Combaterea ilegalităţilor în domeniul comercializării produselor de panificaţie

• publicat la: 6 September 2013
Combaterea ilegalităţilor în domeniul comercializării produselor de panificaţie

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de poliţişti rutieri şi de siguranţă publică, desfăşoară în această perioadă, în întreg judeţul, acţiuni de combatere şi prevenire a ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. În contextul acestor acţiuni a fost constatată comiterea unor infracţiuni, au fost confiscate autoturisme şi bunuri, fiind totodată aplicate şi sancţiuni contravenţionale.

            Astfel, pentru încălcarea dispoziţiilor O.U.G. 12/2006 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale al căror cuantum a depăşit suma de 35.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 3 autovehicule aparţinând unor societăţi comerciale sau unor întreprinderi individuale care desfăşoară activităţi în acest domeniu. Au fost ridicate în vederea confiscări şi produse în valoare de aproximativ 3.500 lei.

            Pentru încălcarea altor prevederi legale au mai fost aplicate 15 amenzi, în valoare de peste 1.500 lei.

            3 infracţiuni au constatat poliţiştii la legea evaziunii fiscale, Legea 241/2005, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 700.000 lei. În aceste cazuri se întocmeau facturi fictive, neevidenţiate în contabilitatea firmei, urmărindu-se sustragerea de la plata impozitelor şi a taxelor, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat.

.

Lasati un comentariu