Zilele Careiului,ediţia 2013

• publicat la: 11 august 2013
Zilele Careiului,ediţia 2013

 

Defilarea majoretelor şi a stegarilor, sâmbătă,10 august,a dat semnalul de începere a Zilelor Careiului.

Intr-o atmosferă sobră,acţiunea s-a desfăşurat pe traseul dintre Biserica Romano Catolică Callasantius şi intrarea principală a parcului,după care coloana a poposit in faţa scenei de pe terenul de handbal.

In virtutea inerţiei,tinerii s-au oprit in faţa Primăriei Carei pentru a da onorul şi a continua deplasarea alături de oficialităţi.

Doar că in acest an,cei care au intâmpinat majoretele au fost …..oaspeţii şi câţiva consilieri locali ai USL.

Au fost prezenţi  deputaţii Ovidiu Silaghi şi Octavian Petric,preşedintele CJ Adrian Stef si vicepresedintele  Mircea Govor,consilier judetean Rodica Maxi,consilierii locali Ilie  Ciută,Marius Ciucoş şi Ionuţ Oneţ,membrii ai PDL,directori de institutii şi localnici.


La intrarea in parc,coloana a fost intâmpinată de careieni dornici să asiste la festivităţile din parc.

In faţa scenei,oaspeţii au fost intâmpinaţi de primarul Kovacs Eugen,singurul care a reprezentat Primăria la această editie a Zilelor Careiului.


Programul a  debutat cu cuvântul de bun venit adresat de Bogdan Georgescu si Kiss Zita iar apoi  prezentarea a revenit lui Sebastian Fogaş.

După dansul majoretelor,au urcat pe scenă interpreţi de muzică uşoară ai Casei de Cultură Carei urmând ca seara  să se desfăşoare conform programului anunţat.


Nu multi careieni s-au inghesuit să ia parte la această sărbătoare,mai ales că majoritatea comerciantilor prezenţi in parc practicau preţuri destul de  ridicate .

Pentru ziua de duminica,cel mai atractiv punct se anunţă a fi concursul de Miss si Mister pentru care s-au inscris 16 tineri dar puteţi  vizita si   expozitia  de goblenuri din Castel sau să participaţi la târgul de adopţii de căţei.

redactie

 

comentarii

de Primar la 11 august 2013 - 08:54

Cei care stau in tribunele terenului de handbal, trebuie sa-si suceasca gatul ca sa vada scena.
In numele Primariei Municipiului Carei, cer cu umilinta scuze locuitorilor pentru aceet inconvenient.
Doar la atata m-a dus capul. Dar rabdare, in loc de Lovarda, o sa facem un Teatru de Vara, fiindca la AugustFest si la Zilele Careiene s-a dovedit cu varf si indesat ca orasul are nevoie de un Teatru de Vara civilizat. Asa este doar ciganysag.

de careian la 11 august 2013 - 12:45

nu este pentru prima data cand primaru nu isi primeste oaspetii.
pentru el orasul este doar o modalitate de inavutire si nu stie sa isi indeplineasca si obligatiile in mod civilizat.
se vede ca nici la el acasa nu a invatat cum se procedeaza cand ai o sarbatoare si iti vin invitati.
sau poate are frica sa dea ochii cu oamenii asa ca la sedinta de consiliu de unde a fugit cand a vazut ca vin si spectatori.
nici viceprimar nu avem se pare numai la adunat de biruri si apo la imparteala iar de consilierii lor nu mai vorbim ca au fost pe nicairi sau adunau peschesu de la balta din ianculesti.
La multi ani CAREI!!!!!

de sara la 11 august 2013 - 14:33

boldog varosnapot mindenkinek, la multi ani,

de careian la 12 august 2013 - 19:37

CATA SPAGA A LUAT LA LICITATIA CU CINE VINTE MICI SI GRATARE..??????????????????????? 4 FIRME DIN SATU MARE AU DAT SPAGA ..LA GUNOIERIIIIIIIIIIIII

de dacul la 12 august 2013 - 20:52

cand noi stiam sa scriem,dupa cum ati descoperit tablitele noastre de la Tartaria,migratorii cotropitori huni si alte neamuri inca nu se nascusera.
puteti sa incendiati arhive si sa ucideti romanii cat vreti ca tot nemuritori ramanem si tot acelasi ADN il avem de milenii.
pana si istoricul vostru anonimus s-a inclinat in fata realitatii aflate aici cand au dat navala migratorii,
atunci au aflat ca painea se face din grau cultivat si nu se obtine numai prin …luare de la altul!
http://enciclopediagetodacilor.blogspot.ro/2010/11/europa-s-nascut-in-romania-lucian-iosif.html

daca reusesti sa mai citesti,mai revin cu alte date

de ionica la 12 august 2013 - 20:53

si tu ai pasaport si buletin de Romania asa ca si tu esti roman si daca nu iti place de ce stai aici?

de gore la 12 august 2013 - 20:56

http://www.dw.de/extremismul-maghiar-%C5%9Fi-cazul-unui-criminal-nazist/a-17013616

inca nu am auzit ca romanii sa fi comis masacre ca cele de la ip si moisei si trasnea ca hortystii

de tilica la 12 august 2013 - 21:41

o mizerie de sarbatoare cu colaci in usa grajdului.ati vazut vreun consilier udemerist sa iasa prin oras?
au stat ascunsi ca popandaii de frica multimii!

de grigore la 14 august 2013 - 12:01

Adevarul este ca datorita acestui popor roman voi puteti sa traiti pe aceste meleaguri in conditii decente si fara sa depuneti un efort,adica fara sa munciti.Ca exemplu va oferim pe primarul,presedinte la UDMR Carei care nu a fost in stare sa isi conduca si gestioneze cele 4 firme avute pana in prezent si actualmente falimentare iar datoriile de miliarde de pe urma lor inca nu sunt platite si fiscul ii retine cota parte din salar pana la stingerea acestora.
Acest oras ar avea posibilitatea sa renasca din cenusa actuala daca ar plati aceste datorii si nu am mai avea rate la banci.Orasul CAREI ar avea si posibilitatea sa isi foloseasca masina cumparata pe fundatia de promovare a turismului daca nu ar fi confiscata de primar in interes personal daca alfel nu isi poate cumpara masina,datorita datoriilor acumulate la statul romanesc.
Vesnicul adormit popor permite smecherilor incapabili de munca cinstita sa is bage mana in avutia sa si permite parlamentarilor din secuime sa tunda padurile romanesti pentru imbogatirea lor si saracirea votantilor lor.
Mocirla si datoriile in care au bagat orasul udemeristii aflati la conducere si care nu isi justifica cu nimic cheltuielile uriase si care promoveaza incitari si discriminari la adresa romanilor prin ziarul consilierului primarului este specifica radicalilor maghiari setati numai la violenta.
Romanii ar fi bine sa inceapa sa ia masurile de ajutorare a cetatenilor maghiari care nu se simt bine in tara care ii hraneste,sa paraseasca cat mai repede zona mai ales ca acum au si alte pasapoarte!
Traiasca Romania!

de emese la 14 august 2013 - 12:12

la anul viitor sa faceti un concurs la Carei sa se spuna cine este cel mai mare dator din carei/nagykaroly,adica cine are cele mai mare datorii si nu plateste.
si se poate sa stim si cine are avere mai mare in carei si cine este cel mai harnic si bun gospodar la carei si daca la furat.
premiul cel mare sa fie ce propuneti voi.

de emil la 14 august 2013 - 16:42

legelista 11:44

Adevărul e că Transilvania a mai trecut la unguri şi în 1848-1849 şi între 1867-1918 şi între 1940-1944. În toate situaţiile s-a urmărit desfiinţarea elementului etnic românesc şi ungurizarea ţării prin impunerea limbii ungureşti ca limbă oficială. Etnicilor români li s-au creat mari greutaţi şi li s-au pus piedici administrative la stabilirea în oraşe. Şcolile au fost numai în ungureşte. Unii români au fost forţaţi să-şi schimbe numele dacă voiau să rămână într-un post de stat, schimbarea numelui într-unul unguresc fiind socotită o expresie a ataşamentului faţă de patria ungară. În ultima perioadă a ocupaţiei ungureşti s-a trecut la lichidarea fizică a etnicilor români prin masacre asupra unor oameni paşnici, neînarmaţi, ba chiar copii de vârsta alăptatului, la deportarea a peste 200.000 de etnici români din Ardealul cedat şi la trimiterea etnicilor români în lagăre de muncă forţată. Aceeaşi Ungarie civilizată şi europeană a trimis la Auschwitz peste 144.000 de evrei din Ardealul de Nord. Au scăpat de acolo cam 28.000. Mii de evrei au fugit din civilizata şi europeana Ungarie a lui Horthy şi au trecut graniţa în România lui Antonescu, de unde apoi au plecat în Palestina.
Asta e sfera civilizaţiei şi culturii europene pe care ar aduce-o Ungaria în Transilvania, dacă prin cine ştie ce accident ar ajunge stăpână pe Ardeal? Când devine Auschwitz culmea multiculturalităţii europene, festivalul reconcilierii între naţiunile europene? Stai tu legelista şi visează la nagymagarorszag (fără „y”) căci aia halt meg în coteţ, numai rmdiszno mai supravieţuieşte din ea.

de emil la 14 august 2013 - 16:46

erată
1) „prin masacre, lichidare fizică şi teroare asupra….”
2) nagymagarorszag fără „y” după mag

de emil la 14 august 2013 - 17:06

legelista 12 august 20:04

Ţara aceasta se va mai numi România şi după ce crapă fierea-n tine de ciudă că nu este Ungaria. În această ţară există numai o singură naţiune şi aceea e cea română. Ungurii, ţiganii/rromii şi alţii sunt cetăţeni români de alt neam, altă etnie, dar nu sunt alte naţiuni. Spre disperarea ungaromanilor, România nu este stat multinaţional, ca Rusia, fosta Yugoslavie, fosta Cehoslovacie, sau ca nagymăgarorszag. De aceea e imposibilă ruperea României fără război. Românii sunt numai în Ardeal de cel puţin 4 ori mai mulţi decât ungurii şi secuii la un loc. Cât românii sunt majoritari în Transilvania, ceea ce vrei tu nu este decât revizionism şi şovinism ungarist, speranţă deşartă de dominaţie asupra altora, faţă de care orice etnie din România este de sute sau chiar de mii de ori mai puţin numeroasă. Pe lângă 16 milioane de români, ce reprezintă 1 milion de unguri? În loc să vrea să se simtă acasă într-un stat tolerant, care nu doreşte să asuprească minorităţile, nici să le desfiinţeze, în loc să caute să trăiască în pace cu românii care sunt majoritatea locuitorilor acestei ţări, ungaromanii caută să provoace mereu disensiuni cu pretenţiile lor de mare naţie civilizată (coborâtă în urmă cu 1000 de ani din şa) şi să dea lecţii de civilizaţie şi cultură, lecţii pe care le-a ratat de 3 ori în ultimii 150 de ani, de fiecare dată când a stapânit tot Ardealul sau numai o parte din el. Ca urmare, legelista, hai hâş pe nagypusztateruleten şi împrejurimi, căci ceea ce spui este tot atât de adevărat ca şi dragostea mea cu ungarista ce te-a expediat în lume.

de un roman la 14 august 2013 - 18:27

Domnule Emil eu cred ca degeaba le tot prezentati acestor sovini unguri lucruri reale si nu aberatii cum fac ei …Calea de urmat ar fi urmatorul exemplu.
DISCURSUL LUI PUTIN IN DUMA DE STAT A FEDERATIEI RUSE:
“In Rusia trăieşte poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minorităţi; acestea trebuie să respecte Rusia, pe ruşi şi legile fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminaţi; CINE FACE ALTFEL ESTE INVITAT SĂ PĂRĂSEASCĂ IMEDIAT RUSIA!
Nu Rusia are nevoie de minorităţi ci ele au nevoie ca Rusia să-i primească, sa le ofere adăpost, locuri de muncă şi hrană; în Rusia traiesc doar ruşi!”.

Membrii Dumei de Stat au aplaudat in picioare 5 minute!

de Ocean la 15 august 2013 - 11:46

Este de apreciat reactia Presedintelui Putin, dar sa nu uitam acel om are curaj, tupeu si ambitie de sportiv, sa isi priveasca rivali in ochi. Dar Presedintele nostru nu are asa ceva. S-au gresesc cu ceva. Putin este un barbat dintro bucata, este un luptatot si in sala de antrenamente precum si in Duma de stat a Federatiei Ruse. Pe cind presedintele nostru nu il vad atit de ambitios in apararea cetatenilor Romaniei, sau ale intereselor tari noastre. Daca gresesc , scuze.

de dodoo la 15 august 2013 - 21:37

despre minoritati, o intrebare , deci sasii au trait in Transilvania din 1200-1300, au fondat orase , parca aveau si ceva autonomie, dar sute de ani prosperau, cum au disparut in sec XX ?

de moni la 15 august 2013 - 22:22

burebista a fost aici primul care a construit asezari si a invatat apoi migratorii sa scrie.in carei kovacs a venit mai tarziu decat careienii deci joltika trimite la el pe margine.

de un roman la 15 august 2013 - 22:56

Joltica(ca sa te romanizez) draga la cat esti de bolnav si de schizofrenic la fel ca tot neamul tau,tu crezi ca si mamicutza ta are vreo 500 de ani numai ca vreo 490 o stat tot pe margine numai ca pe cea a drumului la produs, jeguri ce sunteti…
Cum se poate ca mereu ati fost inferiori numeric ca populatie?
Daca zici ca ati fost asa mari ,,constructori” inseamna ca ati avut un statut social multumitor si va puteati inmulti ca populatie…
Voi va inmultiti dand cetatenia maghiara si la dracu numai sa fiti mai multi,ati maghiarizat si maghiarizati tot ce puteti ca asta va e stilul.
La noi Joltica constructia cea mai puternica se bazeaza pe structura ADN-ULUI pe care-l avem si e neschimbata de vreo 6-7000 de ani si sta ca temelie pe aceste pamanturi de tot atatia ani…
Ada-ne si tu cu Tokesii tai un cadavru imputit care sa aiba o vechime de macar 1500 de ani in aceste pamanturi si apoi mai vorbim…
In rest ati profitat si profitati de omenia oamenilor pe care i-ati gasit aici cand ati venit si v-ati spalat jegul intr-o balta(nu cred ca Ianculesti)si ati cam ramas pe aici… 🙂

de azvana la 15 august 2013 - 23:22

Pentru de zsolti

Ungurii sunt singurii in lume care sunt asa de „culti” ca nu sunt in stare sa invate nici limba tarii in care traiesc.
Vai de capul lor, maghiarizeaza toate numele, pentru ca nu sunt in stare sa le citeasca intr-o limba straina si pe Jules Verne l-au facut la televizor Verne Gyula.Cam acesta este nivelul de cultura al ungurilor.

de emil la 16 august 2013 - 00:23

un roman

Ceea ce prezint este pentru români, ca să le reamintesc cum stăm de fapt, care este adevărul faţă de păienjenișul dezinformării şi confuziei în care încearcă să prindă ungaromanii. Cât despre discursul lui Putin, cred că în România este vremea faptelor, în sensul clarificării constituţionale a statutului minorităţilor etnice, cu discriminarea pozitivă a minorităţii ungureşti. Dacă nu reacţionăm legislativ prevăzând şi sancţiuni când limba română este retrogradată din statutul ei de limbă oficială şi nici când minoritari unguri ne batjocoresc simbolurile şi ziua naţională, atunci chiar că ne merităm soarta. Eventual, pentru fapte de acest gen ar trebui să se permită constituţional retragerea cetăţeniei române celor care au dobândit-o prin naştere.

de emil la 16 august 2013 - 00:32

legelista zsolti

În legătură cu poporul de unguri dorit de politicieni cred că ai dreptate dacă vorbeşti de Băsescu.
Cât despre dobitocia neamului, se potriveşte mai bine la rmdiszno/rmdszamar care votează pe oricine, nu contează că e bun sau nu, numai să fie ungur. Asta da cultură şi inteligenţă, ca la diszno şi szamar. Şi disciplina tot ca la ei.

de emil la 16 august 2013 - 00:38

legelista zsolti

Ce zici dacă ne vine ideea să-i scoatem pe margine pe ăia care au venit ultimii în Europa, adică pe unguri? Se mai potriveşte chestia aia cu statul pe margine? Tu crezi că e teren de sport şi vine antrenorul şi decide cine, când şi dacă intră pe teren? După cât de deşteaptă ţi-e ideea, mă întreb: intelectul tău e de diszno sau de szamar?

de robi la 16 august 2013 - 10:14

sabin gherman omu lui soros vorbeste de romanii din transilvania?
cam disperati sunteti daca nu aveti ceva mai bun cu ce sa iesiti in fata!

de joltz la 16 august 2013 - 16:10

cum merge coabitarea USL – Basescu Romanul?

de sabin la 16 august 2013 - 17:51

intrebarea e pentru carei sau pentru……amicul base a lui popa tokos?

apropouuu…..ce cauta popa tokes prin carei astazi?
tot la cantina sociala il primiti ca pe saracutu hunor????
tot gabika se ocupa de facturi apoi si primaria plateste bairamurile cu fetitele??/
am auzit ca tare place la tokos anumit restaurant din apropiere de biserica…

de aurica la 16 august 2013 - 17:54

cum merge coabitarea lui kovacs cu presedintele pesede carei????
da cu ponyvaszosu?????
buna coabitarea dintre nevasta romanca si attila pe banii lui labdarugo

de istvan la 16 august 2013 - 20:16

bine invata primaru pe baiat numai cu fetele si baga la el in juriul la miss carei dar nu vede nimani la el la sport si cultura sa auzim si cum stie sa vorbeste

de lupul dac la 20 august 2013 - 22:48

stai linistit ca rezistam oricum mai mult decat voi stârpituri care mâncati pâine româneasca si trăiti din bani românesti si muscati apoi mâna care va hraneste!
Mândru sunt că sunt Român si ascult cu placere muzica românească asa cum am ascultat si la zilele orasului cand voi ati incercat sa sabotati tocmai seara de folclor românesc dar nu ati reuşit ‘că tot am fost acolo sa cântăm alături de paşca şi ceilalţi interpreţi.
Extremiştii unguri să stea linistiti că nu burta ne ţine în viaţă ci credinţa şi dragostea de ţară Românească!
Pe voi ce vă mână la război că la Mohacs,trupele otomane ale lui Soliman Magnificul au spulberat armatele lui Ludovic al II-lea regele Ungariei in mai putin de 2 ore! si ati fost pasalic turcesc mult si bine!

Daca nu era armata română in 1919 să vă scpe de bela kun dispăreati de pe faţa pământului şi după ce că v-a dat şi de mâncare aţi prins glas!
mă,vouă vă e dor de opinci?
http://www.youtube.com/watch?v=tZjVlMvvsO8

de morosan la 20 august 2013 - 22:59

parca udemeristi au fost intruna la guvernare 20 de ani si cum au scapat ciolanu urla de foame ca altceva nu stiu sa faca ca sa traiasca si ei in pace.. decat incitari si actiuni extreme si provocatoare.toata europa au intors cu pretentiile lor absurde.Ei numai pretind dar nu fac nimic constructiv!
Le pasa lor de impozitele romanilor cum le pasa de secui pe care ii tin in saracie crunta si ei tund padurile romaniei si se lafaie in milioane de euroi si ne tin noua lectii.
am si io o cantare pentru voi da una faina de la mosu
http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/romanul-in-veci-nu-piere

de Gusti la 21 august 2013 - 09:31

ca sa vezi cine poarta grija romanilor si a burtilor lor.
tocmai jolti al carui sef careian traieste in Romania pe datorie si mai are si retinere pe salaru de primar.
mai bine puneti mana de la mana si platiti la el datoriile ca va rade lumea!
primaru cu salaru taiat este sef la tulipanii din carei.buni oameni aveti la carei!

de emil la 22 august 2013 - 00:46

legelista 22:26

Asta cu piepturi rahitice de nationalism de ce nu le-o spui alora din Rongyos (pardon) Magar Garda? De ce nu-i spui lui Orban &co sa-si vada de ale lor? De ce nu vorbesti cu Tokos sa nu tina doliu de ziua Romaniei? Crezi ca daca suntem saraci, gata, ne asezam la coada la tricolorul unguresc? Te deranjeaza steagul cu tricolorul romanesc in Romania, ca acela e nationalist, dar tricolorul unguresc nu e nationalist nici in Ungaria, nici in afara ei si, logic, nici in Romania!? Ungarismul e o boala grea, si nu s-a mai vindecat de la Trianon incoace, de cand ungaristii atribuie defectele proprii numai altora. Vedeti-va naibii de pusta voastra, nu va Dabija de soarta noastra. A naibii chestie, numai Romania merge inapoi! E clar de ce te-ai bucura de intoarcerea in timp, ungur falnic, ca in evul mediu ungurii stapaneau Transilvania, iar romanii erau socotiti tolerati la ei acasa de niste venetici din stepele Asiei. Pe cand asteptati cu interes revenirea la consumul de carne cruda de sub saua calului, ca de civilizati ce erau au facut acei etnici unguri masacrele de la Ip, Traznea si altele? Autonomistii vin cu steagul secuiesc si cu „traditii” din evul mediu si ii acuza pe romani de intoarcerea in timp. Dar aia sunt moderni si europeni! Mai bine v-ati vedea de Mohacs si v-ati uita pe parlament la ornamentul pus de romani in 1919. Nici aia n-ati inteles-o! Opinca aia a reprezentat „razbunarea” romanilor, dar ungaristii vor razbunare prin scoaterea romanilor din Transilvania si transformarea ei in parte a Ungariei, desi majoritatea locuitorior sunt romani. E clar ce democratie vor ungaristii: ca aia din 1940-1944. Dar aplicati-o, scumpilor, pe pamantul Ungariei, sau mai intai experimentati-o pe animalele de acolo!

de remus la 24 august 2013 - 08:53

ioiii jenoke….pe astia ai ales sa tine la tine spatele????span si holtzika din karolycity…
http://www.cotidianul.ro/nota-secreta-a-dga-referitoare-la-activitatea-comisarului-din-dosarul-silaghi-220918/

de orsi la 27 august 2013 - 19:59

frumos spectacol a fost doar ca mirosea la grajd unde era taraba cu micii si trebuia mers in alta parte

Lasati un comentariu