Instruirea şi informarea profesională a asistenţilor sociali din cadrul primăriilor sătmărene

• publicat la: 26 September 2013
Instruirea  şi informarea profesională a asistenţilor sociali din cadrul primăriilor sătmărene

În sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc, în data de 26 septembrie, un seminar de instruire şi informare profesională a asistenţilor sociali din cadrul unităţilor administrativ- teritoriale din judeţul Satu Mare. Seminarul a fost organizat de către Instituţia Prefectului în colaborare cu Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Satu Mare, la întâlnire fiind prezenţi un număr de 70 de reprezentanţi ai primăriilor.

Seminarul a avut ca teme principale: Legea asistenţei sociale nr. 292/2011 şi Legislaţia beneficiilor plătite de către Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială, prezentate de către Cristian Mariţa, manager public în cadrul Instituţiei Prefectului, şi Ştefan Doboş Lazăr, consilier juridic superior în cadrul AJPIS Satu Mare.

Acest seminar continuă seria acţiunilor propuse de Instituţia Prefectului – judeţul Satu Mare care implementează Planul de acţiune pentru anul 2013 privind creşterea calităţii furnizării serviciilor publice în judeţul Satu Mare, având ca scop modernizarea, eficientizarea şi responsabilizarea serviciului public în judeţ.

O importantă componentă a planului este crearea unui cadru administrativ şi organizatoric de instruire/informare profesională – seminarii şi conferinţe tematice în vederea asigurării unui mod de lucru unitar şi coerent în aplicarea legii. Obiectivul general este de a asigura un mod de lucru unitar şi coerent în aplicarea legii în cadrul tuturor administraţiilor locale din judeţ. 

Astfel de seminarii de instruire şi informare profesională se vor organiza săptămânal şi în cadrul acestora vor fi dezbătute teme diverse, printre care impozitele şi taxele locale, executarea silită, întocmirea bugetelor de către primării, protecţia mediului etc.

comentarii

de adevaruk la 26 September 2013 - 22:30

bine instruit

Lasati un comentariu