A aparut nr.16 al revistei „Eroii Neamului”

• publicat la: 29 septembrie 2013
A aparut nr.16 al revistei „Eroii Neamului”

A apărut numărul 16 al revistei de cultură şi educaţie patriotică „Eroii Neamului”, editată de Asociaţia Civică „Tempora” Satu Mare şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Satu Mare.

Acest număr este marcat de trecerea la cele veşnice a colaboratorului apropiat, părintele protopop Alexandru Tincu, astfel că am alocat memoriei Domniei Sale primele pagini ale revistei, exprimându-ne şi pe această cale profundul regret pentru plecarea sa şi transmitem sincere condoleanţe familiei greu încercate.

 Şi de această dată publicăm o serie de articole referitoare la evenimentele istorice aniversate/comemorate în trimestrul II: Ziua Imnului Naţional, Actul istoric de la 23 august 1944, împlinirea a 100 de ani de la mişcările împotriva episcopiei greco-catolice de la Hajdudorog, Dictatul de la Viena din 30 august 1940, 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Totodată, continuăm prezentarea stării în care se află morminte şi opere comemorative de război di judeţ, completată de un interesant articol al profesorului Traian Rus din Oarţa de Sus (MM) şi de un scurt „reportaj” al redactorului coordonator în urma unei excursii în Munţii Apuseni. Pe lângă serialele consacrate, „Mucenicii – eroii creştinătăţii”  şi „Antonescu – pro şi contra”, continuăm publicarea unor amintiri de pe front ale veteranilor de război sau urmaşilor acestora, precum şi alte articole interesante despre personalităţi şi fapte istorice cu rezonanţă locală, naţională sau europeană, printre acestea numărându-se şi o primă parte dintr-un material mai amplu despre originea românească a lui Bartolomeu Dragfi, ctitorul cetăţii de la Ardud.

Materialul bogat primit la redacţie ne-a obligat, şi de această dată,  să edităm 64 de pagini, astfel că cei interesaţi au la îndemână o lectură consistentă şi diversificată. Semnatarii articolelor sunt, cu unele excepţii, mai vechii şi mai noii noştri colaboratori, cărora le mulţumim şi pe acestă cale pentru efortul depus!

Aceleaşi mulţumiri le aducem tuturor celor ce au sprijinit financiar apariţia noului număr al revistei, graţie căruia aceasta este distribuită gratuit în şcolile, bibliotecile şi parohiile ortodoxe şi greco-catolice din judeţ, precum şi la instituţii şi organizaţii cu atribuţii în domeniu.

Cei interesaţi de achiziţionarea revistei se pot adresa asociaţiilor editoare, sau la telefon 0740-084131, e-mail: voicusichet@yahoo.com.

Lasati un comentariu