Atenţionări de călătorie pentru Grecia şi Ungaria

• publicat la: 14 septembrie 2013
Atenţionări de călătorie pentru Grecia şi Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în Grecia, sau care se află pe teritoriul acestui stat, asupra faptului că uniunea sindicală a lucrătorilor din sectorul public a lansat un apel la o grevă de 48 de ore în zilele de 18 şi 19 septembrie 2013. Totodată, în perioada 17-19 septembrie 2013, sindicatul medicilor din sistemul public a decis declanşarea unei greve.

MAE recomandă evitarea zonelor unde au loc acţiuni de protest, în intervalele menţionate pentru a preveni situaţii neplăcute cauzate de posibile perturbări în transportul public şi în asigurarea serviciilor medicale din sectorul de stat.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Ungariei că în intervalul 1 septembrie 2013 – 30 iunie 2014, este interzisă circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor a căror masă totală depăşeşte 7.5 tone, în fiecare sâmbătă, ora 22.00 până duminica ora 22.00. Totodată, restricţia se aplică şi în zilele de sărbătoare naţională din Ungaria, începând cu ora 22.00 a zilei ce precede sărbătoarea, până la ora 22.00 a zilei de sărbătoare.

Sunt exceptate de la restricţie vehiculele care transportă produse perisabile, mărfuri şi îngrăşăminte agricole, utilaje etc.

.

Lasati un comentariu