Concert cameral Hungarian Chamber Orchestra

• publicat la: 30 septembrie 2013
Concert cameral Hungarian Chamber Orchestra

Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei vă invită la concertul extraordinar susținut de orchestra  de cameră „Hungarian Chamber Orchestra” din Budapesta, care va avea loc vineri, 4 octombrie 2013 de la ora 19.00la castelul Károlyidin Carei.Conducerea artistică aparține lui Bánfalvi Béla, iar solist va fi maestrul Rudolf Fátyol–vioară.

Programul va conține : L. Weiner – Divertismentul I, F. Mendelssohn –Concertul pentru vioară și orchestră în re minor și B. Bartók–  Divertimento.

Intrarea liberă.

The Hungarian Chamber Orchestra” a fost fondată în octombrie 2011, membrii săi fiind, în mare parte tineri. Mulți au făcut parte din „Budapest Strings Chamber Orchestra” iar unii membri sunt profesori universitari.

Conducătorul artistic al orchestrei este  Bánfalvi Béla (laureat al  Premiului Liszt și Bartók – Pásztory) care,între anii 1979 și 1982 a fost concert-maestru al Orchestrei Naționale a Ungariei iarîntre anii 1982 și 1985 a fost membru al  vestitului cvartet „Bartók”.

Orchestra  de cameră a concertat în toată Europa, fiind de menționat succesul din Decembrie 2012 la Lucerna, urmat de cel de la Istambul, unde a concertat alături de violoncelistul de renume mondial Mischa Maisky.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional ”Zilele Muzicale Sătmărene” ediția XXXVI-a”, organizat de Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare, în colaborare cu Direcția de Cultură și Sport Carei.

Lasati un comentariu