Seara de folclor

• publicat la: 10 august 2013
Seara de folclor

Seara de vineri a fost rezervată folclorului românesc.Datorită vremii caniculare,spectacolul a inceput la ora 19,30,pe terenul de handbal din incinta parcului.

In deschidere au evoluat membrii ansamblului Danko Pista cu o suită de dansuri tigăneşti.

Au urmat apoi tinerele talente in devenire de la Ansamblul Iedera,condus de maestrul Dumitru Iederan dar si tinerii de la Ansamblul Ceatara Carei.

O pană de curent a intrerupt in jurul orei 20,00 continuarea programului care a fost reluat abia după ora 21,30.

Tinerii de la Scoala de Arte  din Satu Mare,coordonati de prof.Vasile Chiorean au interpretat frumoase melodii specifice zonei.

Ciprian Tempe: „Sunt obișnuit să cânt în fața publicului, fiind ani de zile cantor la biserica din satul meu natal, Unimăt.”

Cristian Crișan: „Sunt pentru prima dată în fața publicului meu de acasă și am emoții, dar sper să fie bine.”

A fost prezentă si indrăgita interpretă locală,Laura Bakk,absolventă a Liceului Teoretic Carei care isi continuă acum studiile la Baia Mare.

Pe scenă a urcat si rapsodul popular Ghiţă Blidar care a precizat pentru Buletin de Carei: Revin cu drag la Carei pentru că am aici oameni dragi care mă leagă de aceste meleaguri. Dumitru Iederan mi-a îndrumat pașii patru ani la începutul carierei. De asemenea, Adrian Pașca, cel care m-a invitat astăzi aici, este mereu alături de mine. 

Programul a cuprins si frumoase dansuri din zona de codru in interpretarea Ansamblului Ceatăra Carei.

Tot zona de Codru a fost reprezentată de apreciata publicului careiean,Ana Holdiş Pop

după care a evoluat in premieră pentru publicul careiean Olguţa Berbec,o interpretă de pe plaiuri mehedinţene,care a adus cu ea horele specifice zonei din care provine.

Spre miezul noptii a venit rândul cunoscutului interpret Cristian Fodor să încânte asistenţa cu traditionale melodii populare româneşti,susţinut cu “acompaniament “  din public.

Si domnia sa a avut bunăvoinţa de a declara câteva cuvinte pentru Buletin de Carei:

 „Am mai fost în urmă cu câțiva ani la Carei. Mă bucur că am revenit în acest frumos oraș, la invitația prietenului meu, Adrian Pașca. Sunt câștigătorul ultimei ediții a Trofeului „Floarea din grădină” în 2003. Conduc Ansamblul folcloric profesionist „Drăgan Muntean”, înființat pe lângă Consiliul Județean Hunedoara. În vremuri grele când alte instituții de cultură se închid, președintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, a înființat acest ansamblu în memoria marelui nostru artist.”

Spectacolul folcloric a fost incheiat de Ansamblul Crisana din Oradea condus de Ioan Silaghi.Orchestra dirijata de careieanul Vlad Lungu a  acompania interpretii Geta Negrean,Ioana Urs,Voichiţa Mihoc şi nu în ultimul rand,mezina de numai 10 ani,Romina Suciu.

Oficiile de gazdă au fost asigurate de Laura  Michovschi.

comentarii

de euu la 10 august 2013 - 15:56

groaznic. Ce a-ti ajuns !

de ionut la 10 august 2013 - 15:59

Nu inteleg de ce trebuie sa se faca diferente intre artisti.. Acesta nu se poate numi o prezentare a evenimentului de aseara. Jalnic!

de roman la 10 august 2013 - 19:47

foarte frumos spectacolul!
avem artisti de valoare incontestabila din toate generatiile!
pacat ca intreruperea de curent a tinut atat de mult.

de O Careianca la 10 august 2013 - 22:37

Asteptam niste artisti mai renumiti de muzica populara,nu ca ai nostrii nu ar fii,dar pe ai nostri ii vedem al orice eveniment.VREM CEVA MAI NOU !!! Macar o data pe an sa avem parte de ceva frumos si daca se poate concertul sa fie live nu ca Anda Adam la care-i canta cd-ul in locul ei,asa e tot una ca avem zile ale careiului sau ascultam muzica in alte parte.

Lasati un comentariu