si bunica etc..unchiul lui Ivan a fost dr Gherman Ioan seful plasei din Carei…si varul lui directorul de liceu Gherman Ioan jr.Unchiul meu s-a intors la Carei si-a fost directorul spitalului din Carei iar apoi a venit la Baia Mare unde a lucrat ca medic si in Directia judeteana de Sanatate, ca sa se pensioneze ca director al Spitalului Judetean . S-a implicat in miscarea sportiva la Carei si a ajutat echipa Victoria cat a stat acolo cat si la Baia Mare unde era prieten cu prieten cu antrenorul FC Baia Mare si in directia sportiva pe judet.
Este f trist ca in Carei un oras care il port in suflet si chiar daca veneam acasa de peste ocean numai o data mereu o duceam pe mama la Carei la cimitir la toate rudele care au fost(Familia Varga care a avut un Vaskareskedesz magazin, Peter, Muller, Papp, Liebhauzer, Csipkes (care a fost directorul bancii la 1900) Penzel etc)
Am povestit in trecut cu D-ul Horia Maries din Carei, la facultate la Bucuresti ,care a facut handbal si-a ajuns la Bucuresti si apoi in USA. Un om deosebit , cult si foarte capabil care si el provenea dintr-o familie deosebita a Careiului si-a avut de suferit din cauza comunistilor. Abia astept sa revin si sa iau legatura cu Comitetul de Sport al Careiului ,pentru a aduce un memorie unchiului meu si de asemenea sa se faca ceva pentru iubitorii tenisului din Carei ! Dupa ce ma intorc voi fi dispus sa ajut la promovarea tenisului si formarea unor antrenori !!!Fostul coleg de clasa al mamei mele prof Stier Alexandru /Szani un om deosebit l-a trimis de la atletism la fotbal pe Silviu Lung !!! Va salut pe toti careienii de bine si sper sa se rezolve cumva aceasta problema in acest orasel idilic care a avut niste etape deosebite in evolutia lui.Pe Hungarica am gasit anunturi in ziarele vremii inainte de 1900 si dupa pana la 1918() cu reclamele de la magazinul strabunicului meu, a directorului bancii Csipkes Andras , nasterea bunicii mele Varga Iolanda, casatoria ei et… Minden jol kivanok mindenkinek !!!Va cer scuze pentru acest mesaj atat de lung care initial doream sa amintesc doar de unchiul meu..dar mi-e tare dor de casa,de Carei ..

de Matei la 14 August 2020 - 07:18

Respectele mele domnule Dragos! Si noua ne este dor de orasul Carei de altadata chiar daca acum locuim tot aici. Sportul si sportivii de altadata nu sunt pe placul conducerii de acum. Sanatate va doresc!

Lasati un comentariu